Energiewerk


Energie en Ritme


Wanneer je al met energie werkt, zal het je opgevallen zijn dat er een ritme te voelen is wanneer je met ernergie bezig bent. Je kan een puls voelen alsof er steeds een stoot energie vanuit je handen of hart vertrekt, dit heeft dan een vaste timing en sterkte. Je kan ook een golvend gevoel waarnemen dat heen en weer gaat tussen je handen. Dat is zoals het hoort, alles is het universum heeft een ritme.

 

Heel herkenbaar zijn dag en nacht, eb en vloed en de jaargetijden zoals de zomer die nu over het hoogtepunt heen is en waarvan de dagen weer korter worden, zoals dat elk jaar weer het geval is. Om dit gevoel in je handen te ervaren kan je heel simpel beginnen met je handen een paar keer tegen elkaar aan te klappen, en daarna je handen heel rustig en aandachtig langs elkaar bewegen. Dit doe je met zachte handen en geheel ontspannen vingers. Neem ongeveer een minuut om zo je handen langs elkaar te wrijven en je zal voelen dat ze warm worden en gaan tintelen. 

Energie en ritme energiebal


Dit is het moment om je handen van elkaar te halen en naar elkaar toe te houden alsof je er een grote sinaasappel tussen houdt. Geef het een moment en doe je ogen ook even dicht zodat je niet afgeleid raakt door allerlei visuele stimulansen en daardoor je gevoel kwijt raakt. Je zal merken dat je een subtiele puls of golf tussen je handen kan voelen. Nu hoef je alleen maar de wens te hebben dat de energie uit je handen stroomt en je zal voelen dat het sterker wordt en er een bal van energie tussen je handen groeit. Je kan je handen steeds iets verder uit elkaar houden en toch de bal van energie tussen je handen blijven voelen. Beweeg je handen ook eens een beetje heen en weer alsof je die energie bal weer in elkaar wil drukken en er zal weerstand zijn. Ook subtiel natuurlijk maar het is er wel. Je kan deze bal van energie rustig in je solar plexus chakra stoppen wanneer het zo groot is als een voetbal. Houd je handen er nog ongeveer een minuut overheen en ook dit zal je weer voelen.


Dit kan erg lekker zijn wanneer je lang hebt zitten lezen, of geconcentreerd hebt zitten werken of studeren en je ogen vermoeid aanvoelen. Een energiebal op dat gebeid is dan een ware weldaad.


Wanneer je ergens pijn hebt kan je terwijl je de energiebal maakt je meteen voorstellen dat deze fel geel is. Geel helpt om pijn weg te nemen. Plaats de gele bal dan over de plek die pijnlijk is en geef het even zodat de energie er in kan trekken en je de puls of golf uit je handen voelt komen en de warmte in je lichaam voelt.


Wanneer je het gevoel hebt dat je zenuwuiteinden in je lichaam of je zenuwen (mentaal) toeslaan dan is een energiebal met een amberkleur, als vloeibaar honing ook erg nuttig. Het verzacht en kalmeert de zenuwen of zenuwbanen.


Zorg bij al deze handelingen er wel altijd voor dat je dit met je volle aandacht doet. Het gaat hier om de intentie en liefdevolle aandacht die je er aan besteedt, niet alleen om de mechaniek van de handeling.


Dit kan je natuurlijk voor veel meer zaken gebruiken, wees vooral creatief. Geef het eten in de pan eens zo'n bal van energie terwijl je aan het koken bent. Houd je handen dan wel op voldoende afstand dat je veilig blijft. Het eten zal er meer levenskracht van krijgen en het zal veel meer voor je doen dan alleen maagvulling zijn. Dit kan je ook gebruiken op drinken, dus water, thee etc.. De mogelijkheden zijn onbeperkt.Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus