Lente Equinox, balans vinden en een kaartreading

Engelencursus Nieuwsbrief Balans met de Lente EquinoxDit jaar is de Lente Equinox op 20 maart om 17:15. Het woord “equinox” betekent letterlijk “gelijke nacht”. Dit betekent dat dag en nacht in balans en dus even lang zijn. Hierna zijn de dagen langer dan de nacht en is de Lente officieel een feit.


Dat wil niet zeggen dat het weer daar direct aan meedoet, maar kort erna start ook de zomertijd waardoor voor iedereen het gevoel van voorjaar toch echt doorzet. Dat gecombineerd met de nieuwe maan die gisteren was, is het een goed moment om even de balans terug te vinden en vervolgens snel nog een project te starten voor 22 maart want dan begint Mercurius weer aan een retrograde en zijn nieuwe projecten en het ondertekenen van contracten weer onderhevig aan dit fenomeen.


Miscommunicatie en het vermogen om iets juist te beoordelen zijn in elke vorm mogelijk. Dat is een goede reden om het rustig aan te doen en even te wachten tot dit op 15 april weer voorbij is wanneer het gaat om beslissingen die grote gevolgen kunnen hebben. Omdat deze combinatie van equinox, nieuwe maan en de retrograde dit keer in het teken van water staan, zal het vooral ook invloed hebben op onze relaties. Laten we daarom lief zijn voor elkaar.


Dingen die wel nuttig zijn om te doen in deze periode zijn het opruimen van oude dingen en contact  maken met vrienden, of zakelijke connecties die je al lang kent. Het is dus een goede tijd om eens flink op te ruimen – klinkt als lenteschoonmaak - in mijn oren. Zelf ben ik al begonnen en heb drastisch een aantal dingen uit mijn huis verwijderd.


Al met al een goed moment om je aandacht te richten op wat belangrijk is, je bewust te zijn van waar je tijd in steekt dat helemaal niet zo belangrijk is als jij denkt en je innerlijke motivatie te herkennen zodat je gericht deze belangrijke periode voor je ziel ingaat. Daarvoor vind je verderop een kaartlegging.


Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus


engelencursus nieuwsbrief ostara symbolenSymbolen

De Lente Equinox heeft als meest opvallende symbolen de haas en het ei. Wij kennen deze symbolen ook van het christelijke paasfeest. In oude verhalen van diverse culturen vind je mythes over godinnen die veranderen in een haas.


Deze godinnen en hazen staan over het algemeen voor vruchtbaarheid en liefde. Dit valt dan weer samen met de aarde die rond deze tijd ook weer vruchtbaar begint te worden. Tuinders zullen nu ook graag zaadjes gaan planten om later te oogsten.


Het ei als symbool is ook in veel mythes te vinden over het ontstaan van de Aarde. Er wordt een verband gelegd tussen het ei en de elementen. De schaal is Aarde, het membraan is Lucht, Het eiwit is Water en het eigeel is Vuur.  

Het is rond de Lente Equinox als heidense feestdag ook gewoon om eieren te kleuren en te verstoppen. Deze gebruiken kennen we natuurlijk ook met Pasen.  

Engelencursus workshops in maart en april en mei 2018

Cursussen die komen

Naast een nieuwsbrief schrijven geef ik natuurlijk ook workshops en ik breng ze graag onder je aandacht. De afbeelding laat zien wat er in de komende maanden aan workshops gegeven worden. We zien je graag in Capelle aan den IJssel of in Elst voor een gezellige en nuttige engelendag. Klik op de afbeelding om alle cursussen te zien.


Aquarius Akasha Reading en Healing weekend

Aankomend weekend is er weer de mogelijkheid om te leren de Aquarius Akasha voor jezelf en anderen te openen. De Aquarius Angels hebben deze extra engelenlaag de Aquarius Akasha genoemd binnen de Akasha.


In de Akasha kun je alle informatie vinden om zo te begrijpen en te helen waarom dingen in je leven of in je famillie niet goed gaan. Sinds vorig jaar hebben de Aquarius Angels de extra laag binnen de Akasha geopend, daar vandaan geven hun liefdevolle inzichten en heling op hun geheel eigen manier.


Deze lichte methode biedt de kans om je levenscontract aan te passen, daardoor kun je zaken die niet meer bij je passen verwijderen en aanpassen naar een positievere toekomst.


