Kerst en innerlijke vrede

 

De energie rond kerst draait om vrede in jezelf en op aarde. Wanneer jij vrede hebt in jezelf, over jezelf en met de wereld, dan draag je ook vrede uit. Dan voel je geen behoefte ergens tegen te ageren en daar meer energie aan te geven. Het maakt dat je liefdesenergie deelt met de mensen en wereld om je heen. Verbeter de wereld en begin bij jezelf is dan precies wat jij doet. De legging is deze keer speciaal gemaakt om bij jezelf te rade te gaan over jouw innerlijke vrede.


Engelencursus Kerst 2018 nieuwsbrief


Een korte Engelenpoort

Zondag is er tussen 12:13 tot 13:12 een korte Engelenpoort open, deze heeft te maken met het loslaten van stress. De Aquarius Angels staan dan voor je klaar om je een ontstress sessie te geven. Het enige dat jij hoeft te doen is zorgen dat je zo’n 10 minuten niet gestoord wordt en ergens rustig gaan zitten of liggen met je ogen dicht. Nodig dan de Aquarius Angels uit om je een heling te geven met als doel het loslaten van stress. Daarna is het alleen nog het ontvangen en ervaren van de liefdevolle heling. Je merkt vanzelf wanneer de Aquarius Angels klaar zijn. Dan kan je ze bedanken en doorgaan met de rest van je dag.


Engelencursus Kerst 2018 nieuwsbrief

 


Innerlijke vrede legging

Ondanks dat men tijdens de kerstdagen en alle activiteiten in de decembermaand gezellig is en probeert de vrede te bewaren, kan deze periode ook wel momenten hebben die minder vredig zijn. Met in gedachten vrede overal, maar vooral eerst bij jezelf, heb ik deze legging gemaakt. Je kan zowel met engelen orakelkaarten als met de Tarot werken.


Nodig dit keer als je wilt je beschermengelen en aartsengel Chamuel uit om je bij deze legging te helpen.


Gratis online Kerst engelen kaartlegging


Laat de kaarten een voor een op je inwerken, besteed aandacht aan je indrukken en gevoelens en hoe de betekenis per positie hier meespeelt. Vraag de engelen om meer inzichten wanneer dat nodig is. 


Ik vind het leuk om te horen hoe je engelen kaart legging was, dus voel je vrij om me een mailtje te sturen. 


De kaartbetekenis per positie 

 1. Wat weerhoudt mij ervan om volledige innerlijke vrede te ervaren?

 2. Hoe kan ik dat transformeren naar innerlijke vrede?

 3. Hoe draag ik de innerlijke vrede uit?


Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 3-kaart kerstlegging doen. Volg daarna de instructies op het scherm. Kijk voor meer gratis online engelen kaartleggingen in het overzicht van de beschikbare gratis online leggingen die na elke nieuwsbrief bijgewerkt wordt.


Engelencursus nieuwsbrief kerst 2018


Een verzoek van Aartsengel Chamuel

Rond midwinter wordt er overal in de Noordelijke helft van de wereld gevierd dat de nacht het langst is en de dag het kortst, dat op zich is niet iets om te vieren. Maar vroeger had dit meer betekenis. Tijdens de winterzonnewende werd vooral gevierd omdat dit de terugkeer van het licht aangaf en daarmee ook het vooruitzicht op een nieuwe lente met de mogelijkheid om eten te verbouwen en te jagen. Een nieuwe cyclus waarin de energie weer sterker wordt. Tijdens het lange binnen zitten in de donkere winterdagen was bespiegeling een van de dingen die je als vanzelf deed. Je had verder niet veel te doen naast het genieten van het gezelschap. Dat proces van terugblikken op het afgelopen jaar en verwerken waar men niet blij mee was, leverde uiteindelijk ook innerlijke vrede op.


De dennenboom was in die tijd niet alleen decoratief maar werd vol gehangen met voorwerpen die weergaven wat men voor het komende jaar wenste. Dat had dan voornamelijk te maken met genoeg te eten, gezondheid, kinderen, goud en zilverkleurige voorwerpen om rijkdom te wensen en meer.


Ga dit jaar ook eens even terug naar de oude tijden. Dit kun je samen doen met je familie en vrienden, bijvoorbeeld op kerstavond of 's avonds tijdens de kerst:

 • Zorg dat er genoeg kaarsen staan, in elk geval 1 voor iedereen die aanwezig is en een paar meer voor de gezelligheid. 

 • Denk na over het afgelopen jaar.

  • Wat heb je geleerd van fouten die er gemaakt zijn of plannen?

  • Wat heb je bereikt van de plannen die je aan het begin van het jaar had?

  • Ben je tevreden over dit jaar?

  • Wat kan jij nu doen voor jezelf zodat je ook innerlijke vrede hebt?

 • Steek nu allemaal een kaars aan om de terugkeer van het licht symbolsich te vieren en daarna kan iemand de rest ook aansteken.

 • Neem dan een aantal kleine papiertjes waarop je jouw wensen schrijft voor het komende jaar

 • Rol ze op en bind er touwtjes omheen, zodat het gesloten rolletjes worden.

 • Hang de wensen in de kerstboom. 

Het licht kan weer aan, of als je het gezellig vindt laat je het nog even zo. Het is nu een mooi moment om je bespiegelingen te delen. Ook zo werk je aan wereldvrede, door eerst bij jezelf te beginnen.


Engelencursus nieuwsbrief kerst 2018


Voor nu wensen Rob en ik jou en je familie een fijne kerst toe met veel gezelligheid, goed gezelschap en vooral ook innerlijke vrede.

 

Rob en Annelies