De midzomer zonnewende


Het is midzomer, het jaar is 2017 en wat een mooie dag is het ook. Het weer geeft ons een echte zomerse, misschien zelfs wel tropische dag. Dat geeft ons de kans om deze langste dag van het jaar goed te vieren. Dingen die je buiten kunt doen zijn natuurlijk uitstekend om in contact met de natuur te zijn en te genieten van de Zon die ons van de benodigde energie voorziet om ons leven te leiden.


Zoals je me al vaker hebt horen zeggen is dit een 1-jaar en is het belangrijk om die zaken aan te pakken waar je de komende jaren niet meer mee wil zitten. Want dit jaar legt de basis voor een cyclus van 9 jaar. Aan het begin van het jaar hebben we natuurlijk allemaal prachtige plannen en gaandeweg komt er van alles op je pad dat je van deze plannen afleidt. Nu is hèt moment om daar je aandacht weer eens goed op te richten, want nu gaat het energetisch nog gemakkelijk om dingen bij te sturen en te manifesteren. Wanneer we een paar maanden verder zijn wordt dit allemaal veel ingewikkelder en moeizamer.


Midzomer zonnewende engelen tarot kaartlegging voor dankbaarheid


Om je te helpen op dit belangrijke halfweg punt heb ik een Midzomer Dankbaarheidslegging ontworpen waar je gezellig mee in de tuin of of je balkon kan gaan zitten en een goed kan kijken naar je jaar zover. Dit geeft je inzichten in hoe jij er voor staat, wat je al bereikt hebt, wat er nog gedaan kan worden, wat je inspireert, wie je steunt en welke stappen te ondernemen.


Natuurlijk werkt deze legging ook met kaarten die je laten zien waar je dankbaar voor kan zijn omdat dankbaarheid een krachtige energie is die je hart openzet voor het ontvangen van meer dingen waar je dankbaar voor kan zijn.


De legging is geschikt voor de Tarot en Engelenkaarten en is leuk om te doen. Laten we beginnen. Schud de kaarten en vraag in gedachten: Wat kunnen jullie me vertellen over mijn voortgang dit jaar en waar kan ik dankbaar voor zijn?  Vervolgens trek je 9 kaarten die je open neerlegt in het onderstaande patroon.


Midzomer zonnewende engelen tarot kaartlegging voor dankbaarheid


Nu bekijk je een voor een de kaarten en laat de indrukken bij je binnenkomen. Houd hierbij wel de posities in gedachten en waar ze voor staan.


1 - Waar bevind jij je op dit moment in dit jaar.

2 - Laat zien wat je dit jaar al bereikt hebt.

3 - Geeft aan waar je dankbaar voor kunt zijn met betrekking tot wat je al bereikt hebt (kaart 2).

4 - Toont wat je dit jaar echt nog moet afmaken.

5 - Laat zien wat je grondt, zodat je structureel de nog wachtende taken het best af kan maken.

6 - Wat inspireert jou zodat jij kan stralen als de zon.

7 - Deze kaart laat zien wie je steunt.

8 - Waarom je dankbaar voor deze persoon kan zijn (kaart 7).

9 - Toont je jouw eerstvolgende actiestap om dit jaar sterk te eindigen.Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online legging doen. Volg daarna de instructies op het scherm. Wil je zelfstandiger de kaarten kunnen lezen dan zijn er mogelijkheden. We hebben tegenwoordig ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.


Je kunt het ENGELEN ORAKEL bestellen. Dit is een workshop in-a-box. De doos heeft de kaarten die je ook bij de online leggingen gebruikt en een lesboek.


Leer de engelenkaarten te leggen en lezen met deze workshop in a box


Je kunt je natuurlijk ook voor de Engelen Kaart Reading workshop bij ons aanmelden, dan krijg je uitleg over de kaarten en hoe ze te leggen en heb je direct de gelegenheid om onder begeleiding te oefenen en vertrouwen op te bouwen.


Engelen Kaart Reading workshop


Voel je je meer aangetrokken tot de Tarotkaarten, dan kun je ook het  Leer de Tarot Lezen weekend volgen waarin je op een structurele en leuke manier de kaarten leert kennen en hoe je ook de verbanden kunt zien en de kaarten leest voor jezelf en anderen... en ja ik weet dat dit nog lang duurt, maar dan heb je wel een heel goede workshop en een gedegen basis waardoor je echt met de Tarot kan werken.


Leer de Tarot lezen workshop weekend bij Annelies Hoornik cursus