Voorbereiden op Groepslessen in Zoom


Je wilt een groepsles volgen maar hoe bereid jij je daar op voor? Je moet een programmatje installeren ( niet direct afhaken hoor, het filmpje laat zien hoe dat te doen en het is best gemakkelijk). Wanneer je dat eenmaal gedaan hebt kan je in het vervolg gewoon via de link in de email meteen naar de virtuele lesruimte.


Het helpt om dit een paar dagen van te voren te doen zodat je niet op het laatste moment nog tegen dingen aanloopt. In de aanmeldingsemail staat de link, het meeting ID en wachtwoord. Zorg daarom ook dat je de belangrijke emailadressen in de lijst van vertrouwde emailadressen zet anders verdwijnt het in je spamfolder. De adressen zijn annelies@engelencursus.nl en engelen-info@engelencursus.nl


Voor Zoom heb je ipad, laptop of pc nodig De meeste laptops hebben al een webcam met microfoon, wat oudere pc's niet en hebben dat dus apart nog nodig. Een ipad heeft dit vanzelf al. Het is ook nuttig om bij ipad ervoor te zorgen dat je op de stroom bent aangesloten want een hele dag les kost veel van je batterij.


Om het voor iedereen prettig te maken is het het beste wanneer je zo zit dat je met je gezicht naar een raam of lamp zit zodat je ook zichtbaar bent. Het is onprettig voor anderen om naar een schaduwfiguur te kijken en een fel licht achter jou zorgt ervoor dat de rest vermoeide ogen en mogelijk hoofdpijn krijgen. Annelies kan dan ook niet zien of alles goed met je gaat tijdens energiewerk en dat is ook wel belangrijk.


We (Victor en Annelies) hebben een paar videotjes gemaakt om je te helpen bij het installeren van de software en dan komt het helemaal goed. We gaan uit van het emailtje met uitnodiging als start.


Het eerste filmpje hier direct onder is voor mensen die met windows werken en daarin laat Victor je zien hoe dit te installeren en de meeting in te komen.


Het tweede filmpje eronder is voor de iphone/ipad. Voor Android hebben we geen filmpje kunnen maken, maar als je zoom opzoekt in de Playstore dan moet het wel lukken denk ik.


Zoom vraagt je om je als gebruiker te registreren. Maak je jezelf even aan met een gebruikersnaam en een wachtwoord zodat je bij Zoom in kan loggen en dan door op Join te klikken verder de meeting in kan, daar vul je dan de Meeting ID en het Meeting wachtwoord in. Dit is nodig  zodat we veilige lessen kunnen geven. Wanneer je op een iphone of ipad meedoet dan zie je hier hoe de installatie gaat


  

 

Volg mijn website met Bloglovin