Leer de Tarot lezen

Leer de Tarot lezen workshop bij Engelencurus Annelies Hoornik

Heb jij de interesse in de Tarot of heb je de Tarot kaarten thuis maar kun je er nog steeds geen goede reading mee geven? Deze basiscursus Tarot helpt je om de Tarot echt te lezen.


Waarschijnlijk dacht je dat je door wat boeken te lezen je de Tarot wel zou kunnen leren, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen. Dit komt omdat de boeken die hierover te koop zijn teveel verschillende informatie geven ten opzichte van elkaar en de boeken geven vooral na een kort overzicht van de structuur van de Tarot enkel nog meer of minder uitgebreide betekenissen van de kaarten. Die allemaal uit je hoofd leren is echt niet te doen en zo blijft het lezen van de Tarot iets waar je dan altijd een boek naast hebt liggen. Dat maakt het allemaal nogal omslachtig en helemaal niet leuk.


Ik heb er zelf ook jaren mee geworsteld voordat de betekenis echt bij me binnenkwam en ik er iets mee kon. Dat stoorde me omdat er gewoon geen goed systeem was waarmee je de Tarot kunt leren. Het bleef maar door mijn hoofd gaan dat er een betere methode moest zijn om de Tarot te leren en begin januari kreeg ik een ingeving. Dat idee groeide tot een visie die ik wilde uitvoeren. Het gaat er om dat je naast kennis van de structuur van de Tarot als het ware een Tarotbril opzet en leert anders naar de kaarten te kijken. Daardoor merk je vrij snel dat de grote brij aan informatie per kaart niet nodig is en alles wat je moet weten om de boodschap over te brengen gewoon in het plaatje aanwezig is... wanneer je weet hoe je er naar moet kijken. 


Ik ben toen begonnen alle onderdelen voor de workshop bij elkaar te brengen. Ik voelde me daar erg gedreven over. Dit moest gemaakt worden want dat werkt, ik wist het zeker. Inmiddels zijn de eerste workshops geweest en ze zijn een groot succes. De cursisten hadden aan het eind van het weekend een werkende kennis zodat ze elkaar zonder de hulp van boeken een goede reading kunnen geven.


De Tarot helpt je om de dagelijkse kleine en de grote spirituele levenslessen te begrijpen en vooral ook om je positief en vooral ook praktisch advies te geven over hoe daarmee om te gaan. Ja ook de kaarten die er "eng" uitzien. Ze krijgen door veel mensen een negatieve betekenis toegedicht die er eigenlijk niet is.


Door heel bewust met de kaarten om te gaan en in gedachten te houden welke kaart je bekijkt, blijkt dat zelfs de ergst lijkende kaarten een situatie schetsen en vooral ook hoe er goed mee om te gaan. Dat is waar de cursus mee begint. Direct deze zogenaamde enge kaarten aanpakken en zodat je de kaart ziet. Dan sta je namelijk echt open om te zien wat er voor je ligt: Goed advies!


Tijdens het weekend leer je de structuur van de Tarot. De kernwaarde van elke kaart op een simpele en structurele manier via korte verhalen en je ontvangt met het nodige lesmateriaal zoals de Tarot kaarten, een Tarot lesmap met o.a. een Tarot Journaal en flashcards om mee te werken.


We doen oefeningen die je leren hoe echt naar elke kaart te kijken. Wat zijn nou precies de hofkaarten - dit is echt een onderdeel waar veel bij gelachen wordt  - en je krijgt als het ware een Tarotbril opgezet waardoor alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Vanzelfsprekend leer je de kaarten te leggen voor een ander en er een begrijpelijke boodschap van te maken in een reading.


PDF met 9 stappen voor een fantastische Tarot kaartlegging

Download de 9 stappen voor een Fantastische Tarot Kaartlegging en ontvang de nieuwsbrief

 Email adres
 Voornaam
Dag vandaag

 


Wat we onder andere zullen doen tijdens dit weekend

 • Wat is de tarot

 • De kaarten waar je weerstand tegen hebt vinden en het positieve (advies) er in zien

 • De opbouw en structuur van de Tarot

 • Uitleg over de Kleine Arcana, kleuren en opbouw per kleur

 • Oefeningen met de Kleine Arcana

 • Uitleg over de Grote Arcana en de opbouw in 3 delen 

 • Oefeningen met de Grote Arcana

 • Uitleg over de Hofkaarten per kleur en rang

 • Oefeningen met de Hofkaarten

 • Hoe breng je de kaarten in een legging bij elkaar tot een logisch geheel

 • Een aantal leggingen om mee te oefenen


Bij de prijs inbegrepen (t.w.v. € 53,50)

 • Een pakje Rider Waite Tarot kaarten

 • Een lesmap met daarin alle informatie die besproken wordt

 • Tarot Journaal met kleurplaten 

 • Tarot Flashcards om snel de kernbetekenis van een kaart te onthouden

 • Koffie, thee, water 

 • Certificaat


Deze workshop is er voor iedereen, ook voor mensen die al met engelen orakelkaarten werken en op een positieve manier hun werkwijze willen uitbreiden door met de Tarot praktische adviezen toe te voegen. Daarna kan je ook de vervolgcursus Tarot Verdieping - Hofkaarten en Reversed Lezen doen


De lessen worden gegeven via live video. Lees hier wat live videolessen zijn, wat klanten ervan vinden  en hoe je je kan voorbereiden op een live videoles.

Tarot lezen cursus data


 Datum Duur      Prijs   Locatie Trainer  
 29-08-20202 dagen € 399.00Online live videoAnnelies
 17-10-20202 dagen € 399.00Online live videoAnnelies
 20-02-20212 dagen € 399.00Online live videoAnneliesReacties van klanten op deze workshop