Weblog van Annelies Hoornik
  02-07-2009  17:27:52         

Planeten retrograde

Hallo allemaal,

je hebt wel eens van die tijden dat alles soepel loopt en prettig en aangenaam is. Daarnaast zijn er momenten waarop je vanuit het niets geïrriteerd bent, je bent emotioneler en alles lijkt te botsen, je hebt misverstandjes over van alles en nog wat. Daar kan naast een aantal andere redenen ook de stand van de planeten een bepaalde invloed op hebben.

 

Op zo'n moment kan het zijn dat één van de planeten retrograde gaat. Als het ware achteruit lijkt te lopen aan de hemel. Mercurius bijvoorbeeld kan je die irritaties opleveren en gaat zo'n 3 keer per jaar retrograde en dit jaar zelfs 4 keer.

 

Veel agenda's maken melding van planeten in hun dagelijkse weergave, dus je kan het ook nakijken. Door je hier wat meer in te verdiepen zal je het niet kunnen veranderen maar er meer begrip voor krijgen. Dat scheelt  niet in irritaties, maar je kan er dan flexibeler mee omgaan dat zaken onverwachts anders uitpakken en tegen lijken te werken. Het is in deze periodes zo dat je tegen je eigen oude problemen aan loopt. Simpel weg weten dat dit met enige regelmaat gewoon voorbij komt kan je al helpen.

 

 

Je zal dan iets soepeler naar de aan jou gepresenteerde situaties kijken, wetende dat dit nu eenmaal de planetaire tijd is dat dit gebeurt. Het helpt je met name ook minder mee te gaan in de teleurstelling en moedeloosheid die sommige mensen ervaren door dit verschijnsel. Je vraagt je dan niet meer af waar je al die moeite voor doet, maar je kijkt naar wat je in jezelf kan helen en weet dat het binnen afzienbare tijd weer veranderd.


Gebruik deze tijd dan ook liever positief door zo veel mogelijk mee te gaan met dit kosmisch getijde.


Op dit moment is Uranus retro in vissen, met andere woorden het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je volledig uit je comfort zone gehaald bent en zelfs de neiging hebt om overal tegenin te gaan. Rebels te worden, maar het kan je ook verlichting en hele snelle groei brengen. Het vraagt je echter wel om van je standaard paden af te stappen en nieuwe voetstappen achter te laten in gebieden waar je normaal niet veel loopt.

 

 

 


Boek nu de Aquarius Angels Healing cursus op 22 augustus, leer Tarot kaarten lezen op 29 augustus of leer zelf thuis Mediteren in de online cursus!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief