Kerst 2021

Allereerst wil ik je een heel gelukkig kerstfeest wensen. Dit zijn dagen die heel gemengd worden ontvangen. Voor veel mensen is het een tijd van gezelligheid en het geven van geschenken, voor anderen is het een tijd van eenzaamheid en gemis. Voor bijna iedereen is dit een maand die veel drukker is dan het zou moeten zijn. Traditioneel is de maand december - en vooral de periode rond midwinter die op de 21e was - er een waarin dieren in een diepe winterslaap zijn. De mensen zaten vroeger in deze koude donkere periode ook veel binnen en er was niet veel meer te doen op het land of in de natuur. 


Tegenwoordig is er zoveel dat je kan doen ondanks dat het winter is, dat mensen in hetzelfde tempo of nog net iets harder doorgaan rond midwinter. De rust is ver te zoeken, en daarmee is ook de innerlijke vrede zoek. Ook wordt er rond de kerst veel gesproken over vrede op Aarde, maar wie begint daarmee? Verbeter de Wereld en begin bij jezelf is een gezegde dat hier goed van pas komt... Heb jij vrede met jezelf en hoe je leven nu is? Dan ben je gevuld met liefdesenergie en die energie deel je zonder dat je daar iets voor hoeft te doen met de mensen en wereld om je heen. Verderop vind je een kerstlegging die gericht is op innerlijke vrede.


engelencursus nieuwsbrief 25 december 2021 Kerst


Kerstlegging voor innerlijke vrede

Deze kerst legging is er om je te helpen je innerlijke vrede te vinden, of deze nou door drukte of gemis verstoord is. 


Allereerst vraag je in gedachten aan Aartsengel Chamuel: Wat brengt mij complete innerlijke vrede? Dan leg je 3 kaarten naast elkaar zoals hieronder. Deze legging kan met engelenkaarten en de Tarot gedaan worden. Mocht je helemaal los willen gaan en beide soorten kaarten willen gebruiken. Trek dan eerst 3 engelenkaarten die je neerlegt en vervolgens doe je hetzelfde met de Tarotkaarten die je dan als schaduw in een rij onder de engelenkaarten legt. Dan zie je het spirituele en praktische advies tegelijk.engelencursus nieuwsbrief 25 december 2021 Kerst


Laat de kaarten een voor een op je inwerken, besteed aandacht aan je indrukken en gevoelens en hoe de betekenis per positie hier meespeelt. Vraag de engelen om meer inzichten wanneer dat nodig is. 


 1. Wat doet innerlijke vrede voor mij?

 2. Wat blokkeert mij ervan om die innerlijke vrede volledig te ervaren?

 3. Wat kan ik doen om deze innerlijke vrede te bereiken?

 

Heb je geen kaarten in huis of weet je niet goed hoe de kaarten voor jezelf te lezen, dan kun je de online 3-kaart kerstlegging doen. Volg daar de instructies op het scherm. 


Engelencursus Nieuwsbrief Kerst 2021


Vier de terugkeer van het licht

Rond midwinter wordt er overal in de Noordelijke helft van de wereld gevierd dat de nacht het langst is en de dag het kortst, dat op zich is niet iets om te vieren. Maar vroeger had dit meer betekenis. Tijdens de winterzonnewende werd vooral gevierd omdat dit de terugkeer van het licht aangaf en daarmee ook het vooruitzicht op een nieuwe lente met de mogelijkheid om eten te verbouwen en te jagen. Een nieuwe cyclus waarin de energie weer sterker wordt. Tijdens het lange binnen zitten in de donkere winterdagen was bespiegeling een van de dingen die je als vanzelf deed. Je had verder niet veel te doen naast het genieten van het gezelschap. Dat proces van terugblikken op het afgelopen jaar en verwerken waar men niet blij mee was, leverde uiteindelijk ook innerlijke vrede op.


De dennenboom was in die tijd niet alleen decoratief maar werd vol gehangen met voorwerpen die weergaven wat men voor het komende jaar wenste. Dat had dan voornamelijk te maken met genoeg te eten, gezondheid, kinderen, goud en zilverkleurige voorwerpen om rijkdom te wensen en meer.


Ga dit jaar ook eens even terug naar de oude tijden. Dit kun je samen doen met je familie en vrienden, bijvoorbeeld op kerstavond of 's avonds tijdens de kerst:

 • Zorg dat er genoeg kaarsen staan, in elk geval 1 voor iedereen die aanwezig is en een paar meer voor de gezelligheid. 

 • Denk na over het afgelopen jaar.

  • Wat heb je geleerd van fouten die er gemaakt zijn dit jaar?

  • Wat heb je bereikt van de plannen die je aan het begin van het jaar had?

  • Ben je tevreden over dit jaar?

  • Wat kan jij nu doen voor jezelf zodat je ook innerlijke vrede hebt?

 • Steek nu allemaal een kaars aan om de terugkeer van het licht symbolisch te vieren en daarna kan iemand de rest ook aansteken.

 • Neem dan een aantal kleine papiertjes waarop je jouw wensen schrijft voor het komende jaar

 • Rol ze op en bind er touwtjes omheen, zodat het gesloten rolletjes worden.

 • Hang de wensen in de kerstboom. 

Het licht kan weer aan, of als je het gezellig vindt laat je het nog even zo. Het is nu een mooi moment om je bespiegelingen te delen. Ook zo werk je aan wereldvrede, door eerst bij jezelf te beginnen.


Kerst 2021Voor nu wensen Rob en ik jou en je familie een fijne kerst toe met veel gezelligheid, goed gezelschap en vooral ook innerlijke vrede.


Rob en Annelies