Weblog van Annelies Hoornik
  21-10-2006           

Time management

Time management is echt zo'n kreet die je veel hoort, maar wat doen we er nou eigenlijk mee. Ik zelf merk dat ik regelmatig dacht over het beter organiseren van mijn tijd om daardoor ook een paar rust momentjes te creëren in mijn drukke dagen. Het bleef over het algemeen ook bij daar over denken en vage pogingen die dan weer mislukten. Ik keek regelmatig op de klok om dan weer te constateren dat die al verder gevorderd was dan ik had gehoopt. De uren en dagen vlogen voorbij, ook in mijn vrije tijd.

 

In de vorige nieuwsbrief had ik al aangekondigd dat er veranderingen gingen komen in de tijden en wat verschuivingen in de werkzaamheden in de praktijk. Dit alles naar aanleiding van plannen die tijdens een korte vakantie gemaakt werden. Even er tussen uit en ineens heb je wel die rust momenten en de tijd om tot je zelf te komen en eens naar het grote plaatje te kijken.

 

In de dagelijkse praktijk wordt dit momenteel ook werkelijkheid voor me. Zaken worden anders gepland en ik heb door rigoreus time management toe te passen ineens veel meer tijd tot mijn besachikking.  Nu merk ik dat ik regelmatig op de klok kijk en zie dat mijn lichaam een uur verder lijkt te zijn terwijl de klok dat uur nog moet gaan doen. Een ongekende luxe en ik voel me er goed bij. Het heeft me produktiever gemaakt en tegelijkertijd veel meer ontspannen.

 

Er is nu tijd om die dingen te doen die er altijd bij inschieten en meestal ben ik dat dan zelf. Mijn persoonlijke groei en rust komen vaak onderaan het lijstje en nu is dat door zaken beter te regelen ineens een heel ander lijstje geworden waar er ook echt tijd is dit soort ontwikkeling. Weg is het schuldgevoel dat me bekroop als niet eerst alles op het lijstje gedaan werd, wat weer ontaarde in een verdekte vorm van zelf sabotage op mijn eigen groeipad.

Ik raad het echt iedereen aan om eens goed naar zijn of haar dagelijkse bezigheden te kijken en te zien of je meer tijd voor jezelf kan creëren. Het levert zo veel op. Waar de tijd eerst vloog en ik er achter aan rende, lijk ik nu te vliegen en de tijd achter te blijven. Geweldig gewoon.


Boek nu de Aquarius Angels Healing cursus op 22 augustus, leer Tarot kaarten lezen op 29 augustus of leer zelf thuis Mediteren in de online cursus!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief