Een nieuwe maand

Het is bijna september en voor de meesten van ons is de zomervakantie inmiddels voorbij. We richten ons weer een jaar vooruit. Het is bijna alsof er een tweede nieuwjaarsdag is aan het eind van de zomervakantie waar mensen gaan kijken naar dingen die ze willen doen. Een tweede ronde goede voornemens maar dan zonder de druk die er in januari op ligt. De vraag is natuurlijk wat doe jij daarmee? Ik ben thuis zelf druk met het doornemen van een technisch Zentangle boek van Rick en Maria, de oprichters van Zentangle. Gewoon rustig aan alles lezen en dan de oefeningen doen. Het heeft wel wat, juist omdat je dan al vast hebt liggen wat je gaat doen en het gevoel cratief te moeten zijn er niet meer is. Dat maakt het Zen gevoel ook zo prettig in Zentangle. Hieronder de eerste oefening uit hoofdstuk twee.

Zentangle primer oefening 1 hoofdstuk 2

Ik blijf het gewoon leuk vinden om met een goede kwaliteit pen op mooi sterk papier te werken en zo door rustig stap voor stap patronen uit te werken steeds weer een uniek klein kunstwerkje te maken waarvan je van te voren geen idee hebt hoe het eruit zal zien. Maar genoeg over Zentangle voor nu. We zien een nieuwe maand komen, de maand waar voor iedereen de normale dagelijkse routine terugkeert. Het is ook de tijd waarin men kijkt naar workshops om te doen in de komende maanden, net als de schoolgaande kinderen. Om voor jezelf een goede herstart te maken voor dit jaar heb ik ons workshop schema tot eind 2018 al klaar staan voor je. Dat maakt plannen gemakkelijk voor jou.


Om meteen ook goed met de nieuwe maand te beginnen heb ik hier ook een simpele kaartlegging voor je.


De maandlegging

Deze 3-kaartlegging is speciaal ontworpen om je alvast inzicht te geven in de komende maand. Het geeft aan waar de focus ligt zodat jij je hier alvast op kunt voorbereiden en zo je maand optimaal kunt gebruiken. Deze legging is geschikt voor zowel de Engelenkaarten als voor de Tarot. Dit is een leuke nuttige reading die in een korte tijd te doen is.


De vraag die je stelt is: Engelen/Tarot waar ligt de focus deze maand op? Dan schud je en leg je de kaarten neer.


Engelen orakel of Tarot kaarten maandlegging

  • Lees nu kaart 1. Deze laat zien waar de focus tijdens dag 1-10 van de maand ligt.

  • Lees nu kaart 2. Deze laat zien waar de focus tijdens dag 11-20 van de maand ligt.

  • Lees nu kaart 3. Deze laat zien waar de focus tijdens dag 21 tot het eind van de maand ligt.


Laat van elke kaart de tekst en afbeelding bij je binnen komen. De indrukken die je krijgt kunnen beelden, en gevoelens zijn. Wanneer je vraag maar half beantwoord is dan kun je in gedachten de engelen vervolg vragen stellen om alles verder te verduidelijken. Heb je dus zowel engelen orakelkaarten als de Tarot in huis dan is dit een mooie gelegenheid om ze samen te gebruiken.


Ik hoor graag hoe je kaartlegging voor je is uitgepakt, mail me gerust je inzichten en feedback op de nieuwsbrieven.


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 3-kaart maandlegging doen, houd dan wel even in de gaten dat je de tekst van de nieuwsbrief volgt in plaats van die van de pagina. Volg daarna de instructies op het scherm. We hebben tegenwoordig ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.


Kijk ook even naar de Aquarius Angels Day die 24 september gehouden wordt. We zullen op deze dag werken aan een Harttempel om zo in een Verlicht Bewustzijn te komen. Hiermee help je jezelf, anderen en de Wereld. Omdat we deze tegenwoordig in onze lesruimte houden is er maar beperkt plek. Zorg dus dat je je op tijd aanmeldt!

Aquarius Angels Day 24 september 2017


Wil je zelf ook met de engelenkaarten gaan werken dan kun je het ENGELEN ORAKEL bestellen. Dit is een kaartlezen workshop in-a-box. De doos heeft de kaarten die je ook bij de online leggingen gebruikt en een lesboek met alle uitleg en oefeningen om er een succes van te maken. 


Leer de engelenkaarten te leggen en lezen met deze workshop in a box


Dit weekend 2 en 3 september zijn de Engelen Basis Kennis en de Engelen Kaart Reading workshops te volgen. Wanneer je ze beide combineert tot een Engelen Basis en Kaart Reading weekend krijg je trouwens een leuke korting. De Engelen Basis kennis wordt tegenwoordig ook geaccredtieerd bij de KNTO! Ook is er 12 september weer een Zentangle basis workshop. 


Volgende week donderdag is ook de Reiki, maar dan anders workshop. Een dag waarin de Reiki dogma's losgelaten worden en je leert praktisch Reiki te geven en daarbij een aantal Japanse technieken te gebruiken om het helen te bevorderen.


Reiki 1 maar dan anders engelencursus nieuwsbriefDat was het weer voor vandaag, morgen komen ook de wekelijkse 3-kaarten weer via de Paravisie. Ik zal daar nog een Facebook postje voor doen, als je me nog niet volgt dan kan dat via de facebook Engelencursus pagina.