Volle Micro Maan in Stier met gedeeltelijke Verduistering 

Deze volle maan, in combinatie met de gedeeltelijke verduistering zet de poorten open voor meer contact met ons lichaam, maar ook voor een ongemakkelijk gevoel, want de verduisteringen brengen vaak onverwachtse wendingen. Daardoor zoeken we dan in het fysieke meer veiligheid. 


Van deze gedeeltelijke maansverduistering is alleen het begin om 7:01 voor ons zichtbaar. Dat betekent dat de energie sterker is dan de gebruikelijke volle maan. Het betekent ook dat wat we een en ander los kunnen latenvoordat het tijdsvenster hiervoor niet langer open is. Doe deze legging tijdens de Volle Maan van 19 november of kort erna, schrijf wat je los wilt laten op een klein stukje papier en verbrand het na je legging. Voor de mensen die vorig jaar de Spirituele Jaargids voor 2021 gekocht hebben, er is op de 18e ook een engelenpoort.


Verderop in deze nieuwsbrief vind je hiervoor een kaartlegging.


Engelencursus Nieuwsbrief 2021

   

Wilde je altijd al weten hoe het Keltisch Kruis echt werkt?

Op 27 november kan je meedoen met de workshop Tarot: Het Keltisch Kruis. Veel mensen weten van het bestaan af van deze superbekende legging. Ze hebben de legging mogelijk wel eens geprobeerd, maar blijven steken in het vertellen wat een kaart betekent, zonder de legging zelf helemaal te begrijpen. Daarnaast heeft de legging een onduidelijke geschiedenis. Deze dag gebruiken we om het ontstaan van deze legging aan te stippen en vervolgens duiken we in hoe je deze legging echt leest. Als er tijd over is duiken we ook nog in de variaties die er zijn. 


Ook zijn mijn voorbereidingen voor de Magische Midwinter Momenten in volle gang, Deze dag helpt je goed voorbereid 2022 in te gaan. Lees er hier meer over.


We zien je graag bij Annelies in Zoom voor een gezellige workshop. Door op de afbeelding te klikken kom je in de lijst met alle cursussen, kijk ook eens bij de groeiende lijst van Thuisstudie cursussen.


 Datum Cursus Locatie
29-06-2024Tarot VerdiepingCapelle aan den IJssel

Groepslessen in Zoom bij Engelencursus van Annelies Hoornik  

 

E-cursus Wicca 

De Wicca Eerste Graad is een perfecte manier om weer beter in contact te komen met de natuur om je heen en de jaargetijden. Het helpt je de energie in en om je heen beter te begrijpen en daarmee in overeenstemming te leven. Dit doe je door te leren over de Godinnen en Goden, de kosmische getijden, met oefeningen en magische werk dat goed voelbaar is. Het helpt je te onthaasten en je weer meer jezelf te voelen. Het zijn mooie lessen om de basis van Wicca te leren begrijpen en te ervaren. Ben je nieuwsgierig of er ook klaar voor om dit te ontdekken?  Klik dan hier of op het plaatje voor de Wicca Eerste Graad 

 

Wicca Tweede Graad onderzoekt een groot aantal onderwerpen zodat je een specialiteit kan kiezen waar je je dieper in wilt verdiepen. De lessen zijn opgebouwd op dezelfde manier als de Eerste Graad lessen. Daarnaast zijn er 4 Rituele lessen waarin je de theorie van RItuelen leert en een groot scala aan rituelen voor bijna elke gelegenheid krijgt, met variaties. De oefeningen lopen naadloos over naar een wat uitgebreidere vorm. WIl je exact weten wat er in de Tweede Graad behandeld wordt? Klik dan hier of klik op het plaatje voor de Tweede Graad.

 

De Wicca Derde Graad gaat dieper in op een aantal gevorderde concepten, dit geeft de lessen iets minder volume want je bent langer bezig om de concepten te leren en toe te passen. Ook in de Wicca Derde Graad lopen de oefeningen verder door naar een gevorderd niveau van energiewerk. ben je benieuwd of wil je je aanmelden Klik dan hier of op het plaatje voor de Derde Graad.

Wicca eerste graad Thuis-cursussen online leren ecursus

 Wicca Tweede Graad Jaargang 12 lessen

Wicca Derde Graad E-Cursus

Tarot Tip: De persoonskaart

Je hoort er wel eens over, de persoonskaart. Deze kan bij elke legging gebruikt worden wanneer je dit wilt. Deze kaart stelt de de klant of de situatie waarvoor gelezen wordt voor. De persoonskaart kan tijdens het lezen van een legging mee verschoven worden naar de kaarten waar je over praat. Zo zie jij als lezer, maar ook de klant Hoe de verhoudingen tussen de kaarten en de persoonskaart zijn, want je leest dan elke kaart ook in relatie tot de persoonskaart. 


Een persoonskaart kan getrokken worden na het schudden. Dan wordt er gekeken naar wat er onbewust bij de klant of de situatie speelt. Deze kaart kan ook gekozen worden, dan is het een heel persoonlijke keuze. Is daar één echt goede manier voor? Nee. Sommige mensen gaan uit van een oude regel die bepaalt dan mannen boven de 40 een koning zijn en alle andere mannen en jongens een ridder zijn. De vrouwen boven de 40 een koninging en jonger een page. Het element dan de kaarten wordt dan aan uiterlijke kenmerken zoals haarkleur en huidskleur gekoppeld.


Zelf vind ik dat een vreemde manier om een persoonskaart te kiezen. Wat hier namelijk belangrijk aan is, is hoe de klant is. De hofkaarten hebben allemaal zo hun eigen energie en die moet dan wel bij de persoon passen en huid of haarkleur zeggen me daar niet zo heel veel bij. Als de klant aangeeft door een levensles te gaan, dan kun je bijvoorbeeld de bijpassende Grote Arcana kaart kiezen als de persoonskaart.Tarot Tip

 

Volle Micro Maan met gedeeltelijke verduistering 

Deze volle micro maan brengt een behoefte aan veiligheid met zich mee en dat kan vooral op fysiek vlak en in relationele kring. Het is goed te bedenken dat jij niet de enige bent die in deze energie zit, maar de mensen om je heen ook. Wees daarom sensitief naar anderen en jezelf toe. Het is nu een mooi moment om open te staan voor de veranderingen die de gedeeltelijke verduistering met zich mee brengt.


Nodig dit keer Aartsengel Michael uit voor deze legging


gratis online engelen kaartlegging


Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 

  

De kaartbetekenis per positie 


  1. Welke deur sluit er voor me die niet meer opent?
  2. Hoe kan ik het beste mee omgaan?
  3. Waarover heb ik nu niet langer de controle?
  4. Hoe kan ik het beste mee omgaan?
  5. Welke deur is nu voor mij geopend om verder op mijn Zielepad te gaan?

Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je deze legging ook online doen. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.  

 

 

Kom ook naar het Leer de Tarot Lezen weekend op 9 en 10 maart.

 

  

Veel plezier met de kaartlegging en Tarot Tip van deze week. Ik kijk er naar uit je bij de Keltisch Kruis workshop te zien. Maak er een mooie week van en wees lief voor jezelf en anderen.

 

Annelies