Imbolc, Groundhog day en een Engelenpoort in de ochtend

In deze nieuwsbrief natuurlijk Imbolc, een kaartlegging en een te gekke Tarot Tip.


Het is nog winter maar ik begin wel al dat Lentegevoel te krijgen en wil weer van alles buiten ondernemen, dat komt omdat het alweer langer licht is maar de temperaturen vallen toch nog wel tegen. Dit is ook typisch voor Imbolc. Het moment in de natuur dat het werkelijke begin van de Lente is. Lammetjes worden geboren, de eerste tere bloempjes komen boven de grond maar de temperaturen blijven nog laag. De Aarde warmt natuurlijk niet zo snel op als wij dat thuis kunnen doen met een verwarming.  


Engelencursus Nieuwsbrief 2021


In Amerika is het op 2 februari ook Groundhog day, een dag waarin er aan weervoorspelling met een bergmarmot gedaan wordt. Je hebt de film vast wel gezien. ‘s Morgens wordt Punxsutawney Phil omhooggehouden om te zien of deze een schaduw werpt. Is er schaduw dan volgen er nog 6 weken Winter en als er geen schaduw is dat komt er een vroege Lente. Op zich een leuk gebruik, maar of het heel accuraat is valt te bezien. Ik kijk overigens op 2 februari rond 12 uur altijd wel even of er schaduwen zijn of niet. Gewoon als onderdeel van mijn Imbolc beleving.

 

Engelencursus Nieuwsbrief 2021
 

Wat wij als het begin van de Lente kennen op 21 maart is in de Wicca beleving het hoogtepunt van de Lente en op weg naar het begin van de Zomer. Alle seizoenen lopen zo’n 6 weken langs elkaar. Dat wil niet zeggen dat het een beter is dan het ander. Het is maar net hoe je ernaar kijkt, volg gewoon jouw gevoel. De natuur houdt zich ook niet precies aan een datum.

 

De Engelenpoort van 2 februari is al vroeg, dus voor de mensen die de Spirituele Jaargids hebben, kijk alvast even zodat je het niet mist.

  

Engelencursus Nieuwsbrief 2021

 

De Spirituele Jaargids

De Spirituele Jaargids 2021 is een 256 pagina’s tellende pdf en heeft naast Engelenpoorten informatie, Nieuwe en Volle Maanleggingen, 3 Jaarleggingen, Quotes, Tips en pagina’s om als spiritueel dagboek of engelenjournaal te gebruiken. Zie het als een begeleider die je het hele jaar door structureel helpt om met de energieën van dat moment om te gaan en je steun te bieden zodat jij 2021 optimaal meemaakt.


De Spirituele Jaargids is er in Minimalistische en Floral opmaak. Bekijk hier de details en bestel jouw Spirituele Jaargids 2021 zodat je weet wat er speelt en wat ermee te doen.

Spirituele Jaargids engelenpoorten engelen horoscoop 2021

voorbeeld van de Floral en de minimal versies


Leren bij Engelencursus

Dit weekend mag ik weer mensen leren hoe te werken met de bijzondere Aquarius Angels en hun prachtige helende energie. Deze workshops brengen altijd een zachte liefdevolle energie die mij elke keer weer voedt en me blij maakt met de engelen te werken. Gelukkig kan ik in het weekend van 10 en 11 april deze prachtige workshop weer geven. Wil je ook leren werken met de Engelen dan kan je ook de Helen met Engelen workshop op 31 januari doen, waarin je leert met Aartsengelen Michael en Rafael een heling te geven.


Ik zie je graag in mijn virtuele lesruimte voor deze gezellige workshop. Door op de afbeelding te klikken kom je in de lijst met alle cursussen, kijk ook eens bij de groeiende lijst van Thuisstudie cursussen.


 Datum Cursus Locatie
29-06-2024Tarot VerdiepingCapelle aan den IJssel
 

Engelencursus lesrooster 2021Imbolc reading

Het prille begin van de Lente, een tijd waarin onze creativiteit wakker wordt en we vooral geïnspireerd worden, is ook het moment om daar een kaartlegging voor te doen. Met deze kaartlegging kan je je richten op een nieuwe start waarin je creativiteit de aandacht krijgt.


Nodig Aartsengel Gabriël uit voor deze legging


gratis online engelen kaartlegging

Ik vind het leuk om te horen hoe je de nieuwsbrief vindt en hoe je legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 


De betekenis van de positie:

  1. Waaraan heeft mijn Ziel momenteel behoefte?

  2. Is er iets dat daarvoor eerst geheeld kan worden?

  3. Hoe kan ik die heling het beste aanpakken?

  4. Hoe kan ik op een creatieve manier in de behoefte van mijn Ziel voorzien?

  5. Hoe verandert dat mijn leven?

Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online Imbolc 2021 legging gaan. Volg daar de instructies op het scherm. We hebben ook een pagina met het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die regelmatig bijgewerkt wordt.  


Tarot Tip: 

Je Zielekaart en je Zieleles

Je ziel neemt door de levens heen een aantal taken en lessen met zich mee. De taken worden door de levens heen talenten en de lessen kom je tegen totdat je ze volledig gemeesterd hebt. Deze berekening helpt je om je Zieleles te bepalen. Wil je ook leren de Tarot te lezen, doe dan mee met het Leer de Tarot Lezen weekend van 20 en 21 februari.


De dag van je geboorte, de maand van je geboorte en je geboortejaar tel je bij elkaar op:


Voorbeeld:

Ik ben van 28 april 1963 dus voor mij is dat 28+4+1963= 1995. Daarvan tel je de getallen weer bij elkaar op dus: 1 + 9 + 9 + 5 = 24. Dan trek je er 22 vanaf blijft er over 2. (wanneer het getal al minder dan 22 is, hoef je de 22 er niet meer af te trekken). Omdat de Dwaas de eerste kaart is met nummer 0 trek je er nog eens 1 vanaf, in mijn geval kom ik dan op 1 uit, en is de Zieleles voor mij de Magiër.


Bereken nu zelf je Zielekaart en gebruik je kennis van de Grote Arcana om te bepalen wat je Zieleles voor dit leven is.

      

Tarot Tip van Engelencursus


Voor nu is dat het weer. Wie weet zie ik je binnenkort in mijn virtuele lesruimte voor een gezellige engelenworkshop of voor een consult of mentor gesprek. Maak er in elk geval een mooie week van,

 

Annelies