Weblog van Annelies Hoornik
  24-04-2009  08:01:20         

Werken en plezier hebben

Hoeveel mensen hoor je niet om je heen die naar hun werk gaan omdat het "moet" ze hebben eigenlijk geen zin meer in dit werk maar gaan omdat ze het idee hebben dat je werk alleen maar je werk is waar je je geld mee verdient. Misschien zit je zelf ook wel in die situatie

 

Wat voor vreemde ideeën leven er allemaal niet in ons kleine landje?

Je moet hard werken.... Werken mag niet leuk zijn.... Je moet van 9 tot 5 werken.... wanneer men aan de werk omgeving denkt is dat vaak binnen en een weinig inspirerende omgeving.

De collega's zijn natuurlijk ook van belang en je kan een leuke groep mensen treffen maar wanneer je "pech" hebt zit je met een achterbaks stel mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

 

Later we eerst voorop stellen dat je altijd een keus hebt, je kiest ervoor om ergens te blijven werken. Meestal omdat de andere keus zou zijn dat je vertrek voordat je ander werk hebt en dan kom je natuurlijk aan de Nederlandse geldknip en is het werk ineens niet meer zo'n probleem. Want je moet nou eenmaal werk hebben en geld verdienen.

 

Simpele logica zegt mij dat wanneer je baalt van je werk, dat je alvast kan beginnen ander werk te zoeken. Dan hoor je nog wel eens, maar ik heb niet de goede papieren om het werk te gaan doen dat ik wil. De keus is aan jou. Blijf je zitten en klaag je alleen maar of ga je 's avonds of in het weekend leren om wel die papieren te krijgen zodat je de baan die je wel wilt kan gaan doen?


De keus is er altijd, het wil niet zeggen dat je alle keuzes even leuk vind, maar er is altijd keus. Dus gewoon blijven zitten waar je zit zonder iets te ondernemen is ook een keus die je maakt. Zeggen dat je er niets aan kan doen en dat je geen keus hebt is de "slachtofferrol" nemen en daarmee de verantwoordelijkheid voor je leven aan de kant schuiven. De enige zekerheid die je daarmee krijgt is werk en je steeds ongelukkiger voelen.

 

Je werk hoort een bezigheid te zijn waar je energiek van wordt. Iets dat je leuk vind, waarmee jij je hart volgt. Dit omdat je zieledoel samenhangt met je talenten. Daarvoor kiezen betekent in je eigen ogen waarschijnlijk een groot risico maar wanneer je op je zielepad bent en vertrouwen hebt in je engelen dan komt alles wat je nodig hebt vanzelf op je pad. Vanzelfsprekend kan je de engelen ook om hulp vragen, maar houdt er wel rekening mee dat alleen jij jouw leven kan leiden, dit kunnen de engelen niet voor je doen. Ook wanneer ze advies geven of je wijzen op je beste opties heb jij de keus of je daar op durft te vertrouwen en er iets mee doet of dat je er voor kiest om bij het oude te blijven.

 

Voor ons als mens draait het altijd om keuzes, vrije wil, dat is waarvoor we hier zijn.

Voor ons als mens gaat het erom ons zieledoel te leven, daar kom je niet door alleen maar binnen het oude vertrouwde te blijven, dat doe je door uit je comfortzone te stappen en eens iets anders te doen dan je oude denkpatronen je opleggen en je angst dat dingen verkeerd gaan eens aan de kant te schuiven.

Dat is ook een keus.


Wat doe jij?

 

Ik heb zelf steeds meer behoefte om mijn werk buiten te doen wanneer het weer het toelaat. Fijn in een park dichtbij, lekker in de zon, naast een meertje. Lekker het gevoel dat je even weg bent, haast een picknick hebt terwijl je gewoon je werk doet. Hard werken??? Dat ligt er denk ik aan hoe je "hard" definieerd. Wanneer je bedoelt dat ik moe terug kom, dan werk ik niet hard. Wanneer je daarmee bedoelt dat ik goede vorderingen maak, dan heb ik zeker hard gewerkt. Had ik plezier in wat ik deed, jazeker!

 

Sinds ik zelfstandig ben kan ik ook mijn agenda zelf indelen, dat betekent dat ik de van 9 tot 5 cultuur snel los gelaten heb. Ik heb toen ik bij mijn oude baan weg ging mijn horloge afgedaan en draag er sinds die tijd geen meer, dat is een heerlijk gevoel. Ik ben ook gaan werken op tijden die mij beter passen. Voor mij betekent dit dat ik 's morgens een half uur de tijd neem om te mediteren en mijn persoonlijke energie werk te doen... zie daarover de mediteren blog

 

Je kan dus ook werken terwijl je je zieledoel volgt, dat doet waar je gelukkig van wordt, en in een prettige omgeving, het gaat hier gewoon weer om keuzes.....

 

 

schollebos

 

 

 


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties


01-05-2009    Nathalie Scholtes   

Hi Annelies,

Jeetje zeg, wat treffend. Ik lees dit nu en je slaat de spijker op z'n kop. Ik zit nu in een periode van mijn hart volgen of blijven zitten. Ik weet dat er altijd een keuze is, maar aan de andere kant trekt die comfortzone zo hard aan mij. Er is moed en lef voor nodig.
Ik weet dat als ik mijn hart volg en vertrouwen houd er allerlei kansen op mijn pad komen. Maar wat is dat toch om toch niet voluit voor mijn keuze te gaan? De ingebakken overtuigingen, conditioneringen dat het zus of zo hoort, je zekerheden moet koesteren of het vertrouwen in mijzelf? Het is een periode van onrust; geen gemakkelijke periode. Maar ik blijf volhouden. Er is een nieuwe tijd aangebroken voor mij, ik zie dat door de signalen die ik krijg.
Bedankt Annelies dat je dit geschreven hebt, dat je me een spiegel voor gehouden hebt en ook mijn moed aangeproken hebt.

Groet,
Nathalie
Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief