Weblog van Annelies Hoornik
  12-01-2008  09:51:49         

Stille zegeningen

Er wordt vaak gezegd wat je uitstuurt krijg je terug, ik ben van mening dat dit een waarheid als een koe is. Of je nu gedachten patronen hebt die telkens terug keren of emoties, deze stuur je het universum in en trekken als een magneet meer van het zelfde aan om zich in je leven te uiten. Dat kunnen dingen zijn waar je positief over denkt en voelt of waar je bang voor bent.

 

Je kan hier ook zelf wat in sturen door met name goede en positieve gedachten en verwachtingen te hebben. Dit is over het algemeen niet iets dat van de ene op de andere seconde zo werkt, het is een proces waarin je langzaam aan heel bewust gedachten vervangt voor gedachten die je liever wilt, tot dit op een zeker moment vanzelf gebeurt. Dit is een doorlopen groeiproces dat je niet kan zien als iets dat je tijdelijk even doet.


Onze hersenen hebben de neiging wanneer je ze hun eigen gang laat gaan om naar de negatieve kant te gaan, dit is een natuurlijk proces door jaren lange conditionering in onze maatschappij. Denk er maar eens over na, als je iets nieuws wilt gaan doen of bedenkt en er met anderen over praat zal er meestal een reactie komen van deze strekking. "Geweldig idee, maar......" en dan komen alle mogelijke bezwaren en alles wat er mis kan gaan of het kan bemoeilijken. Dit is allemaal natuurlijk heel goed bedoeld om je te helpen zodat je geen teleurstellingen te verwerken krijgt. Maar het geeft wel aan waar onze hersenen in eerste instantie naar neigen. 

 blog annelies hoornik

 

Bewust positief denken is dus eigenlijk een lifestyle waar je voor kiest en aan werkt. Het heeft grote positieve gevolgen naar mate je er langer mee bezig bent.

 

Begin vandaag bijvoorbeeld eens met iedereen die je tegenkomt in stilte goeds en zegeningen te wensen, niet als theorie, maar echt vanuit het hart. Ook niet om iets terug te verwachten, maar echt omdat je ze iets goeds wenst en doe het in stilte, ongemerkt.  Ook dit komt op een onverwacht moment als een stille zegening weer terug in je leven.

 

:)


Boek nu de Helen met engelen cursus op 11 juli, de Derde oog ontwikkelen cursus op 12 juli of leer thuis Manifesteren met Engelen in de online cursus!Reacties


24-02-2008    christa polak   

in 1 woord, geweldig!!! dat is hoe het werkt in het leven,als iedereen zo zou denken en doen, leefden we in een mooie wereld!!!
Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief