Het Derde Oog

Energiewerk


Dit wordt zo genoemd omdat het net boven je ogen in het midden op je voorhoofd zit, de naam komt ook voort uit het feit dat het een niet fysiek oog is maar een energetisch oog. De volgende informatie en nog veel meer wordt behandeld in de derde oog workshop. Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus


Het derde oog is het energiecentrum dat je helpt energetische beelden te zien. Soms begrijp je deze beelden en er zijn ook momenten dat je geen idee hebt waarom je iets ziet. Ook dat is te verklaren. Net als bij de fysieke ogen heeft dit derde oog een anatomie waar het gebruik van maakt om beelden te ontvangen en te begrijpen.


Het kan zijn dat je voelt dat het jeukt op je voorhoofd, of dat je het gevoel hebt dat er een rode gezwollen plek zit. Dit zijn tekenen dat je derde oog bezig is open te gaan. Je zal dan ook stipjes, flitsjes en dergelijke zien. Je ziet dan al de energie van engelen wanneer ze om je heen bewegen. 


Dit soort verschijnselen zijn heel gewoon. Wanneer ik tijdens workshops informeer hoeveel mensen dit aan de rand van hun zichtveld zien dan steekt gemiddeld 80 tot 90% de hand op. Soms gaan mensen er ook voor naar de dokter of oogarts die ze dan meldt dat er niets te vinden is.

Derde oog openen energiewerk
Wanneer je beslissingen moet nemen is het heel goed mogelijk dat je ineens in een flits ziet hoe het moet zijn, net alsof je een foto ziet die je alles ineens duidelijk maakt. Dit is vaak ook maar een split-seconde, heel kort dus, maar wel volledig duidelijk. Daarnaast kan het zijn dat je kijkt en de wereld om je heen ziet en tegelijkertijd "zie" je mensen of zaken waarvan je weet dat je fysieke ogen ze niet zien. Het lijkt haast wel op het beeld dat je boven de weg kan zien wanneer het heel heet is. De luch trilt en je kijkt naar de weg maar het is anders.


Zo ook komen energetische beelden binnen. Je ziet je omgeving en in die dagelijkse wereld zie je een trilling die je een extra beeld geeft. Ook kan het zijn alsof je in je geest iets ziet, alsof je het bedenkt, bijvoorbeeld wanneer ik je vraag aan een tuin te denken dan zie je waarschijnlijk geen tuin. Maar er komt wel een "beeld" bij je op van een tuin waar je eens geweest bent. Je weet hoe het er uit ziet, maar je ziet het niet helemaal.


De flitsjes en trillingen die je een beeld bieden zijn vormen van subjectief zien en komen het meest voor. Zo'n 97% van alle informatie wordt op deze manier ontvangen. Het zien van engelen in volledige gedaantes met vleugels en het horen van stemmen en dergelijke is objectieve waarneming, dit zijn waarnemingen buiten jezelf die dus maar in 3% van alle waarnemingen gezien worden. Deze zijn vaak wel zo spectaculair dat je eigenlijk alleen hier maar over hoort. Zo'n verhaal blijft hangen. Wanneer je verteld dat je iets zag, maar toch ook weer niet.... dat vertel je vaak al niet eens en een ander vertelt dat ook niet door. Want het is geen overduidelijk bewijs dat er meer is. Een objectieve waarneming is dat voor veel mensen wel.


Wanneer je niet gewend bent om zo extra informatie te ontvangen en je denkt dat helderzien betekent dat je alles moet zien alsof het echt gebeurt, dan mis je veel van wat je aan informatie aangeboden wordt. Het zou ook erg overweldigend zijn om alles op die manier de hele tijd te zien. De kans bestaat dan dat je op een gegeven moment niet meer weet wat je dagelijkse realiteit is en wat je uit de hogere sferen aan inzichten aangeboden wordt. Dit kan je leven ernstig vertoren. Het zien van heldere beelden en filmpjes met informatie komt voor mensen die heel visueel ingesteld zijn vaker voor dan bij mensen die zich bijvoorbeeld meer richten op hun gevoelsleven. Zij zullen dan eerder de trillende energetische beelden waarnemen. Die zeker minder spectaculair zijn maar zeker net zo goede informatie verstrekken.


Het beste is gewoon gebruik maken van wat je ter beschikking staat en daar goed voor zorgen, zodat het zich verder wil ontplooien. Naast de extra informatie die het derde oog je verstrekt is dit ook het centrum dat je helpt op intuitieve wijze te kiezen, wanneer je dus altijd twijfelt en nooit zomaar durft te kiezen omdat je alles eerst wilt checken en controleren, dan is dit energiecentrum uit balans. Je zal dan zeker ook geen vertrouwen hebben in de beelden zoals ze je aangeboden worden.Wat kan je er voor doen om het derde oog te openen en schoon te houden?

Toen ik in 2000 begon me meer te verdiepen in deze materie kwam ik een boek tegen waarin een aantal oefeningen stonden om de chakra's te openen. Kleine visualisaties voor de handpalm chakra's, een paar verschillende voor de hartchakra en een oefening voor het derde oog. Deze heeft destijds veel voor me gedaan. Het boek heet Ancient Teachings for Beginners. De oefening is redelijk gemakkelijk. Ik zal het uitleggen.


