Laurier het kruid van de zon


In de oudheid was laurier (Laurus nobilis) het kruid waarmee de zonnegoden en goden van heling aangeroepen werden. Men droeg een lauwerkrans in het oude Rome om een overwinning op de vijand te vieren, of bij een overwinning in de sport in het oude griekenland.


Engelencursus nieuwsbrief Energiewerk

De oude Romeinen en Grieken geloofden dat laurier een heilige plant was en gebruikten het vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Laurierbladeren werken niet alleen kalmerend, maar ook pijnstillend, ontstekingsremmend en verhinderen epileptische aanvallen. Dit kruid bevat tevens antibacteriƫle eigenschappen en verlaagt zowel de bloeddruk als de hartslag. Het is niet voor niets dat laurierbladeren gebruikt worden voor de behandeling van slapeloosheid en chronische stress.


Dat laatste kan door een gedroogd laurier blaadje op een schaaltje of in een asbak aan te steken. Zelf moet je dan wel de ruimte verlaten en pas een kwartier later weer de terug komen. De restanten van zo'n verbranding van bladen werkt heel kalmerend. Hier is het dus gewoon gezond verstand om tijdelijk naar buiten te gaan en pas later terug te komen.


Je kunt het ook op een andere manier gebruiken en dat is door thee te trekken van laurier bladeren en deze thee nadat die afgekoeld is te gebruiken als een energetisch middel. Je neemt een doek en met het laurierwater neem je de deur- en raamkozijnen af. Daarbij denk je aan de bescherming die dit tegen negatieve energieƫn geeft.


Veel plezier met deze laurier tips!Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursusKom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus