... Maar dan anders

Deze week kreeg ik tijdens de Engelenkring van een studente te horen. “Ik zag dat je in je nieuwsbrief schreef dat je ook een Reiki 1 geeft. In eerste instantie dacht ik, dat doe ik al jaren en heb het stukje niet eens gelezen. Nu sta ik hier en zie je muur met fotolijstjes waar workshops in staan en heb het Reiki verhaaltje gelezen. Je zou het anders moeten noemen, want het is veel meer.” Een andere studente had eerder al Reiki gedaan en heeft zich aangemeld omdat ze toch wel wil weten hoe ik heling zie en uit drie soorten Reiki het beste heb gehaald om zo tot een efficiënte manier van werken te komen met Reiki. Misschien is deze workshop toch wel de moeite waard als je al met Reiki werkt, of overweegt er mee aan de slag te gaan…

    

Reiki 1 maar dan anders Annelies Hoornik Capelle aan den IJssel

Wanneer je me vraagt of de ene therapievorm beter is dan de andere, dan zal je me altijd hetzelfde antwoord horen geven. Elke therapievorm is op zich goed. Het gaat erom waar de persoon die bij jou komt voor hulp aan toe is, want alles op onze Aarde heeft een trilling. Dat is waar het om draait. Mensen zoeken een trilling die bij hen past en net wat hoger is dan waar ze zelf op zitten, zodat ze zich daar aan kunnen optrekken. Dat is wanneer een therapievorm zinnig is voor iemand. Het is alsof je afstemt op een radiozender. Wanneer je toe bent aan Skyradio dan stem je de radio ook niet af op een klassieke zender.


Energietherapievormen zijn net radiozenders


Als je bijvoorbeeld resoneert met – laten we zeggen – Magnetiseren maar je wilt graag een Aquarius Angels Healing ontvangen omdat je gehoord hebt dat die meer van deze tijd is dan zal het resultaat tegen vallen. Het energetische gat is dan zo groot dat het nauwelijks te overbruggen is, je voelt je direct na de sessie misschien wel lekker ontspannen, maar het gewenste resultaat laat dan op zich wachten. Had je gekozen voor een sessie bij een magnetiseur dan had je energetisch meer ontvangen en waarschijnlijk een beter resultaat gehad.


De energie is door alles wat er in de afgelopen jaren gebeurd is toe aan wat oudere technieken. Deze laten mensen weer even goed gronden zodat ze van daaruit weer sneller naar de engelenenergie kunnen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de plannen die men heeft ook echt uitgevoerd kunnen worden. Ik zie momenteel veel mensen die wel willen maar energetisch zo de weg kwijt zijn dat een engelensessie wel wat toevoegt, maar ze meer gebaat zijn bij ouderwetse hands-on Reiki om eerst even bij te komen. Omdat ik in drie Reikitradities les heb gehad heb ik besloten om wat ik daaruit weet en mijn inzichten over heling in het algemeen te gebruiken voor een “Reiki 1” workshop die in één dag het maximale aan informatie en praktijk kan bieden. 


Een speciale kaartlegging

Goed dan is het nu tijd om er eens goed voor te gaan zitten met een kopje thee. Woensdagavond hadden we weer een engelenkring en de laatste tijd willen de engelen graag met de kaarten spelen en dat levert bijzondere leggingen en informatie op. Daar is woensdag deze kaartlegging ontstaan waarbij je - als je wilt - de Engelen Orakelkaarten en de Tarot prima kunt laten samenwerken. De engelenkaarten voor het spirituele inzicht en de Tarot voor de praktische adviezen. Heb je alleen de één of de ander in huis. Dan is de legging nog steeds leuk om te doen, het geeft dan alleen wat andere informatie.


Zieledoelen kaartlegging engelen orakel tarot

Zieledoelen legging

Deze 4-kaartlegging is speciaal ontworpen om uit te vinden wat jou persoonlijke zieledoel op dit moment is, wat je zieledoel is naar je directe omgeving zoals vrienden en familie toe en wat jouw globale zieledoel is. Deze legging is geschikt voor zowel de Engelenkaarten als voor de Tarot. In dit geval geeft het extra informatie wanneer je beide gebruikt. Door eerst de engelenkaarten te leggen en in dezelfde posities eraan gekoppeld een Tarotkaart te leggen, krijg je extra praktisch advies. Dit is een reading die in een korte tijd te doen is en je inzichten geeft om actie te ondernemen en je zo veel beter te voelen, want je zieledoelen leven maakt je als mens gezonder en gelukkiger.

Deze legging is ook anders dan normaal omdat ik je vraag de eerste kaart gesloten neer te leggen. Normaal vraag ik altijd om alles direct open te leggen, maar laat kaart 1 even dicht. Leg deze wel als eerste neer en de anderen zoals op het plaatje, maar draai alleen kaarten 2, 3 en 4 al om. De vraag die je stelt is: Engelen/Tarot wat zijn mijn zieledoelen op dit moment. Dan schud je en leg je de kaarten neer.


