Keltisch Oud en Nieuw oftewel Halloween

In Nederland leren we "All Hallows’ Eve" of allerheiligenavond als Halloween kennen. Het is een avond die in veel Engelstalige landen en tegenwoordig ook in de Benelux gevierd wordt als een kinderfeest, waarbij er verkleed langs deuren gegaan wordt en om een traktatie gevraagd wordt. De oorsprong is echter heel anders. Vanuit de Aardegerichte religies werd er die nacht Samhain gevierd dat afstamt van het Keltische sam fuin wat het einde van de zomer betekent. Het is het begin van de donkere helft van het jaar. Op 1 mei begint dan de lichte helft van het jaar.  Tevens was het Keltisch oud en nieuw, dus een reden om te vieren. Ook is het rond 1 november zo dat de sluiers tussen de werelden dun is, waardoor je gemakkelijk contact kan hebben met de dierbare overledenen. Al met al een avond waar energetisch veel gebeurt. Om het begin van de donkere helft te vieren heb ik een kaartlegging gemaakt die je verderop vindt.

 

Engelencursus nieuwsbrief

 

Lesrooster wijzigingen 2019

Elian heeft zoals je weet de laatste 5 jaar met veel plezier voor mij de Praktiserend Engelen Expert® workshops in Elst gegeven. Omdat het leven soms ook vraagt om even gas terug te nemen komt er in Elian’s lesrooster volgend jaar een flinke verandering. Elian wil daar graag zelf ook naar jou toe wat over zeggen:


Elian Besselink

"Het is mijn bedoeling om na een aantal drukke bijzondere jaren voorlopig even in de weekenden meer tijd en ruimte voor mijzelf te gaan creëren. Bedoeld om energetisch weer tot ontplooiing te kunnen komen en ook om meer te gaan genieten van de 3 bijna 4 kleinkinderen die we nu hebben. De Engelen gaven dit al aan maar soms als mens duurt het even voordat je jezelf eraan toe wilt geven. Herkenbaar?

 

Daarom geef ik in 2019 in overleg met Annelies, nu 1 keer een blok van de 4 Praktiserend Engelen Expert® workshops in Elst (gld).

 

In mijn praktijk  gaan alle fijne en mooie Engelen en Aquarius Angels Healing sessies en de AAH workshop gewoon door. Ook cursisten die ik gehad heb kunnen eventueel hun opdrachten aan mij door blijven sturen en antwoord krijgen op hun vragen.

 

Ik hoop jullie te ontmoeten bij mijn PEE workshops in mei en juni 2019 in Elst, of binnenkort bij Annelies op de Magische Midwinter Momenten in december.

 

Engelen blijven mijn goede raadgevers en vrienden.”

 

Elian   


 

 

Cursussen die komen

Op het plaatje zie je wat er tot het eind van het jaar aan workshops gegeven wordt, op 23 december de Magische Midwinter Momenten als voorbereiding op 2019. Verder is de tijd in december deels voor mezelf gereserveerd. 

 

Natuurlijk zijn zoals elk jaar december en januari voornamelijk ingepland voor het geven van Engelen Jaar Readingen aan iedereen die graag goed ingelicht over wat in 2019 te kunnen verwachten het nieuwe jaar in gaan. Daarom kun je in december en januari ook extra korting krijgen op de Engelen Jaar Readingen.

 

We zien je graag in Capelle aan den IJssel of in Elst voor een gezellige workshop. Door op de afbeelding te klikken kom je in de lijst met alle cursussen, kijk ook eens bij de groeiende lijst van thuis studie cursussen.

 

Engelen cursussen november en december 2018 engelencursus

  

Wicca thuisstudie

Eind oktober is het Samhain, de tijd dat officieel de donkere helft van het jaar begint. Dit is de tijd waarin we meer binnen zijn en innerlijk werk doen. Dit Keltisch nieuwjaar is ook een ideaal moment om eens na te denken over wat jij nodig hebt. Wil je een snel en sterk spiritueel groeipad? Begin dan aan de thuis-cursus Wicca.

 

De Wicca Eerste Graad jaargang is er onder andere om je een betere connectie met de natuur en haar energetische getijden te laten maken. Je leert hoe je beïnvloed wordt door de energieën om je heen en hoe jij onbewust - maar als je eenmaal leert hoe - ook bewust, de omgeving met jouw energie beïnvloedt.

 

Je leert wat magisch werk is en hoe men vroeger met het goddelijke archetype omging. Dit abstracte begrip leer je veel persoonlijker kennen, waardoor je een groeispurt maakt. Zo leer je de eeuwenoude principes en energieënte gebruiken in je dagelijkse leven. Hierdoor krijg je meer grip, meer innerlijke rust en controle. Het helpt je om je spirituele spierkracht sterk te ontwikkelen zodat je magische werk - waarmee je jouw doelen bereikt - ook veel sterker wordt.

 

Dit alles wordt ondersteund met de oefeningen, achtergronden, kleine ritueeltjes en magisch energiewerk. Er wordt vanzelfsprekend alleen met witte magie gewerkt..

 

Lees er hier meer over en meld je aan...

  

Wicca eerste graad - jaargang e-cursus bij Engelencursus thuisstudie

 

Voor de mensen die de eerste jaargang al doen: de Tweede Graad
is beschikbaar voor verdieping van je Wicca kennis en beoefening.

 

 

De donkere jaarhelft legging

De donkere helft van het jaar heeft vooral het karakter van inkeer, rust en transformeren wat je niet langer dient. Zodat je het (Keltisch) nieuwe jaar in kan gaan met vertrouwen en vernieuwde energie. Daar is deze legging speciaal voor gemaakt. Deze legging kan zowel met engelen orakelkaarten als met de Tarot gedaan worden.

 

Nodig dit keer als je wilt je beschermengelen, je gidsen en dierbare overledenen uit om je bij deze legging te helpen.

 

Lees de vragen hieronder die voor de posities van de kaarten van belang zijn en schud de kaarten. Leg vervolgens de kaarten van links naar rechts open gedraaid neer.

 
gratis online engelen kaartlegging

 

Laat de kaarten een voor een op je inwerken en besteed aandacht aan je indrukken en gevoelens. Noteer alles gewoon direct zonder het in twijfel te trekken. Vraag de engelen om meer inzichten wanneer dat nodig is. Veel plezier met deze legging.

 

Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 

  

  

De kaartbetekenis per positie 

  1. Wat kan ik loslaten en transformeren?

  2. Hoe transformeer ik dat?

  3. Hoe zal dat mijn leven beïnvloeden?

 

Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 3-kaart donkere jaarhelft legging gaan. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt. Wil je zelfstandiger de kaarten kunnen lezen dan zijn er mogelijkheden in de vorm van een workshop of de thuisstudie die je hieronder vindt. 

 

 

Kom ook naar het Leer de Tarot Lezen weekend op 9 en 10 maart.

  

Thuis elke dag contact met jouw Engelen

Engelen hebben het natuurlijke talent om een mensenleven enorm te verbeteren. Simpelweg door dat jij je meer bewust wordt van hun aanwezigheid en weet hoe je het beste contact met ze kan zoeken. Ze kunnen je dan steunen wanneer je het moeilijk hebt en engelen zijn bijzonder goed gezelschap wanneer je alleen bent. Ook helpen ze je bij het maken van keuzes doordat ze je laten weten wat de beste optie op dat moment is en het gevoel voor humor van de gemiddelde engel is echt fantastisch.

 

Wil jij ook meer Engelen in je dagelijkse leven? Dat kan door je wat meer in ze te verdiepen. Om je daarbij te helpen is deze e-cursus Engelen in je Dagelijkse leven ontworpen. De e-cursus bestaat uit een pdf van 68 mooi vorm gegeven pagina's met informatie en technieken en 5 visualisaties in mp3 formaat waar je veel van kunt leren en zo dagelijks praktisch te gebruiken.

 

Wil je meer weten? Uitgebreide informatie vind je hier 

  

Engelen in je dagelijkse leven e-cursus thuis studie

 

 

 

 

Ik wens je een fijn Keltisch oud en nieuw, en een mooie tijd van inkeer en rust na deze hele lange zomer. Wie weet zie ik je bij een van de komende workshops of voor een Engelen Jaar Reading in december of januar.

 

Annelies