Energiewerk


Ontgiften


Onze maatschappij is er een waar veel extra's toegevoegd wordt aan het eten en ons drinken. Ongedierte bestrijdingsmiddelen, verborgen suikers en chemische bestanddelen. Zelfs wanneer je denkt dat je gezonde keuzes maakt, dan kan het nog zijn dat je uiteindelijk door hier en daar eens even voor een snellere en gemakkelijker oplossing te kiezen, er veel meer gifstoffen in je lichaam komen dan je denkt.


Ontgiften

Je energiepeil daalt, je wordt gevoeliger voor kwaaltjes en hebt allerlei gevoeligheden waar je eerst geen last van had. Bepaald voedsel valt steeds slecht en allergieën waar je nauwelijks last van had beginnen ineens meer op te spelen. Daarnaast krijg je misschien wel last van je huid en merk je dat je emotioneel ook minder stabiel bent.


Tijd voor een opruiming. Een opruiming in je lichaam en je omgeving. Ontgiften kun je op veel manieren doen. Een aantal bekende vormen zijn vasten en sapkuren. Je kunt tegenwoordig ook ontslakings en ontgiftingskuren kopen die gebaseerd zijn op kruidenmiddelen. Deze producten staan wel toe dat je eet, maar helpen je wel om je lever schoon te maken en je darmen te reinigen. Want daar zit een groot deel van de fysieke problemen.


Zelf ben ik een voorstander van een weekje ontgiften in de lente en in de herfst en tussendoor je best doen zo gezond mogelijk te leven. Met leven bedoel ik dat je bij tijd en wijle ook wel eens alles los kan laten en gewoon genieten. Je bent tenslotte mens en hier op Aarde. Met bij tijd en wijle bedoel ik niet dat je er maar op los leeft, dat is wat te royaal. De Engelen haalden het in ENGELEN HELEN al aan, wanneer je te veel troep in je lijf stopt dan zal je als een krakende wagen de eindstreep halen. Het kan ook anders door regelmatig en goed onderhoud.


Naast fysiek je lichaam ontgiften en je leef omgeving schoon te houden kun je nog meer doen. Je energielichamen en je woning kun je ook energetisch schoonmaken. Laten we met een ontgiftingsoefening beginnen voor je lichaam.Ga gemakkelijk zitten en zorg dat je een kwartiertje niet gestoord wordt. Het is bij deze simpele maar heel effectieve oefening belangrijk om je aandacht er volledig bij te houden en dat je ook echt de tijd neemt om het volledig te doen, zet bijvoorbeeld een eierwekker. Adem een aantal keren diep in om spanningen los te laten en je spieren te ontspannen. Beweeg zonodig je nek en schouders en maak het je gemakkelijk. Doe dit wel zittend. Vervolgens stel je je voor dat alle gifstoffen en energieophopingen in je lichaam via je voeten wegstromen. Je blijft in gedachten steeds van je hoofd, door je lichaam, en je armen en benen naar beneden gaan. Haast alsof je er met een grote kwast door veegt. In één grote vloeiende beweging van je hoofd naar onder je voeten. De kwast is zo breed dat het in één beweging ook je armen mee neemt terwijl je door het lichaam veegt. Je kan het je ook voorstellen als een grote energie of waterstroom die maar van boven naar beneden door blijft stromen. Je houdt je niet bezig met wat er allemaal weg gaat, maar je stelt je alleen voor dat al die gifstoffen en ophopingen gewoon verdwijnen. Blijf er met je aandacht helemaal bij. Je zal achteraf merken dat er in de komende uren een groot verschil ontstaat. Dit heb ik bijvoorbeeld gebruikt toen ik eten binnen had gekregen waarvan ik weet dat ik er lichamelijk heel slecht op reageer. Het heeft na die ontgifting toen geen enkel probleem opgeleverd. Ook werkt het bij beginnende griep en verkoudheid heel goed. Ik weet dat het veel doet, dus ga er zeker mee aan de gang.


Daarnaast is het goed je woning regelmatig te ontgiften. Je kunt energiewerk doen waarbij je je voorstelt dat er een wervelwind door je woning gaat die alle giftige stoffen en energieophopingen verwijderd. Neem de tijd om dit per kamer goed te laten wervelen en zo via de ramen en deuren alles de woning uit te werken. Je zult merken dat de sfeer in huis ineens een stuk prettiger is en alles soepeler verloopt. Je nachtrust zal ook beter zijn omdat ook in de slaapkamer de energie zuiverder is geworden en er geen ophopingen van emotionele energie weer rondhangt, die het slapen bemoeilijkt.


Veel plezier met je ontgiftende werk.... dit kan trouwens ook voor je auto.Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus