Zentangle en 3-kaart legging voor creativiteit


Het is al weer een maand geleden dat je een nieuwsbrief van me gezien hebt. Ik ben dan ook overal en nergens geweest. Als ik je alles ineens vertel dan wordt het zo'n lang verhaal, dus ik praat je deze week in etappes bij. De laatste week van juni was het ineens stil van mijn kant omdat ik in Amerika was om het CZT seminar bij te wonen. Dat is de workshop waarin je Certified Zentangle® Teacher wordt.


welkomstbord zentangle


Het was een onvergetelijke ervaring om in de grote balzaal van het indrukwekkende Providence Biltmore hotel samen met 150 mensen van over de hele Wereld een kleine week creatief bezig te zijn.

Providence Biltmore

We hebben gelachen en hard “gewerkt” en mooie Zentangles gemaakt. Wat me vooral duidelijk werd in deze week was het Zen-deel van Zentangle terwijl ik me daar thuis ook al van bewust was.


zentangle


Het in rustig en gefocust blijven werken met één penstreep na de andere aan patronen die zo gemaakt zijn dat je verder niet na hoeft te denken is erg meditatief en ik kwam dan ook heel Zen terug uit Amerika. Tijdens het CZT seminar heb ik ook veel nieuwe technieken en patronen geleerd en ik ben volledig geïnspireerd weer terug gekomen. De eerste Zentangle workshop is zelfs al geweest en dat was een groot succes! Hier kun je de foto's zien van deze avond. De volgende staat alweer gepland en een eerste verdieping is er ook al. De Zentangle 2 - Wat meer diepgang avond.


 zentangle zentangle zentangle3-kaartlegging om creativiteit te stimuleren

Creativiteit activeert de rechter hersenhelft en dat is de kant waar ook ontspanning en geluksgevoelens geactiveerd worden. Door creatiever te zijn zal je als vanzelf merken dat je meer ontspannen en gelukkiger bent. Daarom een 3-kaartlegging die je helpt je creativiteit te activeren.

Je kunt deze legging doen met een engelenorakel kaartenset of met de Tarot en natuurlijk kan je ook naar onze online 3-kaartlegging gaan.


3-kaart creativiteitslegging

Kaart 1 - Welk aspect van mijn leven kan meer creativiteit gebruiken?

Kaart 2 - Wat kan ik doen om deze creativiteit in mijn leven te stimuleren?

Kaart 3 - Wat brengt meer creativiteit mij?


Actiestappen:
Ga er even rustig voor zitten, en zorg dat je een stapeltje schoongemaakte en ingewijde kaarten bij de hand hebt. Adem een aantal keer rustig en stel in gedachten de vraag bij kaart 1. Schud de kaarten en trek de eerste kaart, leg deze open neer. Herhaal dit voor de andere twee kaarten.
Laat nu het geheel even tot je doordringen en richt je dan op de eerste kaart specifiek. Herhaal nogmaals de vraag die bij deze kaart hoort en laat het bericht bij je binnenkomen. Voor veel mensen helpt het om met een paar vingers die specifieke kaart aan te raken voor meer informatie.

Herhaal de stappen voor de andere kaarten. Veel plezier!!


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 3 kaart legging doen, houd dan wel even in de gaten dat je de tekst van de nieuwsbrief volgt in plaats van die van de pagina. Volg daarna de instructies op het scherm. Wil je zelfstandiger de kaarten kunnen lezen dan zijn er mogelijkheden. We hebben tegenwoordig ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.

 

Wil je zelf ook met de engelenkaarten gaan werken dan kun je het ENGELEN ORAKEL bestellen. Dit is een kaartlezen workshop in-a-box. De doos heeft de kaarten die je ook bij de online leggingen gebruikt en een lesboek met alle uitleg en oefeningen om er een succes van te maken.

 

Leer de engelenkaarten te leggen en lezen met deze workshop in a box

 

Je kunt je natuurlijk ook voor de Engelen Basis Kennis en Kaart Reading weeken bij ons aanmelden, dan krijg je uitleg over de kaarten en hoe ze te leggen en heb je direct de gelegenheid om onder begeleiding te oefenen en vertrouwen op te bouwen. Duurt dit te lang en heb je toch zin in een leuke engelencursus, kijk dan even bij onze lijst waar alles op datum staat. We hebben deze zomer een aantal golden oldies tevoorschijn gehaald die door tijdgebrek normaal niet meer aan bod komen.

 

Engelen Kaart Reading workshop

 

Voel je je meer aangetrokken tot de Tarotkaarten, dan kun je ook het  Leer de Tarot Lezen weekend volgen waarin je op een structurele en leuke manier de kaarten leert kennen en hoe je ook de verbanden kunt zien en de kaarten leest voor jezelf en anderen... en ja ik weet dat dit nog lang duurt, maar dan heb je wel een heel goede workshop en een gedegen basis waardoor je echt met de Tarot kan werken.

 

Leer de Tarot lezen workshop weekend bij Annelies Hoornik cursus