De Serafim - Engelen uit de eerste Triade


De naam van deze engelen betekent "de brandenden", dit omdat volgens de verhalen iedereen die rechtstreeks naar de Serafim keek onmiddelijk zou verbranden door de immense helderheid van deze engelen. Volgens de bijbel zijn dit engelen met zes vleugels die rond de troon zweven en doorlopend "heilig, heilig, heilig" chanten in aanbidding van God.

Engelencursus nieuwsbrief Engelen Serafim

Maar is dat alles wat deze wezens kunnen? Deze engelen communiceren al eeuwen lang met ons, maar het is pas nu dat we ze echt kunnen waarnemen en horen. Ze zijn niet zoals de aartsengelen waaraan we zo gewend zijn, zachtaardig en steunend, maar juist heel intens, dynamisch en krachtig.


Ze bestaan uit het intense licht dat de Bron is en zijn daarom niet te zien voor ongeoefende ogen. In deze hoogste sfeer waar alle engelen bestaan is er enkel Liefde, vrede en gratie. Ze hebben de kracht om te zuiveren, zegenen en verlichting te brengen bij mensen.


De Serafim zijn de bewakers van deze bijzondere sfeer waar we in onze persoonlijke groei tijdens meditaties en astraal reizen naar toe kunnen om gezegend te worden, te leren, begrijpen en te groeien. Zij beschermen dit zuivere heiligdom van zuivere Liefde.


Wij mensen delen de engelen energie op in de taken die we de engelen toekennen en naar onze verwachtingen en dogma's, waardoor al snel het idee ontstaat dat de ene engel hoger, beter of dichterbij God/Bron is dan de ander.

 

Dit is natuurlijk onjuist, maar de engelen nemen graag deze rollen aan voor ons als dat betekent dat ze ons dan kunnen helpen in overeenstemming met onze overtuigingen.


Deze strijders zullen hun pure passie en vurige kracht gebruiken om ons te helpen zodat wij kunnen stralen en in ons kracht staan. Ze brengen ons de kennis van eenheid met ons spirituele zelf en helpen ons om onze beperkende gedachten over wie we zijn los te laten.

Hemelse hierarchie