Energiewerk


De aura en lichaamsscan


Soms blijf je voor je gevoel steken in een situatie terwijl je er alles aan doet om het af te sluiten. Dit kan je tot het punt brengen dat je niet meer weer wat je er mee aan moet. Dan is het tijd om naar binnen te gaan en een goed gesprek met je lichaam te hebben.


Engelencursus nieuwsbrief Energiewerk

Dit doe je om te ontdekken waar deze situatie zich in je lichaam vast wil zetten en - het klinkt misschien raar - om te achterhalen wat er nodig is om een positieve verandering te krijgen.


Dit zijn de stappen:


Zorg dat je een tijdje niet gestoord wordt en vind een plek waar je je prettig voelt en waar je rustig kunt zitten... maak het je gemakkelijk en haal een paar keer diep adem en laat spanningen los op je uitademing. Nodig je Beschermengelen uit om je te helpen bij dit energiewerk. Voel ook even of je lichaam ontspannen is, misschien houd je spanning in je nek en schouders vast, beweeg zo nodig even om vastzittende spieren losser te maken.


Sluit nu je ogen en adem nog eens diep in en uit, hierna adem je gewoon ontspannen naar je buik zoals je normaal ook doet.


Denk even aan de situatie waar je mee zit en wat je allemaal al gedaan hebt om dit op te lossen en hoe je resultaten zo ver zijn geweest. Vraag je Beschermengelen om hun witgouden energie door jou en je aura heen te laten stromen en zo de energieblokkade gemakkelijk vindbaar te maken. Verplaats nu je aandacht naar je kruin en zet de intentie om de plek in je aura of lichaam te vinden waar deze energie zich heeft genesteld. Begin met je aura - dit is het energieveld dat zich om je heen bevindt in gedachten af te zoeken. Zit de energie van de situatie in je aura? Als dat zo is dan ga je beginnen met je energiewerk, maar het is ook heel goed mogelijk dat de energie zich in je lichaam bevindt. Als je in de aura niets gevonden hebt, ga je systematisch van boven naar beneden door je lichaam tot je de plek gevonden hebt waar de energie zich vast heeft gezet.


Nu is het tijd om deze energie ophoping eens goed te bestuderen. Hoe ziet het er uit? Wat is de vorm, waar lijkt het materiaal op? Welke kleur heeft het? Hoe groot is het? Je begrijpt wel wat ik bedoel... neem de energie ophoping goed op. Daarna neem je deze vorm waar. Wat voel je wanneer je speciaal focust op deze vorm? Voel je een lichamelijke sensatie of een emotie? Dit doe je allemaal om een beter contact te maken.


In gedachten kun je nu aan deze vorm vragen waarom het in je lichaam of aura aanwezig is, en luister nu ook aandachtig naar wat het antwoord is want dit zal je helpen te begrijpen waarom je nog steeds naar een oplossing zoekt. Je zal merken dat het antwoord snel en gemakkelijk door je hoofd heen schiet. Mogelijk zo snel en gemakkelijk dat je denkt dat je dit zelf verzint. Ontspan, dat hoort zo en neem het gewoon aan, ook wanneer het als een open deur klinkt, want meestal is het zo dat je dit diep van binnen ook al wist en het genegeerd hebt.


Vraag de vorm wat het nodig heeft zodat de situatie kan veranderen op een manier die jij ook fijn vindt of helemaal uit je leven verdwijnt - dit is aan jou. Ook nu luister je weer aandachtig naar wat de vorm je te vertellen heeft. Bedank de vorm en bedenk hoe je dit kunt doen zodat jouw situatie verbetert. Als het iets is dat je direct al terwijl je in deze sessie zit aan kunt bieden aan de vorm dan doe je dat. Bijvoorbeeld de vorm vraagt om steun, veiligheid of iets anders dan kun je dat vanuit je zelf samen met je Beschermengelen energetisch aanbieden aan de vorm. Je zult de vorm dan ook zien veranderen en soms helemaal oplossen. Als er actiestappen nodig zijn, dan kun je jezelf ook voornemen om dat direct uit te voeren zodra je de gelegenheid hebt. Dit stel je dan voor aan de vorm en vraagt of dat genoeg is. Wanneer dat zo is zie je ook nu weer dat de vorm veranderd of oplost. Het is dan wel zaak om dit ook echt uit te voeren anders zal je situatie vanzelf weer terugkeren. Je kunt je Beschermengelen vragen om je hieraan te helpen herinneren en je te motiveren om ook tot actie over te gaan zodat je ook het resultaat behaalt dat je wilt.


In gedachten kun je de vorm bedanken voor de inzichten en het goede gesprek en vervolgens vraag je jouw Beschermengelen om hun prachtige helende licht nog eens over deze situatie en de plek waar de vorm heeft gezeten te laten schijnen. Daarna wordt je je weer bewust van hoe je zit en waar je bent. Neem de tijd om goed te aarden en je goed bewust te worden van je omgeving.


Als er actiestappen zijn om uit te voeren, doe dit dan zodra het mogelijk is, want dan kun je het achter je laten.

Succes met je energiewerkKom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus