Herfst equinox en zorgen loslaten

Op 22 september om 15:30 is dit jaar de herfst equinox, het moment dat dag en nacht even lang zijn. Daarna gaat de zon verder bij ons vandaag en worden de nachten langer dan de dagen. Dit is over het algemeen het moment om jouw persoonlijke balans te vinden en te kijken naar hoe je plannen van maart zijn uitgepakt. Dit jaar zal dat voor veel mensen heel anders zijn dan je gedacht had.


Voor mij in elk geval wel. Mijn plannen zijn vooruit geschoven door de coronacrisis en ineens moest wat ik over een jaar tot anderhalf jaar wilde gaan doen in enkele weken opgestart worden. Dit laatste half jaar is erg druk geweest om alles te regelen en ik ben er nog steeds niet maar wel een eind op weg.


Dat brengt me bij de energie van deze week. Het lijkt er op dat we ons losgemaakt hebben van uitstelgedrag en andere zaken die ons niet vooruit helpen. Nu is het ook tijd om onze zorgen over geld eens nader te onderzoeken want dat brengt ons momenteel nog uit balans. Is de situatie echt zoals je denkt, of heeft je geest een berg gemaakt van een mierenhoop? In beide gevallen is het goed om daar duidelijkheid over te hebben en naar aanleiding daarvan keuzes te maken en te handelen. Verderop in deze nieuwsbrief vind je daarvoor een kaartlegging.


Engelencursus Nieuwsbrief 2020

 

Leren bij Engelencursus 

Op 27 september is weer de jaarlijkse engelen dag die oudgedienden onder de namen Dutch Angel Day en Aquarius Angels Day kennen. Dit jaar zal het voor het eerst als Angel Blessings Day gehouden worden en ik verheug me er weer op om er een feestje met veel engelenzegeningen en veel nuttige informatie van te maken. Helaas zal ook dit door de corona niet in een zaal maar online in Zoom gehouden worden.


Daarna begint het herfstprogramma echt met de dag workshops Helen met Engelen en de Geavanceerde Healing Technieken die samen erg mooi werken. Daarna 3 weekend workshops Leer de Tarot Lezen, Aquarius Akasha Reading & Healing en Aquarius Angels Healing. Zo ben je echt op de winter voorbereid.


We zien je graag bij Annelies in de virtuele lesruimte voor een gezellige workshop. Door op de afbeelding te klikken kom je in de lijst met alle cursussen, kijk ook eens bij de groeiende lijst van thuisstudies


Live les in Zoom bij Engelencursus van Annelies Hoornik  


Thuisstudie: Engelen in je Dagelijkse Leven

Met deze thuis studie kun je gewoon gezellig thuis - op de bank of achter je pc online - leren hoe je zelf met de Engelen kunt praten en helen. Stap voor stap in je eigen tempo leer je wie de verschillende Engelen zijn en wat ze voor je kunnen betekenen. Door middel van de korte visualisaties en oefeningen kun je gemakkelijk contact maken en zo leren werken met de Engelen. Je kan deze thuis studie dan ook zonder enige voorkennis volgen. Ook wanneer je al enige ervaring hebt met het werken en helen met engelen is dit een leuke aanvulling om je contact met de Engelen uit te breiden. Lees er hier meer over en meld je aan


Engelen in je Dagelijkse Leven thuisstudie en online leren

 

Tarot Tip: Wist je dat? En een oefening

Veel fiction schrijvers maken gebruik van de Tarot om de karakters uit te diepen, wendingen aan het scenario en onderlinge verhaallijnen te ondersteunen of er inspiratie voor op te doen. Zo zouden onderstaande kaarten kunnen gaan over een relatie die door verschillende interesses op barsten staat. De koningin en ridder verschillen zoveel dat dit goed zou kunnen gaan maar ook uit elkaar kan vallen. Zij is meer een sociale vlinder die vooral wil feesten en overal bij wil zijn en zich niet zo met de toekomst bezig houdt. De ridder is een persoon die naar de toekomst kijkt en alles rustig aan doet, hij is bezig de zaken financieel te regelen en wil alles goed op orde hebben en is bereid daar hard voor te werken. Dit is meestal een meer introvert persoon terwijl de koningin juist heel extrovert is. De kaart in het midden is de 5 van Bekers en dat is de kaart die meestal aangeeft dat men uit een situatie vertrekt of ergens om rouwt, Bekers op zich gaan over emoties en relaties. Dus dit is een combinatie waar een deel van het verhaal in een roman over kan gaan.


Probeer het zelf eens door eerst te kiezen wat voor type verhaal je zou willen bedenken (bijvoorbeeld in de stijl en met de karakters van je favoriete tv show) Schud dan je kaarten en trek 3 kaarten. Leg ze bij elkaar en zie hoe het je inspireert. Wil je wat specifieker gaan dan kan je van de Grote Arcana, Kleine Arcana en Hofkaarten elk 1 kaart trekken en je favoriete karakter in de situatie plaatsen van de eerste kaart, laten zien met de tweede kaart hoe dit karakter er mee omgaat en door de hofkaart aangeven op welk aspect van de pesoon dit slaat. Veel plezier ermee


Tarot Tip

 

Herfst equinox en balans legging

Deze legging helpt je om je balans te vinden tijdens deze herfstnachtevening. Het moment van balans tussen zon en maan, dag en nacht en het begin van de herfst. De energie richt zich vooral op waar je al balans hebt gevonden en hoe je op financieel gebied meer balans zou kunnen vinden. Heb je echt geen zorgen over geld, denk dan aan het onderwerp waar je je juist wel zorgen over maakt bij deze legging. Deze legging kan met Engelen Orakelkaarten gedaan worden of met de Tarot. Nodig dit keer Jeremiël uit voor deze legging. 


gratis online engelen kaartlegging


Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 

  

De kaartbetekenis per positie 

 1. Welk niet productief gedrag heb ik recent los gelaten?

 2. Wat brengt me dat in goede zin?

 3. Hoe denk ik over mijn financiële situatie?

 4. Hoe kan ik het beste over mijn financiële situatie denken?

 5. Op welke manier kan ik daar balans in brengen?

    Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online Herfst Equinox balans legging  gaan. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.  

     

     

    Kom ook naar het Leer de Tarot Lezen weekend op 9 en 10 maart.

     

      

    Dat was het weer voor deze keer. Ik hoop dat je de legging met plezier gedaan hebt en dat de nieuwsbrief je weer het nodige gebracht heeft. Wie weet zie ik je bij de Angels Blessings Day, dat lijkt me gezellig.


    Annelies