Weblog van Annelies Hoornik
  03-11-2006           

Persoonlijke groei en veiligheid

Persoonlijke groei is waar ik zelf hard aan werk en veel mensen om mij heen ook. We zoeken allemaal naar meer begrip van onszelf en het bestaan.

 

Wat ik gemerkt heb is dat om echt zaken te bereiken hierin ik mijn persoonlijke behoefte aan veiligheid in de vorm van steeds weerkerende dagelijkse handelingen en patronen beter los kan laten. Altijd het zelfde doen is lekker makkelijk, je weet wat er komt en dat geeft weer een veilig gevoel. Dat dit veilige leven ook een sleur kan worden wordt makkelijk op de koop toe genomen.

 

Ik heb dat jaren gedaan, ik gaf de voorkeur aan deze veiligheid en nam alle ongemakken van het niet tegemoet treden van mijn angsten op de koopt toe. Uiteindelijk heb ik een aantal jaren geleden een begin gemaakt met het loslaten van deze schijnveiligheid om me beter te gaan voelen. Om zaken uit het verleden die me bleven achtervolgen te verwerken en dat beviel me goed. Daarna heb ik elke keer als ik merkte dat er nog iets zat dat me bleef beïnvloeden onmiddelijk de koe bij de horens gevat en mijn comfort zône verlaten en daarmee ook het probleem los kunnen laten.

 

Neale Donald Walsh zegt daar in een interview over dat het echte leven begint aan het einde van je persoonlijke comfort zône en dat je eigenlijk elke dag een paar zaken zou moeten doen waar je je ongemakkelijk bij voelt omdat ze rijkelijk beloont worden.

 

Hij heeft gelijk, zodra je even dat ongemakkelijke gevoel negeert en net dat ene extra stapje doet dan wordt het beloont met betere dingen. Dit is hoe je die dromen waar kan maken die anders alleen maar vaag in je hoofd blijven zitten. Probeer eens die angst los te laten dat je in de problemen komt wanneer je een keus vanuit je hart maakt in plaats van met je hoofd.


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief