Tarot Verdieping: Hofkaarten, Reversed en Keltisch Kruis

Het Keltisch Kruis leren lezen tijdens de Tarot Verdieping

De Hofkaarten zijn kaarten die verwarring scheppen omdat ze in een Tarot reading meerdere betekenissen kunnen hebben. Tijdens deze cursus worden de Hofkaarten uitgediept op een manier die je duidelijkheid geven over wie ze zijn en hoe ze te interpreteren in een legging.


Je leert ze beter kennen en gaat dieper in op deze persoonlijke kaarten. Hoe weet je wanneer een Hofkaart een persoon in je omgeving aanduidt, of een aspect van jezelf, of een aspect van de situatie die voorhanden is?

Er zijn meerdere manieren om de Hofkaarten te benaderen en door de oefeningen die in de cursus gedaan worden leer je welke voor jou het beste werkt. Dit zorgt ervoor dat je met meer vertrouwen de Tarotleggingen kan vertalen voor jezelf en anderen.


De Reversals - Gekeerde Kaarten

Naast het werken met de Hofkaarten is een van de grote struikelblokken het lezen van Reversals, de gekeerde kaarten. Dit zijn de kaarten waarvan het plaatje ondersteboven ligt. Sommige mensen denken dat dit direct betekent dat het dan ook het tegenovergestelde van de betekenis van de gekeerde kaart moet zijn. Dat komt meestal neer op een heel negatieve interpretatie terwijl dat niet nodig is. Er zijn veel verschillende technieken die je kan gebruiken voor het lezen van de gekeerde kaarten die een mooie diepgang op kan leveren anders dan eenHet Keltisch Kruis

Het Keltisch Kruis is een beroemde Tarotlegging. Deze wordt vooral gebruikt om meer inzichten in een situatie te krijgen. Het benadert de vraag van allerlei kanten en door verbanden tussen de kaarten te begrijpen en te interpreteren komt deze legging tot diepgang die jou of je klant.

Wat ik zelf in het begin merkte en later ook van andere Tarot lezers hoorde is dat het Keltisch Kruis onoverzichtelijk totdat het kwartje valt en je er structureel mee werkt. Dat is wat je tijdens de cursus leert. Structureel de kaarten met elkaar verbinden tot een diepgaande Tarot reading.

We werken stap voor stap door de stappen van een reading en daarna ga je zelf aan de slag met readingen voor jezelf en medestudenten. Waite gaf aan dat deze legging goed was om voor specifieke zaken diepgaande inzichten te geven. De huidige varianten geven tegenwoordig ook de ruimte om er een spirituele reading van te maken, of om op specifieke vragen praktisch advies te krijgen.


Deze workshop is een verdieping op de Leer de Tarot Lezen workshop maar als je zelf al de Tarot kan leggen en lezen dan ben je van harte welkom bij deze cursus. Cursus data


 Datum Duur      Prijs   Locatie Trainer  
 29-06-20242 dagen € 399.00Capelle aan den IJsselAnnelies