Lente, Live video lessen en een nieuwe online cursus

Het is alweer Lente en wat gaat het snel. Ondanks dat we massaal thuis zijn is er toch behoefte aan groei en nieuwe projecten. Sommige groei wordt afgedwongen. Zo heb ik mijn afkeer van voor de camera zitten maar aan de kant gezet en ga nu op maandag en woensdagavond live op Facebook voor een kaartreading en een visualisatie om zo mensen te helpen. Ik doe dat om 19:00 tenzij er persconferenties zijn die prioriteit hebben, dan ga ik direct erna live. Je bent welkom om ook op Facebook mee te doen. Dit betekent ook dat de workshops die nu niet in de lesruimte gegeven kunnen worden via live videolessen gegeven worden.


Het eerste weekend les via Zoom hebben we ook al achter de rug. De Tarot workshop was een succes en we hebben een gezellig weekend gehad samen. Ik vroeg me vooraf af hoe “vreemd” het zou zijn, maar dat was niet aan de orde. Het was feitelijk als les in de lesruimte, we waren alleen op verschillende locaties. Het deed niets af aan het sociale aspect.


Ik heb de cursisten gevraagd me een mail te sturen die met name weergeeft hoe ze het leskrijgen via video ervaren hebben. De andere dag kreeg ik van Victoria een mailtje dat ik van haar ook mag plaatsen als feedback en bij deze dus haar mening over de videoles.


Fijn thuis leren via live videolessen van Annelies Hoornik

 

Ik heb dit weekend een online cursus bij Annelies gevolgd (dus via video) en het is een aanrader!

Voor mij was het fijn dat ik de hele verplaatsing niet moest maken naar de lesruimte, want ik ben wel een tijdje onderweg, maar dus gewoon lekker comfortabel in mijn eigen huis de les mee kon volgen.


 

Heel gemakkelijk want ik kon lekker uitslapen, moest geen lunch klaarmaken en kon daar gewoon zitten in mijn pyjama, bij wijze van hè ;-)

Annelies is steeds duidelijk in beeld en goed te horen. Wat ik zelf prettig vond is dat ik de camera’s van de andere deelnemers kon verplaatsen (bv naar de zijkant) zodat er ook geen enkele afleiding was en ik mij volledig kon focussen op de les. Er was, zoals altijd, meer als genoeg tijd en ruimte om vragen te stellen en juist fijn dat iedereen elkaar goed kon horen en kon meevolgen. Al bij al was het even goed en gezellig als ‘in het echt’, alleen… nu ja… gemakkelijker J Een aanrader!


Victoria Gryson


Online leren met engelencursus thuisstudie

Cursussen via videolessen

De cursussen die je op de website vindt gaan door als live videolessen. Op het plaatje hieronder vind je de aankomende workshops. Als je al even bezig bent dan zijn de Geavanceerde Orakel Technieken een fijne toevoeging. Voor het oefenen word je in aparte "oefenruimtes" geplaatst zodat je ongestoord kan oefenen. Annelies komt natuurlijk tussendoor even bij je kijken om bij te sturen waar nodig. Daarna gaat de les weer normaal verder in de "virtuele lesruimte".


Ook zal de Aquarius Angels Healing op deze manier doorgaan. In overleg met de Aquarius Angels krijg je nu als beginner meteen een inwijding om op afstand te kunnen behandelen en ook leer je direct hoe je een energetische Lastral kan maken. Dit zijn normaal technieken voor gevorderd en trainer niveau. Maar juist in deze tijd is afstandsheling erg belangrijk om aan te kunnen bieden. Je ontdekt dan meteen tijdens het oefenen hoeveel je daarbij ook waarneemt.


We zien je graag bij Annelies in de virtuele lesruimte voor een gezellige workshop. Door op de afbeelding te klikken kom je in de lijst met alle cursussen, kijk ook eens bij de groeiende lijst van thuisstudie cursussen.

 

Engelen cursussen 2020 engelencursus april-mei


De nieuwe Thuisstudie Leer mediteren

Inmiddels heeft Victor Jirka zich weer aan Engelencursus verbonden als auteur voor online cursussen. Daar ben ik erg blij mee want ik weet dat Victor mooie inzichten en technieken kan delen. Voor zijn eerste bijdrage zijn we een aantal dagen erg druk geweest, maar dan heb je ook wat. De cursus leer mediteren is nu beschikbaar als thuisstudie bij Engelencursus. Volg de link en bekijk ook zeker even het grappige filmpje over waarom mensen stoppen met mediteren en klik even op de curriculum tab om de gratis proeflessen te proberen.


Mediteren helpt je om in balans te blijven, beter geconcentreerd te blijven, minder stress te ervaren, in het hier en nu te leven en in zijn algemeen meer rust in je leven te brengen. Iets dat in deze stressvolle tijd erg belangrijk is. Met deze cursus leer je dan ook in 21 dagen tot 30 minuten te mediteren onder begeleiding van Victor. Zelfs de korte meditaties aan het begin zorgen al voor diepe ontspanning.


Meer informatie en de proeflessen vind je hierLeren mediteren met Victor Jirka


Tarot Tip: Een oefening met een gesplitst Tarot Deck

In tijden als dit is het belangrijk om dingen goed te kunnen scheiden. Je kan accepteren dat dit de situatie is waarin we nu met zijn allen zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat je het leuk vindt. Het zegt alleen dat je om weet te gaan met de situatie zonder al te veel weerstand. Als Tarot Tip dit keer een kleine oefening.

Maak 3 stapeltjes met daarin de grote Arcana, kleine Arcana en de Hofkaarten. Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn de grote Arcana de levenslessen, de kleine Arcana de dagelijkse dingen die je doet en de Hofkaarten de mensen om je heen, of een aspect van jezelf of de situatie.


Schud de grote Arcana met in gedachten de vraag: welke levensles leer ik op dit moment?
Dan schud je de Hofkaarten en vraag je in gedachten: wie helpt me daar bij?
En als laatste schud je de kleine Arcana kaarten en vraag je: hoe kan ik hier naar handelen?


Nu is het aan jou dit voor jezelf te vertalen. Let ook op of er mensen op de kaarten staan. Waar kijken ze naar? Kijken ze naar elkaar of juist van elkaar weg? Wat zegt jou dit?


Tarot Tip


Waar ben ik op emotioneel vlak legging

Dit keer een legging om je te helpen om te gaan met je gevoelens. Momenteel krijg ik veel vragen bij de live Facebook sessies over hoe met emoties om te gaan. Er heerst veel angst en die angst is toch iets dat in jou getriggerd wordt. Deze legging is er voor gemaakt om je inzicht te geven in wat er speelt, wat je er van kan leren en wat er mee te doen. Deze legging kan zowel met Engelen Orakel kaarten als met de Tarot gedaan worden. 


Nodig ook dit keer aartsengelen Chamuel en Jeremiël uit voor je kaartlegging.gratis online engelen kaartlegging

 


Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 

  

  

De kaartbetekenis per positie 

  1. Welke emotie speelt er op dit moment?

  2. Wat kan ik daar uit leren?

  3. Wat kan ik daar het beste mee doen?


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online Waar ben ik op emotioneel vlak legging gaan. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.  

 

 

Kom ook naar het Leer de Tarot Lezen weekend op 9 en 10 maart.

 

  

Voor zover deze nieuwsbrief. Blijf goed voor jezelf en anderen zorgen, houd fysiek afstand en wees vooral sociaal via de social media, facetime, whatsapp video, Skype en dergelijke. Gebruik de kaartlegging wanneer er twijfels of zorgen opkomen. Wie weet zie ik je bij een van de workshops of vermaak je je met een online cursus.

 

Annelies