Beschermengelen, engelen uit de derde Triade


Wie kent ze niet de beschermengelen. Ze zijn bij iedereen aanwezig en staan altijd voor je klaar. Wat ik me afvroeg is wat er zal gebeuren wanneer ik ze uitnodig, want mijn engelen zullen natuurlijk naar voren komen, maar krijg ik dan ook contact met de beschermengelen van anderen?

Beschermengelen, engelen uit de derde Triade

De definitie van een engel volgens wikipedia is: een puur spiritueel wezen die in meerder religies en mythologie├źn gevonden wordt. Ze worden neergezet als goedaardige hemelse wezens die als een intermediar handelen tussen God en de mensen of tussen hemel en Aarde. Overige rollen die engelen hebben is het beschermen van mensen en het uitvoeren van God's taken en berichten overbrengen van God naar de mens.


Mijn ervaring zover met de beschermengelen is dat ze er altijd zijn en dat er in elk geval twee beschermengelen bij elk levend wezen zijn. Uit mijn gesprekken met Aartsengel Michael is het ook duidelijk geworden dat de beschermengelen altijd bij onze ziel zijn. Dit betekent dat ze vanaf onze eerste tot onze laatste incarnatie bij ons zijn. Ze gaan met ons mee als mens en ook gaan ze weer mee terug wanneer we overgaan naar het Licht.


Dit betekent dat onze beschermengelen werkelijk alles over ons weten. Dit is heel handig wanneer je bijvoorbeeld tegen terugkerende zaken aanloopt waarvan je maar niet kan achterhalen wat de bron is. Dan is het vaak karma en kunnen je beschermengelen informatie geven die je helpt dit op te lossen.

Ze zijn er ook om je te steunen wanneer jet het moeilijk hebt en zullen je hun adviezen in het oor fluisteren in de hoop dat je hun subtiele manier van helpen op pakt en er iets mee doet. Wanneer je ze vraagt om hulp zullen ze ook doen wat ze kunnen om je te helpen een gezond, gelukkig mens te zijn die zijn/haar potentieel kan bereiken. Ze laten echt geen mogelijkheid onbenut om je bij te staan. Vaak echter missen we hun pogingen om ons te adviseren en te helpen omdat we zo druk en gestressed zijn.


Regelmatig even gaan zitten en je hart uitstorten over wat er speelt in je leven, daarna om steun, advies of hulp vragen en vervolgens gewoon in stilte even blijven zitten kan al helpen om de communicatie beter op gang te brengen.


Mijn ervaring met de beschermengelen:


Als eerste ben ik begonnen met Aartsengel Michael te vragen om alleen de beschermengelen door te laten komen zodat ik in een veilige omgeving met hun energie werk. Toen heb ik de beschermengelen uitgenodigd en zag er twee. Mijn eigen beschermengelen een heel veilig en prettig gevoel kwam ook direct over me heen. Omdat ze nogal wijd uit elkaar stonden heb ik ze gevraagd voor de duur van deze oefening om even bij elkaar te gaan staan omdat dit wat gemakkelijker kijkt. Ik hab ze direct ook gevraagd of zijn de enige beschermengelen zijn waar ik mee kan praten en hun antwoord is: "je kunt via ons met de beschermengelen van anderen praten, wij zorgen ervoor dat dit zuiver is en blijft. Sommige mensen proberen goed bedoeld anderen te helpen door hun beschermengelen aan te spreken en te vragen dingen voor deze mensen te doen. Dit gaat aan de vrije wil voorbij. Daarom staan wij daartussen en filteren dit soort verzoeken direct al weg zodat de andere engelen en de ziel van deze persoon onbelast blijft. Wanneer de mens echter voorbij het vragen gaat en zelf energie gaat sturen, denkende dat ze met ons engelen werken, dan zijn ze over de grens van vrije wil gegaan. Dit doet men altijd alleen uit eigen belang. Men voelt zich rot omdat men de ander graag wil helpen maar zich machteloos voelt, daarom gaat men dan op deze manier te werk. Dat geeft het gevoel dat men nog ergens grip op heeft. Helaas zien ze daarbij over het hoofd dat de ander hen daar niet om gevraagd heeft en het dus onwenselijk is om dit te doen."


Ik vraag wat iemand kan doen voor een ander wanneer ze graag willen helpen en zich machteloos voelen

"Wij begrijpen de behoefte van de mensen om elkaar te helpen en kunnen daar wel een mogelijkheid bieden die toch de vrije wil van de persoon respecteert. Wat men kan doen is volledig loslaten waar het pad van de ander langs loopt en alleen maar liefde sturen zonder zich daar een uitkomst bij voor te stellen. Dit bied toch een helende energie die dan door de ander vrij gebruikt kan worden. De ene keer zal dit zijn om de een keus te maken, een andere keer voor heling en het kan ook zijn dat deze liefdesenergie gebruikt wordt om te accepteren wat er op dat moment gebeurd om zo innerlijke vrede te bereiken."


De andere beschermengelen zien


Op mijn vraag of ik dan in elk geval de andere beschermengelen mag zien kreeg ik een massa engelen te zien. Ze lijken erg veel op elkaar. Ze zijn zo'n twee meter groot, sommigen iets langer en dragen witte gewaden. Bij een aantal zie ik daar een blauwe sjaal/stola overheen hangen. Op mijn vraag waarom deze er anders uitzien wordt me uitgelegd dat de beschermengelen zonder stola de engelen zijn die ons emotionele steun bieden. De engelen met stola zijn bij ons om ons te helpen keuzes te maken die bij onze zieledoelen horen. Omdat deze beschermengelen net als Aartsengel Michael helpen om de eerstvolgende stap voor deze persoon te identificeren dragen zijn een blauwe stola als teken dat ze met hem werken.


Het was me wel eens opgevallen maar ik had er nooit zo'n aandacht aan besteed waardoor ik nu uiteindelijk heel duidelijk zie dat het er veel zijn met zo'n stola en ik me weer verrast voel door de voor mij toch best bekende engelen.


Zoek zelf ook eens contact


Je kunt net als ik rustig gaan zitten en even een paar minuten nemen om te ontspannen. Daarna vraag je Aartsengel Michael om alleen jouw beschermengelen door te laten komen en nodig je jouw beschermengelen uit om naar voren te stappen. Meestal staan ze namelijk net links en rechts achter je, vandaar ook dat men denkt dat er een "engeltje op je schouder zit". Dit zijn in werkelijkheid de grote beschermengelen die net achter je staan. Neem ze goed in je op en daarna kun je jouw vragen aan hen stellen. Wacht daarna op de indrukken die je krijgt. Dat ik ze toevallig kan zien wil niet zeggen dat iedereen helderziet. Veel mensen zijn heldervoelend en horend. Dus laat gewoon de indrukken binnenkomen en neem het zoals het komt.


Hemelse hierarchie