Dutch Angel Day, 7 September 2008

 

Afgelopen 7 september was het de derde Dutch Angel Day, in samenwerking met de International Angel Day, die wereldwijd door de ANGEL THERAPY PRACTITIONERS® van Doreen Virtue georganiseerd werden.  Bekijk de LUX tv uitzending over deze dag of lees het verslag.

 

We hebben dit jaar voor het de Graaf Wichman theater gekozen omdat het NH hotel te klein werd en ik graag het beeld dat de engelen me geven volledig wil kunnen uitvoeren. Door de verandering van locatie kon dat zonder problemen.

 

Zaterdag 6 september waren we om 1 uur al bij het theater om de zaal in te richten en gezellig te maken. Daar zijn we tot het begin van de avond mee bezig geweest. We hebben met de mensen van de Graaf Wichman alles mooi gemaakt en de dag alvast tot in detail door genomen voor de muziek en het licht. Alles moest natuurlijk perfect zijn om het een speciale dag te kunnen maken. Ik ben een perfectionist en daarmee maak ik het mezelf ook moeilijk natuurlijk door alles tot op de minuut en in groot detail te plannen. Maar dat komt voort uit de diepe behoefte om de engelen wensen goed te vervullen.

 

Het personeel van de Graaf Wichman heeft zich hier ook helemaal voor ingezet en dat heeft het voor mij tot een prettige dag gemaakt waarop ik me weinig zorgen heb gemaakt. De samenwerking met iedereen daar was heel aangenaam en we gaan dit volgend jaar daar zeker weer doen.

 dutch angel day in de graaf wichman

 

 Dutch Angel Day ontvangst

Toen we na alles klaar gezet te hebben in het hotel kwamen om te eten en daar te overnachten stond ons een aangename verassing te wachten. Ik had gewoon een aanbieding geboekt van 2 nachten en verwachtte niet veel meer dan een slaapplaats in een standaard hotelkamer. De kamer die we kregen bleek een suite te zijn net onder de penthouse. Geweldig uitzicht over het water en een klein jachthaventje en een zonsondergang die je normaal alleen op vakanties tegenkomt. Dat was voor mij geweldig want een uitzicht op het water is voor mij toch wel de manier om te ontspannen. Eenmaal beneden bleek dat we ook nog een driegangen diner mee geboekt hadden en dat was erg lekker. Al met al een prima manier om even tot rust te komen voor de Dutch Angel Day.

 

Zondag morgen hebben we met het Dutch Angel Day Team kort nog even de dag door gesproken en nog wat energie werk gedaan om de dag voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. Naast dit energie werk was er in de aanloop naar Dutch Angel Day door mij al de nodige keren energie werk gedaan voor iedereen die bij de organisatie betrokken was, voor het theater en voor alle gasten. Dit heeft er voor gezorgd dat iedereen er gemakkelijk kon komen en alvast los kon laten wat overbodig was om mee te nemen naar de dag zelf.  Hierdoor heeft iedereen maximaal gebruik kunnen maken van de energie verschuiving die we tijdens de workshop blokken hebben gedaan.

 

Tussen 9 en 10 uur speelde en zong Eva van Nieuwburg haar bijzonder mooie ballades en ook dit jaar werd dit ook weer erg mooi gevonden. Bij de balie stonden een aantal mensen van het team om alle bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken zodat ze de koffie en thee konden vinden en hun jas kwijt konden. In de zaal stonden de anderen van het team klaar om een korte reading of healing te geven ook kon men alvast bij de standjes met engelen artikelen neuzen. Ik vond het leuk om de zaal voller te zien worden met allemaal gelijk gestemde mensen die zin hadden in een dag gevuld met engelen energie.

 

Het altaar dat dit jaar direct voor het podium stond was al snel gevuld met kleine voorwerpen die iedereen mee gebracht had om door de engelen opgeladen te worden. Het zag er ook dit jaar weer erg mooi uit.