Lees er hier meer over en meld je aan...Wicca eerste graad - jaargang e-cursus bij Engelencursus thuisstudieWicca thuisstudie

Wil je in de maanden die komen iets voor jezelf doen? Begin dan aan een thuisstudie Wicca.


De Wicca Eerste Graad jaargang is er onder andere om je een betere connectie met de natuur en haar energetische getijden te laten maken. Beter te gaan begrijpen en bewust te ervaren hoe je beïnvloed wordt door de energieën om je heen en hoe jij onbewust - maar als je eenmaal leert hoe - ook bewust, de omgeving met jouw energie beïnvloed.


Je leert wat magisch werk is en hoe men vroeger met het goddelijke principe omging. Dit abstracte begrip leer je veel persoonlijker kennen, waardoor je spiritualiteit een groeispurt kan maken. Zo leer je de eeuwenoude principes en energieën te gebruiken in je dagelijkse leven. Hierdoor krijg je meer grip op je leven, meer innerlijke rust en controle. Het helpt je om je spirituele spierkracht sterk te ontwikkelen zodat je magische werk - waarmee je jouw doelen bereikt -  ook veel sterker wordt.


Dit alles wordt ook ondersteund door de oefeningen die je doet. Er wordt vanzelfsprekend alleen met witte magie gewerkt. Want wat je uitstuurt krijg je altijd terug.

  Lente Equinox balans kaartlegging

De Equinox gaat over de overgang van de winter naar de lente en van naar binnen gekeerde energie naar de meer naar buitengaande energie… en de balans daartussen. Deze legging kan op meerdere manieren gedaan worden. Het is aan jou hoe ver je wilt gaan. Heb je weinig tijd dan leg je dit één keer met de intentie om een globaal overzicht te krijgen. 


Wil je meer diepgang dan ga je als volgt te werk:


Schud de kaarten met een van de onderstaande focuspunten en trek er dan 3 die je van links naar rechts open neerlegt. 

Eerst leg je voor je spirituele balans, dan voor werk, vervolgens voor hoe je geestelijk in balans komt, hoe je relaties in balans komen en als laatste voor je materiële/fysieke leven. Wanneer je met engelen orakel kaarten (online) werkt dan kun je deze 3 kaartlegging herhalen. 


Je kan dit ook met de Tarot doen, maar dan splits je je kaartenset op in de grote Arcana, de kleine Arcana in elke kleur apart en de hofkaarten kun je apart leggen of ook nog meenemen met de vraag gefocust op de mensen om je heen.Engelen kaartlegging engelencursus nieuwsbrief

 
Bekijk elke kaart goed en houd in gedachten op welke positie deze ligt, dat vertelt je waar deze kaart exact over gaat. Heb je het dan nog niet helemaal duidelijk vraag dan aan je beschermengelen om je meer informatie te geven zodat je het beter snapt.


De kaartbetekenis per positie

  1. Wat laat ik achter in de winter?

  2. Hoe kom ik in balans?

  3. Wat komt naar me toe deze lente?


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 3-kaart Lente Equiox legging gaan. Volg daar de instructies op het scherm.


We hebben tegenwoordig ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt. Wil je zelfstandiger de kaarten kunnen lezen dan zijn er mogelijkheden in de vorm van de Engelen Kaart Reading workshops in Capelle aan den IJssel en Elst of de thuisstudie die je hieronder vindt. 


Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. Kom ook naar het Leer de Tarot Lezen weekend op 9 en 10 maart.


Meer inzicht in je leven brengen?

Wil je zelf ook leren om de engelen kaarten thuis te leggen? Dat kan met deze cursus. De doos bevat het boek en de engelen orakel kaarten. Het boek legt je stap voor stap uit hoe je de berichten van de engelen via je kaarten kan ontvangen. Je leert steeds een stukje meer, zodat het gemakkelijk en soepel gaat. Er staan door het boek heen veel oefeningen die je daarbij helpen en leuke leggingen waar je veel van leert en zelf mee aan de slag kan gaan. ben je nieuwsgierig en wil je meer weten?

Klik dan hier!Engel orkakel boek met kaarten thuis cursus


 

Dit is weer de nieuwsbrief voor deze week. Veel plezier met de kaartlegging en ik hoop dat je je balans niet alleen vindt maar ook weet te behouden. Wie weet tot ziens bij een van de komende workshops!


Annelies

Reacties van klanten op deze nieuwsbrief