Nieuwe Maan, Mercurius en Engelenpoort

Komende week op 11 februari is er een Nieuwe Maan binnen de Engelenpoort, samen met de Mercurius retrograde brengt dat een krachtige energie die kan botsen met wat je zou willen. Mercurius is geschikt om te werken aan je zielepad, ben je nog bezig met wat je voelt dat je moet doen? Word je daar nog blij van of zit je in een sleur en wordt het tijd voor verandering. De energie kan dringend voelen dus zorg ervoor dat je bij jezelf blijft en die druk niet op anderen botviert.


Gelukkig kan je met de Nieuwe Maanlegging en de informatie voor de Engelenpoort in de Spirituele Jaargids ervoor zorgen dat je hier goed bij blijft voelen. Heb je de Spirituele Jaargids niet dan kan je in elk geval wel de gratis online kaartlegging doen om samen met de engelen je koers te bepalen.

.  


Engelencursus Nieuwsbrief 2021

 

De Spirituele Jaargids

De Spirituele Jaargids 2021 is een 256 pagina’s tellende pdf en heeft naast Engelenpoorten informatie, Nieuwe en Volle Maanleggingen, 3 Jaarleggingen, Quotes, Tips en pagina’s om als spiritueel dagboek of engelenjournaal te gebruiken. Zie het als een begeleider die je het hele jaar door structureel helpt om met de energieën van dat moment om te gaan en je steun te bieden zodat jij 2021 optimaal meemaakt.


De Spirituele Jaargids is er in Minimalistische en Floral opmaak. Bekijk hier de details en bestel jouw Spirituele Jaargids 2021 zodat je weet wat er speelt en wat ermee te doen.

Spirituele Jaargids engelenpoorten engelen horoscoop 2021

voorbeeld van de Floral en de minimal versies


Leren bij Engelencursus

Zondag geef ik de Geavanceerde Healing Technieken en dat is altijd een mooie workshop om diepgang te leren na de Helen met Engelen cursus. Daarna is de volgende workshop op 20 en 12 februari. Je kan dan weer leren hoe je de Tarot Leest, deze beginner workshop helpt je om in 2 dagen de kaarten te kennen en leggingen te doen voor jezelf en anderen. Dit is van de workshops waar ik altijd veel plezier aan beleef omdat het zo’n goed resultaat geeft. De reden dat ik het nu al noem is omdat het materiaal verzonden moet worden en je wilt natuurlijk wel dat je de lesmap, de Tarotkaarten en de flashcards op tijd hebt om mee te doen. Wil je dus meedoen, meld je dan op tijd aan. 


Ik zie je graag in mijn virtuele lesruimte voor deze gezellige workshop. Door op de afbeelding te klikken kom je in de lijst met alle cursussen


 Datum Cursus Locatie

Van al het binnen zitten loop je vanzelf tegen frustratie en stress aan en Mercurius retrograde helpt ook niet echt, mediteren is dan goed om je weer in balans te brengen. Dat kan je gewoon thuis leren met onze thuisstudie Leer Mediteren (kijk in elk geval het hilarische filmpje van Victor over waarom mediteren niks voor jou is), dus kijk ook eens bij de lijst van Thuisstudie cursussen. Engelencursus lesrooster 2021Nieuwe Maan in Waterman legging

Deze kaartlegging heb ik gemaakt om je te helpen met de huidige energie van de Nieuwe Maan om te gaan en sluit ook aan bij de Engelenpoort. Zoals je hierboven kon lezen kan het energetisch dringend voelen en voor spanning in huis zorgen. Deze legging helpt de energie goed te houden. Gelukkig gaat Mercurius na de 21e weer recht en voelt alles weer meer ontspannen. Je kan deze legging doen met Engelen Orakelkaarten of de Tarot.


Nodig dit keer Aartsengel Jofiël uit voor deze legging


gratis online engelen kaartlegging

Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 


De betekenis van de positie:

  1. Hoe kan ik ontspannen blijven?

  2. Wat kan ik zelf doen om de thuisomgeving te creëren waar ik behoefte aan heb?

  3. Wat kan ik doen om hier vertrouwen in te houden?

  4. Hoe kan ik op een leuke creatieve manier anderen hierbij betrekken?

  5. Wat kan ik doen om anderen te helpen zodat ook zij zich prettig voelen?

Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online Nieuwe Maan in Waterman legging gaan. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.  


Tarot Tip: Tarot en Spiritualiteit

Tarot kan voor heel veel dingen gebruikt worden en een daarvan is spiritualiteit. Vaak denken we dan aan mediteren, yoga en mystieke zaken. Maar zoals de Dalai Lama ons duidelijk laat zien is vriendelijkheid een van de belangrijkste beoefeningen van spiritualiteit. Daarom dit keer in de Tarot Tip aandacht voor de hartchakra.


Deze chakra is waar vriendelijkheid onder valt en van wat ik in het nieuws zo zie en hoor hebben we daar met elkaar wel wat werk te doen. Daarom vraag ik je om de Tarotkaarten te splitsen in Grote en Kleine Arcana kaarten en de hofkaarten. Gebruik eerst de kleine arcana. Schud ze en trek een kaart, lege deze links neer. Schudt vervolgens de Grote Arcana kaarten en trek er een, leg deze er naast dit is de middelste kaart. Schud als laatste de hofkaarten en leg deze rechts neer.


Bekijk de kaarten even voor een eerste indruk. De linker kaart is het element waar je vriendelijkheid een blokkade heeft, de middelste is de levensles die geleerd dient te worden om deze blokkade los te laten. De rechterkaart is de persoon of het aspect van jezelf dat je daarbij kan helpen. Wees bij deze oefening voor jezelf vooral eerlijk anders heb je er niets aan. Gebruik je Tarot journaal om hier aantekeningen van te maken en actiestappen op te schrijven om daadwerkelijk de blokkade op te heffen en meer vriendelijkheid in je leven te brengen voor jezelf en anderen.

      

Tarot Tip van Engelencursus


Dat is alweer de nieuwsbrief voor deze week. Wie weet zie ik je binnenkort in Zoom voor een gezellige engelenworkshop of voor een consult of mentor gesprek. Maak er in elk geval een mooie week van en wees voorzichtig buiten.


Annelies