Dutch Angel Day met Annelies Hoornik en Eva van Nieuwburg

 

Dutch Angel Day healing 

Het begin van het eerste blok was er natuurlijk om iedereen hartelijk welkom te heten en de dag even door te nemen. Ik heb het Dutch Angel Day team voor gesteld zodat deze mensen voor iedereen gemakkelijk te herkennen waren. Zelf heb ik die tijd benut om me wat meer op mijn gemak te voelen op een podium. Op de eerdere Dutch Angel Day dagen was er geen podium en om nu ineens wat hoger te staan en de lichten op me te voelen was voor mij ook een geheel nieuwe ervaring. Gelukkig had ik dit keer niet zoals vorig jaar de neiging om te vluchten. Ik was wel zenuwachtig, maar ik denk dan maar dat ik dat gewoon het beste kan vertellen en dan doorgaan met wat we op het programma hebben staan.

 

We hadden natuurlijk ook de camera ploeg van het programma Lux op bezoek en de regisseuse heeft even de gelegenheid gehad uit te leggen wat het programma precies als doel heeft.

 

Daarna zijn we begonnen met het workshop deel van Dutch Angel Day door contact te leggen met alle andere International Angel Day groepen. De visualisatie die we gedaan hebben hiervoor vond ik een heel bijzondere energie hebben waar ik zelf erg blij van werd. Wat ik niet verteld heb maar wel afgesproken had met Johan van het geluid en licht was dat we de energie van kleuren gingen gebruiken om tijdens de visualisaties ook te zorgen voor een kleur bad, zodat je daar nog extra baat bij had.

 

Daarna zijn we begonnen met de domeinen, een eerste uitleg over hoe je als lichtwerker vanuit meerdere domeinen kan stammen en daardoor bepaalde kenmerken kan hebben.


Na de koffie pauze waarin er ook weer de nodige readings, healings en zielester schilderijtjes gemaakt werden zijn we door gegaan met het uitzoeken uit welk domein iedereen komt.

Dutch Angel Day koffie pauze 

 

 Dutch Angel Day domein zeemeermensen

 De groepjes hebben allemaal iets gedaan dat bij hen paste en dat was erg leuk om te zien. Tussendoor zag ik mensen nog even enthousiast worden toen ze hoorden dat ik een hula workshop gevolgd had in Amsterdam bij Kumu Keala Ching. Iedereen hoopte natuurlijk op een sterk staaltje hula dansen maar dat heb ik iedereen maar bespaart. De reden dat het opkwam was de mooie muziek die in de pauzes gespeeld werd en er waren mensen die daar naar gevraagd hadden. Nog even voor diegenen die het wilden weten. De muziek en zang was van Keali’i Reichel een hual master en master chanter en zanger uit Hawaii.


De reden voor die muziek is dat de Hawaiiaanse taal volledig positief is, het heeft geen negatieve woorden. Onze westerse taal bestaat voor 80% uit negatieve uitingen en simpelweg het draaien van die muziek verhoogt al de trilling voor iedereen die het hoort. Verder vind ik de muziek gewoon heel erg prettig en luister ik er graag naar.

 

Na het lunchbuffet, dat echt helemaal biologisch was (ja ook die snacks) zijn we weer verder gegaan met onze ontdekkingstocht door de domeinen en hebben we gekeken naar de uitdagingen die per domein naar voren kunnen komen. Elk domein heeft zo zijn specifieke zwakke plekken die je als mens tegenkomt en waar je het nodige van kan leren.

 

Daar hebben we in groepjes van twee op elkaar met de engelen een healing voor gedaan. Deze healing was er op gericht om karma te balanceren, de effecten van geloften, beloften en eden uit vorige levens ongedaan te maken en koorden te snijden naar familie en mensen die je er nu van weerhouden te transformeren naar de lichtere energie die nu actief is geworden.

 Dutch Angel Day engelen altaar

 

 Dutch Angel Day zaal

In dit deel hebben we ook samen een engelen hartlink gemaakt en de engelen energie laten stromen naar al de kleine voorwerpen op het altaar. De energie die hier uit kwam stromen was zo krachtig dat ik even achteruit gelopen ben om geaard te blijven.

 

Nadat Eva weer een paar mooie nummers gezongen had was het weer tijd voor een welverdiende pauze. Het was ook leuk te zien dat Eva haar eerste CD bij zich had voor de liefhebbers.

 

Als laatste hebben we nog gekeken naar de sterke kanten per domein en een visualisatie gedaan om alles wat we los gelaten en geheeld hadden om te zetten naar een positieve energie. Dit om ons zielendoel wakker te laten worden. De indrukken die daarvan naar voren kwamen hebben we omgezet naar een symbool en in de kleine worry stones laten zakken. Deze worry stones zijn daarna met een manifestatie proces verder geactiveerd waardoor ze blijvend actief zijn en bij elke aanraking en elke keer dat er naar gekeken wordt verder geactiveerd wordt. Ook tijdens deze visualisatie werd er met licht gewerkt om het geheel met licht extra energie toe te voegen.

 

Al met al is het weer een bijzondere dag geworden en toen het hele team naar voren kwam om een wel verdiend applaus voor hun inzet te ontvangen kreeg ik al van de engelen een kleine vooruit blik op volgend jaar. Volgend jaar staat de ziel centraal. Ik kijk er alvast naar uit.

 

De uitzending van Lux waarin je een stukje over Dutch Angel Day en een interview met mij dat de dag erna is opgenomen kun je zien op 12 oktober om 23:25 op Nederland 2.

 

We hebben namens iedereen € 1250,00 kunnen doneren aan stichting Doe Een Wens, dit bedrag bestaat uit 10% van de € 111,00 die iedereen betaald heeft en 10% van de verkoop. Dit is dus niet 10% van de winst maar van het totale bedrag voordat de kosten en belasting betaald zijn.

 

Dutch Angel Day Annelies Hoorik

 

 

De groepsfoto bevat ook dit jaar weer orbs. Wij hebben er klein en groot 8 geteld op deze foto.

 

 

 

 

Reacties van bezoekers:

 

Ik heb ook van één van de bezoekers een heel lieve brief gehad met daarbij een bijzonder mooi schilderij. In de brief vertelt ze haar beleving  van de dag. Hoe ze onderweg al merkte dat er hulp en bescherming was en dat het veel voor haar betekent heeft. Het schilderij komt in de Angelo praktijk te hangen. Ik vond het erg bijzonder om zo'n mooi kado te mogen ontvangen na een zwaar half jaar en dan te weten dat ik nog iets heb kunnen betekenen in een anders leven. Het raakte me diep en maakt het zeker de moeite waard om weer naar een volgende Dutch Angel Day toe te werken.

 

Annelies


Hallo Annelies,

 

Dank je wel voor jouw mail m.b.t. Dutch Angel Day.

Er gebeuren nu al bijzondere dingen in aanloop naar deze bijzondere dag. Vanuit Brabant komen we met een groepje van 6 personen a.s. zondag naar Huizen toe. Zaterdag j.l. nadat ik iedereen een mailtje had gestuurd mbt vertrek, vervoer etc. mocht ik iedereen van dit groepje een persoonlijke boodschap van de Engelen doorgeven.

Heel bijzonder en zeer waardevol.

Dit wilde ik toch even met jou delen. 


 

Beste Annelies,

 

Allereerst; mijn complimenten voor de inspirerende Engelendag gisteren! Ik heb er ontzettend van genoten, veel leuke mensen ontmoet en frisse energie opgedaan. Ik hoop dat het voor jou/jullie ook een geslaagde dag was.

 Dutch Angel Day schilderij


Hoi Annelies,

 

Hartelijk dank voor de mooie dag. Als de tijd er is kom ik zeker een cursus bij je doen.

Het was geweldig om veel mensen te ontmoeten die in de zelfde schuit zitten.

Dank dank dank.

Veel liefs van mij en licht en liefde voor jou en Rob.


Lieve Annelies, 

 

Ik heb enorm genoten van de Dutch Angel Day afgelopen zondag. Je stond daar krachtig (en zenuwachtig) met veel lichtwezens om je heen en achter je. Ook je dolfijnenverhaal op het eind vond ik erg grappig.

 

De dag heeft me geinspireerd en weer in verbinding gebracht met mezelf, mijn zachtheid en de engelen. Ik vond het een hele prettige sfeer en je hebt nu een stevig ondersteunend team om je heen. Ik ga hier zeker mee door.

 

Voor mij was de zachte energie al dagen van te voren voelbaar en ook de afgelopen dagen. Hopelijk blijft het  zo.  Ik heb lekker geslapen daarna en ook een gedeelte van de maandag. 


Hallo Annelies,

 

Erg genoten van afgelopen zondag! Goede energie en fijne bijeenkomst.

 


Hallo Annelies,
 
Het is een beetje late reactie, maar ik vond de Dutch Angelday echt geweldig!! Iedereen heeft er een mooie dag van gemaakt. Ik wil jou, je team en de engelen dan ook heel erg bedanken voor de inzet! Daarnaast wil ik je extra bedanken voor het boek dat je me hebt aangeraden (Losing your pounds of pain). Ik heb er ontzettend veel aan en het is ook heel herkenbaar geschreven!
 
Hopelijk tot binnenkort!


Ha die Annelies!

 

Wat een heerlijke dag was het weer! Voelde me compleet opgeladen en "opgeruimd"!! Heb ook weer es heeeeeeerlijk geslapen! Moet echt om jou lachen want je bent zo "down to earth" en helemaal jezelf, dat 't een plezier is om naar te kijken en te luisteren. De week begon ook lekker rustig en alles ging goed...maar kennelijk is er aan mijn loslaten hard gewerkt...want gisteren ging ik door m'n rug :):):) Het valt wel mee, maar is toch lastig en precies op 2e chakra en da's niet voor niks! Dus vandaag maar veel bewegen en niet te lang blijven zitten!

 

Hoe is het jou vergaan? Vond je het ook een goede dag? Er waren veel mensen joh, hartstikke leuk!


Beste Annelies,
 
Dutch Angel Day in Huizen was een ontzettend leuk ervaring voor mij en ik weet het zeker dat iedereen die aanwezig was heeft ook er veel van genoten! Wij hebben allemaal genoten van een mooie en krachtige energie, gezellig sfeer, lekker eten.... mijn complimenten aan jullie allemaal! Jullie hebben veel tijd, energie en denkwerk geinvesteerd, maar het was echt de moeite waard. Het was erg bijzonder! Ik ben erg blij dat ik kon het meemaken en daar ben ik jullie erg dankbaar voor. Door die ervaring ben ik in aanraking gekomen met eenhoorns en dat is gewoon geweldig! Bedankt! Volgende jaar, doe ik weer mee!


Lieve Annelies,

 

Langs deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor deze bijzondere dag. Niet alleen ik maar ik kan wel zeggen alle aanwezigen hebben er veel aan gehad. Het was een hele belevenis én ik voel mij weer helemaal op geladen. Het was ook grappig wat je vertelde over je ervaring met dolfijnen zwemmen. Ook ik heb het gedaan en dat was in Cuba nu een jaar geleden. Het was ook in kooien, maar in open zee en je kon zo in je badpak in kleine groepjes met ze  rond zwemmen. Dit was een van mijn wensen die uit gekomen is.


Goedemorgen Annelies,

 

Hoe is het met je? Ben je nog een beetje bijgekomen van de Dutch Angel Day? Het was, zoals ik het zag, echt druk gisteren maar iedereen heeft ontzettend van de Dutch Angel Day genoten, deze dag is zeer geslaagd.

 

Wat ik je nog even wilde vertellen......toen we allemaal bezig waren met mediteren, zag ik een bandje in mijn handen.

En op dat bandje stond jouw foto en wat tekst. Ik kreeg toen een beeld, dat jij een aantal van jouw workshops of een deel hiervan, zou moeten inspreken.

 

Er zijn namelijk ook mensen die bijv. niet in staat zijn om naar jouw workshops toe te gaan ( denk aan ziekte, financien, te lange reistijd) .

Ik denk dat als jij dit zou aanbieden, dat zelfs jouw cursisten het zullen kopen. De meesten vergeten de richtiljnen tijdens een workshop en kunnen vervolgens na het aanschaffen van een opname het thuis nogmaals beluisteren en oefenen.

En je hebt er wel een prettige en duidelijke stem voor. Je stem heeft een kalmerend effect.

 

Ik wilde het je gisteren nog vertellen maar we waren te druk aan het knuffelen :-D

 

En bedankt dat je in mijn leven bent gekomen en mij ( en uiteraard heel veel anderen) hebt helpen ontwikkelen en groeien.