De Cherubijnen


Cherubijnen komen in de Rooms Katholieke bijbel voor, ook het Joodse geloof beschouwd de Cherubijnen als engelen. Op het Verzoendeksel van de Ark van het Verbond zitten twee gouden Cherubijnen. Men zegt dat ze op bij de Ark van het Verbond zijn om deze te beschermen. De Ark bevat de twee stenen tafelen waarop de Tien geboden bewaard worden. 


Cherubijnen op de Arc van het Verbond

In Genesis wordt gezegd dat God na de zondeval de Cherubijnen ten oosten van de tuin van Eden plaatst om de weg naar de levensboom te bewaken.


Cherubijnen reflecteren de kennis en wijsheid van God, ze bewaren de hemelse geschriften en hebben een zegenende aanwezigheid.


Deze machtige cherubijnen lijken in niets op de baby cherubijntjes die we tegenwoordig zoveel zien afgebeeld. Alleen de serafijnen overtreffen de indrukwekkende uitstraling van de cherubijnen.


Mijn ervaring:

Voor zover de algemene informatie die er over de Cherubijnen bekend is. Ik ben er voor gaan zitten om kennis te maken met deze lichtwezens om te achterhalen wie het zijn en wat ze voor ons kunnen betekenen.


Mijn eerste indruk van de Cherubijnen is dat ze inderdaad heel anders zijn dan blozende baby's met vleugeltjes. De wezens die om me heen komen staan zijn groot, veel groter dan wij mensen, met haast massieve vleugels, zo vol en dik met veren zijn ze. De vleugels zijn ook groot. In ontspannen hangende stand steken ze achter de schouders van de Cherubijn omhoog en het laagste punt raakt bijna de grond. De kleuren die ik zie zijn wit met een soort sepia in de schaduwen die ik zie. Een warm geheel en ze voelen heel veilig aan. 


Dan volgt natuurlijk mijn vraag:

"Cherubijnen waar kan ik als mens jullie hulp bij vragen?."


Hun antwoord:

"Wij zijn er om zegeningen te brengen, meer specifiek: zegeningen in de vorm van spirtiuele inzichten en verlichting. Wij zegenen je aanwezigheid in deze wereld. Door deze verlichting zal je je als mens beter kunnen richten op je taken hier op Aarde omdat je je angsten, zorgen en beperkende gedachten gemakkelijker los kunt laten.


Ook zijn wij aanwezig om bescherming te bieden. Dit doen we door zoveel zegeningen in de vorm van zuivere trilling aan te brengen in de ruimte dat alles met een lagere intentie er vanzelf in oplost. Daardoor zullen mensen met onzuivere intenties vanzelf op afstand blijven en afgeweerd worden. Hun gedachten kunnen deze trillingen alleen maar absorberen, waardoor de onzuivere intenties vanzelf wegvallen.


Wij hebben geen formele invocatie nodig, je kunt ons vragen om zegeningen, inzichten in spirituele onderwerpen en om bescherming."Hemelse hierarchie


Boek een consult bij Annelies of volg een leuke online cursus