Ga rustig zitten en adem naar je buik, ontspan zo veel mogelijk. Het gaat hier om de drukte van je dag en omgeving even los te laten. Het beste kan je dan ook je ogen sluiten en gewoon even lekker zitten. Voel je nek en schouders en draai je hoofd zonodig een paar keer, beweeg je schouders en probeer echt te ontspannen. Wanneer kleding onprettig zit, maak het dan wat losser. Maak het je gemakkelijk. Haal een paar keer diep adem, en stel je voor dat je zuivere levensenergie inademt en stress en ongemak los laat. Wanneer je merkt dat je ontspant en je hoofd rustig is geworden dan adem je nog een keer diep in en op de uitademing maak je een middellage toon die je uitspreekt als THOH. Zoals je vroeger op school de TH hebt leren uitspreken. Je tong net achter je boventanden en de lucht er door laten komen. De O laat je zo lang mogelijk klinken en probeer ook te voelen hoe dit trilling in je hoofd veroorzaakt net boven je wenkbrauwen en je neusbrug in je voorhoofd.


Haal weer even rustig adem na deze eerste THOH, wanneer je voelt dat je weer normaal ademt en ontspannen bent doe je dit nog eens, neem weer een korte pauze tussendoor, en dan nog een laatste keer. Dit hoef je echt maar 3 keer te doen.


Doe dit in de twee dagen erna nog eens, bijvoorkeur op het zelfde tijdstip. Laat het daarna helemaal los. Wijzigingen die op energetisch niveau gemaakt zijn, zoals nu met deze chant, nemen wat tijd om je lichaam een effect te creëren. Ga gewoon verder met je leven. Je zal merken dat je derde oog actief gaat worden. De jeuk en het gezwollen gevoel zullen ergens in de weken erna ineens opkomen bij een aantal mensen. Anderen voelen wat druk op de slapen of wat hoofdpijn en dat hoort er bij. Dit zijn allemaal tekens dat de chant zijn werk gedaan heeft. Laat het dus ook gewoon bij de 3 dagen en 3 keer THOH per dag. Het duurde bij mij 3 weken voordat ik ineens echt beelden ging zien.Wat doe ik dagelijks voor het derde oog?


Dagelijks stel ik me voor dat er water via mijn kruin naar binnen loopt en dat het alle energieophopingen uit mijn lichaam en chakras opruimt, en dat dit via mijn voetzolen en handpalmen weer weg stroomt. Ik stel me voor dat dit derde oog, het ooglid opent en me aankijkt. Want het derde oog kijkt naar binnen.


Ik eet weinig chocolade en geen melkprodukten, dat betekent dat ik boter, kaas, vla, ijs en joghurt en dergelijke allemaal zo veel mogelijk vermijdt. Er zijn momenten dat ik er wel heel bewust voor kies om eens wel mee te doen en bijvoorbeeld een stukje brood met boter te eten tijdens een etentje. Dat doe ik alleen wanneer ik weet dat ik niet hoef te kunnen "zien" in de dag erna. Melkprodukten en chocolade slippen namelijk je zicht dicht. Het is net alsof er een laagje over het derde oog komt waardoor het eigenlijk in de mist kijkt. Je kan je voorstellen dat je dan niet zo veel kan zien. Zo is er meer eten en drinken dat je derde oog nadeling beïnvloed. Dit wil niet zeggen dat je nooit meer iets mag eten of drinken dat dit beïnvloed maar je kan wel heel bewust je momenten kiezen waarop je wel of niet zaken nuttigt die je beeld vertroebelen. Als je eigenlijk alleen maar dingen eet en drinkt die nadelig zijn, dan zal je "zien" minder duidelijk of afwezig zijn. Wanneer je weinig tot geen produkten eet en drinkt die hier op werken dan heb je daar een voordeel bij. Het is gewoon een keuze.


Veel mensen zijn ook bang om te zien, dit is dan een onderliggende emotie. Aan het oppervlak wil je dan maar wat graag iets kunnen zien, alleen stel dat je wat engs ziet? Dit kan het zien volledig blokkeren. Ook kan je uit karmische ervaringen niet willen zien, het helderziend zijn heeft je al eens letterlijk de kop gekost of je op de brandstapel gebracht. Je overlevingsinstinct zal dan alles doen om dat niet weer te laten gebeuren. Het blokkeren van het derde oog, zodat je niet meer ziet is dan voor dit instinct de snelste en meest logische oplossing.


Dat wil niet zeggen dat je er nooit meer iets mee zal zien, daar kan aan gewerkt worden. Het vergt gewoom meer kennis van de anatomie van dit derder oog en een bereidheid om karmische zaken te helen.


Een andere oefening die gemakkelijk te doen is en je echt overal kan doen is gewoon goed kijken. Kijk om je heen, doe dat nu ook even, kijk even weg van je beeldscherm naar de muur die je er achter kan zien en de zaken in je omgeving en kijk eens tot in detail. Door echt te kijken en te zien en alles in je op te nemen, je ogen echt te laten werken en details en patronen in zich op te laten nemen, train je het oog en dat zal je derde oog ook stimuleren om meer te doen.


Zoals altijd wanneer je energiewerk doet, moet je goed aarden voor en na elk energiewerk. Het is een fabel dat je alleen met je bovenste chakra's werkt en dat daar alles gebeurt. Dat is waar veel van de informatie binnenkomt, maar je moet wel aarden om er ook maar iets mee te kunnen. De oefening die ik hier boven kort meldde over het water door me heen laten stromen en uit mijn handpalmen en voetzolen, is heel aardend. Dit kan je doen tot je je handen en voeten voelt tintelen of tot ze warm zijn. 


 Veel plezier met je energiewerk

Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus