Energiewerk


Kruiden zijn in...


Op dit moment bloeit alles en is het de ideale tijd om kruiden te plukken en te drogen. Deze kan je dan gebruiken om zelf je thee mee te zetten. Te gebruiken tijdens het koken om je favoriete gerechten nog lekkerder te maken, maar je kan er nog veel meer mee.


energiewerk - Kruiden zijn in

Naast vers of gedroogd gebruik in olieen of in wieroken, kunnen kruiden ook gebruikt worden in water. Meestal in de vorm van een thee. Je kookt dan water en giet het over het kruid en laat het trekken. Zo kan je de magische of medicinale werking van het kruid overbrengen op het water.


Dit kan je drinken dat is wat men er normaal mee doet, maar je kan zo'n aftreksel van een kruid, of combinatie van kruiden ook gebruiken wanneer je een bad neemt en de werking van de kruiden op die manier wilt ervaren. Bij stress is een bad met kamille en lavendel kruiden erg lekker. Dit kan je in een theezakje doen en zo in het warme badwater hangen, je voegt dan nog een handvol zeezout toe aan het water en je laat dit even oplossen. Ook kruiden om te reinigen zoals salie kan je op deze manier gebruiken om jezelf van negatieve energieën te reinigen.


Dit wordt vaak gedaan wanneer je aan iets begint waar bij je alle storende factoren van te voren zo veel mogelijk op wilt ruimen. Ook binnen jezelf. Tijdens zo'n bad laat je alles wat in jou is dat je kan hinderen bij je plannen voorbij komen en steeds laat je het bewust los aan het water. Dit zal dan samen met het water weg spoelen en in de Aarde getransformeerd worden.


Je kan kruiden ook gebruiken wanneer je bijvoorbeeld je vloer gaat dwijlen en je de ruimte extra wilt beschermen, dan voeg je een sterk aftreksel van laurier en kruidnagel toe. Wanneer je op internet rondkijkt dan zal je onder magische kruiden wel associatie tabellen vinden die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste kruiden. Ook wanneer je een nieuwe woning betrekt kan je door het gebruik van kruiden bescherming en andere kwaliteiten aanbrengen. Je kan de deur en raam kozijnen namelijk ook met zo'n kruiden aftreksel afnemen.


Je kan een kruiden aftreksel gebruiken om je huis in te wijden voor liefdevol en veilig wonen en elke andere kwaliteit de je wilt, door met een mengsel te sprenkelen door de ruimtes of door een bepaalde kruidenwierrook te brangen.


Het is natuurlijk wel belangrijk dat je naast de kruiden het ook je intentie mee geeft.


De gemakkelijkste manier om een mengsel op te laden is door het in je handen te houden, en er een bal van wit licht rondom te visualiseren. Als je dit doet, richt je dan op het doel dat je wilt bereiken. Concentreer op dat doel, en vraag de Engelen het mengsel met die intentie te vullen en te omhullen. Op deze manier voeg je meer energie toe aan de oorspronkelijke kwaliteiten van de kruiden. Voeg het kruiden mengsel dan toe aan bad, water voor de vloer of water voor inwijding.Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus