Mercurius retrograde in Schorpioen en Weegschaal

Sinds afgelopen dinsdag gaat Mercurius Retrograde. Dat is op dit moment in Schorpioen en de retrograde zal vanaf de 27e in Weegschaal verder gaan tot 3 november. Zoals altijd levert dat miscommunicaties tussen mensen, maar ook in computers, en vertragingen in het algemeen op. Verder kan je het gevoel hebben dat alles uit balans is en door de energie zoals die nu is kan je ook wantrouwend zijn naar alles en iedereen toe. Dat kan dan ook snel ontaarden in te harde woorden naar anderen terwijl dat niet gerechtvaardigd is.


Deze energie is natuurlijk niet alleen op jou van toepassing maar ook op iedereen om je heen en die ander kan dat ook overkomen en jou ineens ongezouten iets voor de voeten gooien. Wees je er dan gewoon van bewust dat dit echt de energie van het moment is en niet zoals jullie echt zijn. Wees dus lief voor elkaar. Het deel waar Mercurius in Schorpioen staat heeft een nadruk die oude emotionele bagage onder ogen zien, dat wordt dan opgevolgd door Mercurius in Weegschaal retrograde, dan verplaatst de focus zich naar relaties en de energie leent zich ook om een en ander te vergeven. Met name jezelf.  Verderop in deze nieuwsbrief vind je hiervoor een kaartlegging.


Engelencursus Nieuwsbrief 2020 


Zelf meedoen met de Engelen kaartleggingen met het Engelen Orakel

Deze doos met een boek en engelenkaarten is ideaal als je zelf de leggingen die in elke nieuwsbrief staan wilt doen. De doos heeft 44 engelenkaarten en een boek met 144 pagina's dat je aan de hand van uitleg en opbouwende oefeningen geleidelijk aan leert hoe je zelf engelenkaart legt en leest. Gewoon met het boek ernaast zodat de oefeningen gemakkelijk te doen zijn en je vertrouwen opbouwt bij het lezen van de kaarten. Oefenen kan je natuurlijk op jezelf, maar ook op anderen. Het is leuk om te doen en geeft je een stukje gereedschap om vragen te beantwoorden waar je mee zit. Voor meer informatie over het Engelen Orakel kan je hier verder lezen.


Engelen Orakel van Annelies Hoornik

Leren bij Engelencursus

Komend weekend op 24 en 25 oktober geef ik de Aquarius Akasha Reading & Healing workshop weer online in Zoom en dat is de eerste paar keer goed bevallen. Niet alleen door mij maar ook de studenten vinden het heel prettig in aparte ruimtes te kunnen oefenen en zo ongestoord de Akasha te openen voor zichzelf of een ander en daar de berichten van de Leraren, Meesters en Dierbaren te ontvangen. Dat kan leiden tot het aanpassen van een levenscontract om bijvoorbeeld karma te verwijderen. De Aquarius Angels begeleiden dat allemaal en bieden vanuit hun laag binnen de Akasha ook healingen aan wanneer dat nodig is. Een workshop die je eens doet en waar je voor altijd plezier van hebt.


Ik zie je graag in de virtuele lesruimte voor een gezellige workshop. Door op de afbeelding te klikken kom je in de lijst met alle cursussen, kijk ook eens bij de groeiende lijst van thuisstudie cursussen


Live les via Zoom bij Engelencursus van Annelies Hoornik

 

   

Wicca Eerste Graad Jaargang nu ook online

Halloween komt er weer aan, dat betekent ook dat 1 november om de hoek ligt en dat is het Keltisch nieuwjaar en de tijd waarin de Wicca’s een nieuwe ronde met het Jaarwiel ingaan. Dat maakt nu het ideale moment om aan een Wicca Jaargang te beginnen. Is Wicca nieuw voor je begin dan aan de online Wicca Eerste Graad. 

 

De Eerste Graad is er onder andere om je een betere connectie met de natuur en haar energetische getijden te laten maken. Je leert hoe je beïnvloed wordt door de energieën om je heen en hoe jij onbewust - maar als je eenmaal leert hoe - ook bewust, de omgeving met jouw energie beïnvloedt.

 

Je leert wat magisch werk is en hoe men vroeger met het goddelijke archetype omging. Dit abstracte begrip leer je veel persoonlijker kennen, waardoor je een groeispurt maakt. Zo leer je de eeuwenoude principes en energieën te gebruiken in je dagelijkse leven. Hierdoor krijg je meer grip, meer innerlijke rust en controle. Het helpt je om je spirituele spierkracht sterk te ontwikkelen zodat je magische werk - waarmee je jouw doelen bereikt - ook veel sterker wordt.

 

Dit alles wordt ondersteund met de oefeningen, achtergronden, kleine ritueeltjes en magisch energiewerk. Er wordt vanzelfsprekend alleen met witte magie gewerkt.

 

Lees hier meer en meld je aan voor de online versie... of werk je toch liever met lessen die via de email komen of met alles ineens gedownload op je pc? Kijk dan hier!

  

Wicca eerste graad - jaargang e-cursus bij Engelencursus thuisstudie

 

Voor de mensen die de eerste jaargang al afgerond hebben: de Tweede Graad 
en Derde Graad zijn beschikbaar voor verdieping van je Wicca kennis en beoefening.

 

 

Tarot Tip: Wolken

De Tarot heeft structuur, symboliek en kleuren en die laatste hebben ook wel wat te melden. Daarom wil ik dit keer de kleur bruin meenemen in de nieuwsbrief zodat je weer een nieuw aspect van dit bijzondere kaartspel kan leren kennen. 


Iedereen die met zijn tenen door de rijke, vochtige aarde heeft gewroet, heeft een goed idee van waar de kleur bruin voor staat nuchterheid, aardsheid, tastbaar, praktisch, stabiel, koesterend en solide. Wanneer je deze kleur in een kaart tegenkomt dan weet je dat er een praktische kant in de situatie te vinden is. Het onderdeel van de afbeelding waar de kleur in zit heeft meestal symbolisch al enige waarde en daar combineer je het dan mee.Tarot Tip   

 

Mercurius Retrograde legging

Zoals ik aan het begin van de nieuwsbrief al schreef is de retrograde van Mercurius een van de invloeden op ons leven. Om in de komende weken de rust en vrede te bewaren heb ik een legging voor je gemaakt. Daarnaast kan je natuurlijk altijd contact zoeken met Aartsengel Chamuel omdat hij degene is die je helpt om je innerlijke vrede te vinden en te bewaren. Deze legging is zowel geschikt voor Engelen Orakel kaarten als voor de Tarot.


Wil je extra diepgang. Leg dan eerst de engelenkaarten en leg op elke kaart nog eens een Tarotkaart. Lees dan de engelenkaart voor het spirituele advies en de Tarot om te zien hoe je hier het beste praktisch mee om kan gaan.


Nodig dit keer Aartsengel Chamuel uit voor deze legging


gratis online engelen kaartlegging


Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 

  

  

De kaartbetekenis per positie 

  1. Hoe kan ik het beste in balans blijven?

  2. Welk oud zeer wil er geheeld worden?

  3. Wat kan ik doen om mijn relatie met [NAAM] te optimaliseren?

  4. Hoe kan ik wat ik wil zeggen het beste verwoorden?

Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online Mercurius Retrograde legging gaan. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.  

 

 

Kom ook naar het Leer de Tarot Lezen weekend op 9 en 10 maart.

 

  

Ik wens je een goede week toe en hoop dat je de nieuwsbrief weer met plezier gelezen hebt. De kaartlegging kan je op elk moment herhalen wanneer je merkt dat je uit balans raakt.

 

Annelies