Energetisch Nieuwjaar en hoe Zen te zijn

De eerste twee weken van 2018 zitten er al weer bijna op. Tijdens de consulten in deze eerste weken heb ik nu al van mijn klanten gehoord dat ze stress hebben en het gevoel dat ze “nu” moeten handelen omdat het anders te laat is. Dat gevoel ik heel logisch en ik zal het uitleggen. Op onze kalender is 1 januari het begin van het nieuwe jaar, maar energetisch is dat soms anders. De volle maan waar we het jaar mee begonnen biedt nog ruimte tot en met maandag om oude zaken los te laten. Dinsdag is het nieuwe maan en energetisch ook echt 2018 geworden. De mensen die dat  “nu” gevoel hebben, hebben nog iets los te laten voordat de energie keert en je echt in het tweede jaar van de cyclus terecht komt. Wil je dus nog wat achter je laten dan heb je nog tot en met maandag om dat te doen. Maak er gebruik van want dit bepaalt de overige 8 jaar die gaan komen. Verderop vind je trouwens een kaartlegging om hierbij te helpen Dat dit stress oplevert is ook normaal. Dingen die je kunt doen om stress los te laten zijn onder andere:

  • Sporten

  • Mediteren

  • Massage of een energiesessie

  • Aarden

  • Zentangle® 

engelencursus nieuwsbrief met kaartlegging zentangle

  

Dat laatste is waar ik het over wil  hebben. Iedereen weet inmiddels wel dat mediteren voordelen heeft voor je lichaam en geest, maar niet iedereen kan in die ontspannen meditatieve staat komen. Zentangle helpt daarbij. Ik was met “tanglen” begonnen omdat ik het toevallig tegenkwam en ontdekte dat het veel voordelen had, waaronder een betere coördinatie van mijn vingers. Die zijn door te veel pc-werk in het verleden erg gevoelig voor overbelasting en zijn bij vlagen pijnlijk en stijf. Door het tanglen werd dat snel beter. Ook merkte ik dat de stress die ik soms ervaar heel snel verdween door het volgen van de Zentangle methode. 

  


Zentangle Basis workshop gezellig en ontspannend


De Zentangle methode is meer dan alleen maar wat patronen op internet opzoeken en proberen iets leuks te maken zoals je van anderen gezien hebt. Dan ben je namelijk bezig aan een resultaat te werken. Zentangle is er op gericht je Zen te laten zijn terwijl je tangled. Vandaar de naam Zen-tangle. Om een voorbeeld te noemen. De dagen net voor ons trouwen waren nogal hectisch en ’s morgens op mijn trouwdag was ik er bij het ontbijt al helemaal klaar mee. Ik was erg gestrest en stond op het punt om tegen de eerste de beste die iets zei uit te vallen. Toen ik me dat realiseerde heb ik me een half uurtje terug getrokken om te tanglen. Na ongeveer 15 minuten voelde ik letterlijk alle stress van me afglijden en was ik klaar voor de dag. We hebben daarna ook een fantastische dag gehad.


Wanneer je dus wel wilt mediteren maar merkt dat je daar veel moeite mee hebt dan is Zentangle misschien wel iets voor je. Lees eens verder op de zentangle pagina  op onze website of kom ook naar de Zentangle Basis avond.


Cursussen die komen

Ook dit jaar bieden we weer gezellige en praktische Engelenworkshop. Bij deze kun je zien wat er in de komende maanen aan workshops gegeven worden. We zien je graag in Capelle aan den IJssel of in Elst voor onze Engelenworkshops of doe de wicca thuis cursus.


 Datum Cursus Locatie
 
Engelencursus Leer nu Tarot leggen en lezen

TAROT

Vind je de kaartleggingen ook leuk om te doen en vraag je je af waarom ik de Tarot ook steeds noem? De engelenkaarten geven altijd mooi spiritueel advies, maar missen soms de praktische uitleg waardoor je precies weet wat nou de bedoeling is. Daarvoor is de Tarot heel geschikt.


Bij een aantal mensen roept de Tarot ook angst op vanwege een aantal plaatjes, maar dat is een typisch geval van onbekend maakt ongeliefd. Wanneer je leert dit soort kaarten via de Tarotbril – zoals ik het noem – te bekijken dan blijkt dat deze “enge” kaarten niet zo negatief zijn als ze lijken maar juist heel duidelijke positieve adviezen geven. 


Het laatste weekend van deze maand kun je meedoen aan de Tarot workshop en leren hoe je de Tarot nou echt leest. De workshop bevat alles wat je nodig hebt. Een werkmap, een Tarot journaal, extra leermateriaal dat het gemakkelijk maakt de kaarten te begrijpen en natuurlijk een setje Tarot kaarten. Meld je aan!Engelencursus Nieuwsbrief kaartlegging door Annelies Hoornik


Nieuwjaarslegging

Deze legging is om je te helpen te bepalen wat je over het hoofd hebt gezien, dat je nog los kan laten en daarmee ook de stress die daarbij hoort achter je kan laten. Schud de kaarten terwijl je aan de engelen vraagt wat zij over dit onderwerp willen zeggen. Vervolgens leg je de kaarten zoals hierboven aangegeven. Dit kan met de engelenkaarten of de Tarot. 


Laat de kaarten een voor een op je inwerken, besteed aandacht aan je indrukken en gevoelens en hoe de betekenis per positie hier meespeelt. Vraag de engelen om meer inzichten wanneer dat nodig is. 


 

De kaartbetekenis per positie

  1. Wat heb ik over het hoofd gezien om nu los te laten?

  2. Op welk vlak levert dit me stress op?

  3. Hoe laat ik deze situatie los?

  4. Wat kan ik doen om de stress los te laten?


Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online Stress Loslaatlegging gaan. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben tegenwoordig ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt. 


Orakelen kan onder andere met engelenkaarten 

Wil je thuis ook leren hoe je engelenkaarten kan leggen? Dan is het Engelen Orakel iets voor jou. De mooie doos bevat een boek met alle uitleg en oefeningen die je nodig hebt om de engelenkaarten schoon te maken, te leggen en de berichten te ontvangen. Tevens zit er een bijpassende engelen kaartenset bij waarmee je onmiddelijk aan de slag kan. Wanneer je de technieken eenmaal onder de knie hebt kan je deze toepassen met elke engelenkaartenset en een reading geven. Engelen Orakel kaarten en boek van Annelies Hoornik


 

Veel plezier en nut van de kaartlegging en tot snel, in de volgende nieuwsbrief. Voor die tijd zal ik op Facebook nog posten over de Engelenpoort die er aan komt om meteen een mooie doorstart te maken het energetische nieuwe jaar in.

 
Annelies

Reacties van klanten op deze nieuwsbrief