Engelen orakel of Tarot kaarten legging zieledoelen

  • Lees nu kaart 2 eerst. Deze laat zien wat jouw persoonlijke zieledoel op dit moment is. Dit het zieledoel dat je als persoon laat groeien.

  • Dan lees je kaart 3. Deze laat zien wat jouw zieldoel is met betrekking tot je familie, vrienden en de gemeenschap om je heen.

  • Vervolgens lees je kaart 4. Deze laat zien wat jouw globale zieledoel is. Dit gaat dan over bijvoorbeeld je werk en wat jouw zieledoel kan bijdragen aan de Wereld. Eigenlijk alles dat buiten de eerste twee kaarten valt.

Zorg dat elke kaart duidelijke is voordat je de eerste kaart omdraait. Deze kaart laat zien hoe jij in verhouding tot deze zieledoelen staat. Hoe jij daar mee om kan gaan, of juist hoe je jezelf daarin blokkeert. 


Laat van elke kaart de tekst en afbeelding bij je binnen komen. De indrukken die je krijgt kunnen beelden, en gevoelens zijn. Wanneer je vraag maar half beantwoord is dan kun je in gedachten de engelen vervolg vragen stellen om alles verder te verduidelijken. Heb je dus zowel engelen orakelkaarten als de Tarot in huis dan is dit een mooie gelegenheid om ze samen te gebruiken.

 

Ik hoor graag hoe je kaartlegging voor je is uitgepakt, mail me gerust je inzichten.


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 4-kaart zieledoelenlegging doen, houd dan wel even in de gaten dat je de tekst van de nieuwsbrief volgt in plaats van die van de pagina. Volg daarna de instructies op het scherm. Wil je zelfstandiger de kaarten kunnen lezen dan zijn er mogelijkheden. We hebben tegenwoordig ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.


Kijk ook even naar de Aquarius Angels Day die 24 september gehouden wordt. We zullen op deze dag werken aan een Harttempel om zo in een Verlicht Bewustzijn te komen. Hiermee help je jezelf, anderen en de Wereld. Omdat we deze tegenwoordig in onze lesruimte houden is er maar beperkt plek. Zorg dus dat je je op tijd aanmeldt!

Aquarius Angels Day 24 september 2017


Wil je zelf ook met de engelenkaarten gaan werken dan kun je het ENGELEN ORAKEL bestellen. Dit is een kaartlezen workshop in-a-box. De doos heeft de kaarten die je ook bij de online leggingen gebruikt en een lesboek met alle uitleg en oefeningen om er een succes van te maken. Een andere optie is natuurlijk om in het weekend van 2 en 3 september de Engelen Basis Kennis en de Engelen Kaart Reading workshops te volgen zodat je vol zelfvertrouwen zelf met de kaarten thuis aan de slag kunt.


Leer de engelenkaarten te leggen en lezen met deze workshop in a box


Vanavond start weer een Aquarius Angels Healing waarin je leeft hoe je een healing geeft voor elk type klacht. Deze workshop wordt tegenwoordig ook geaccredtieerd bij de KNTO! Het eerste weekend van september is weer het weekend om de Engelen Basis Kennis en de Engelen Kaart Reading te volgen. Wanneer je ze beide combineert tot een Engelen Basis en Kaart Reading weekend krijg je trouwens een leuke korting. Ook is er 12 september weer een Zentangle basis workshop.


Bijna alle workshops voor 2018 staan inmiddels weer online zodat jij ook bijtijds je workshops in kunt plannen. Er zullen nog een paar nieuwe workshops komen, maar die moet ik eerst uitwerken en er webpagina's voor maken. Wanneer ze er zijn meld ik dat hier weer.


Drink water en mediteer engelencursus nieuwsbriefWat kun je verder nog doen in de komende week terwijl de energie weer tot rust komt en jij hopelijk ook?

  • Rust genoeg en drink wat meer water

  • Vermijd negatieve informatie en zoek juist de spirituele informatie op door spirituele boeken te lezen

  • Mediteer en probeer vooral Liefde te voelen. Liefde is altijd alom aanwezig en het belangrijkste in ons leven. Voel het niet alleen, straal het uit

  • Ontspan in de wetenschap dat er hier en daar wat paniek zal zijn om je heen en dat er wat chaos is, dit heb je waarschijnlijk ook al in de afgelopen dagen gemerkt, en vertrouw er op dat alles op zijn plek valt over een paar dagen

Veel plezier van de eclips en de vernieuwing die er aan komt. 


Reacties van klanten op deze nieuwsbrief