Weblog van Annelies Hoornik
  18-12-2006           

Water en de werking ervan op ons lichaam en emoties

 

Water is een element dat een grote rol speelt in ons leven. We drinken het puur of in combinatie met andere dingen zoals thee bladeren, koffie bonen of andere ingrediënten zodat het een drankje of soep vormt. Onze dieren en planten hebben  water nodig om te overleven. Daarnaast gebruiken we water ook voor onze hygiëne, we wassen ons en allerlei andere zaken met water. In voorgaande eeuwen toen wassen nog niet erg "in" was heerste er veel ziekte door het gebrek aan hygiëne.

  Water en de werking ervan op ons lichaam  

Masaru Emoto houdt zich al jaren bezig met water en hoe dit beïnvloed wordt door de omgeving. De natuur, de menselijke uitingen en hij heeft het zichtbaar gemaakt voor anderen door water te bevriezen en de ontstane ijskristallen vele malen vergroot te fotograferen.

 

Hij nam eerst foto's van water uit verschillende plaatsen zoals rivieren, meren en op plaatsen als Lourdes en later begon hij daar verder mee te experimenteren door muziek toe te voegen en gesproken maar ook geschreven woorden die op de flessen werden geplakt. De foto's tonen duidelijke verschillen tussen water voor en na de woorden en muziek. Met name ook reacties op positieve en negatieve woorden.

Met dat in gedachten kan je even aan de mens en aarde denken die toch voor meer dan 70% uit water bestaan en baby's zelfs voor ongeveer 90%. Dan zijn gedachten, woorden en muziek in je omgeving toch erg belangrijk omdat dit invloed heeft op je waterhuishouding.

 

Dat betekend ook dat je gedachten die je over jezelf hebt, maar net zo goed de gedachten die je over anderen hebt, van invloed zijn op wat het water in je lichaam doet. Positieve gedachten maken mooie kristallen en dus mooi water en negatieve gedachten doen het tegenover gestelde.

 

Er wordt in de alternatieve zorg vaak gesproken van de invloed die de geest op het lichaam heeft. Men zegt dat ziekte veroorzaakt wordt door problemen die niet opgelost zijn en dat daar aangewerkt moet worden. Het lichaam laat het geestelijk ongemak zien. Ik kan dit goed combineren met de waterbeelden van Emoto. Hewt maakt me duidelijk dat mensen die jarenlang blijven worstelen met zaken die ze niet oplossen, maar telkens als het aan de orde komt het weer aan de kant schuiven, zich toch nadelig beïnvloeden.  Het lichaam reageert duidelijk op gedachten, dus door goede dingen te denken verbeter je in feite op lange termijn je gezondheid.  Dit zal meestal niet van de ene seconde op de andere zichtbaar zijn omdat de trilling van vaste materie en vocht veel trager zijn dan de geest en dus tijd nemen om hetzelfde resultaat te laten zien.

 

Doe jezelf en anderen dan ook een plezier door positieve gedachten zo veel mogelijk deel van je dag te maken. Het is iets dat oefening vergt maar langzamerhand wel een gewoonte wordt.

 

Met al dit in gedachten kun je deze kerst ook naast het geven van kado's eens denken aan een serieus gemeende positieve kerstwens voor jezelf, je naasten en de wereld. Het maakt echt een verschil.


Boek nu de Aquarius Angels Healing cursus op 22 augustus, leer Tarot kaarten lezen op 29 augustus of leer zelf thuis Mediteren in de online cursus!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief