Weblog van Annelies Hoornik
  21-01-2009  19:13:20         

Mediteren

Jaren geleden werkte ik in mijn praktijk nog veel met kruiden en andere middelen en gaf naast dieet adviezen vaak ook het advies aan mensen om te mediteren. Dit deden ze nooit. Het woord mediteren roept blijkbaar zo'n weerstand op dat mensen er niet eens aan beginnen. Elk excuus gaat voor en het mediteren blijft ondanks goede intenties ergens in de hoek liggen.

 

Ik heb het toen anders aangepakt en heb de volgende klant niet verteld te mediteren, maar ik heb haar gevraagd haar handen tegen elkaar te leggen en ze op borst hoogte te houden. Rustig naar haar buik te ademen en verder alleen aandacht te besteden aan hoe de toppen van haar middelvingers voelden waar ze elkaar raakten. Verder legde ik haar uit dat er vanzelf gedachten op komen en dat dit niet erg is. Dat hoort erbij, maar dat ze op zo'n moment gewoon even haar middelvingers beweegt zodat ze ze weer beter kon voelen. Ik vroeg haar dit twee keer per dag te doen, voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Dit zou haar veel rust geven en zorgen voor ontspanning.

 

Toen de klant na zes weken terug kwam en meldde dat dit geweldig was en haar zo veel goed deed, legde ik uit dat dit mediteren was, ze vond dat interessant om te horen. Zes weken later was ze weer op consult en het ging minder goed met haar. Ik vroeg haar wat er veranderd was. Ze was gestopt met mediteren, ze wist niet waarom, maar het kwam er niet meer van. Toen ze zich dit realiseerde had ze wel weer de intentie om dit op te pakken.

 

Vreemd dat zodra het label mediteren er aan geplakt wordt, mensen het laten liggen en dat terwijl dagelijks mediteren zoveel voor je doet.

 

Het vertraagt je hersengolven waardoor je geen stress en angsten voelt. Je lichaam ontspant en laat stress gerelateerde spier spanningen los. Je ademt beter, je lichaam en geest balanceren zich en je gedachten zien het grote plaatje makkelijker. Door regelmatig te mediteren werken deze effecten door tijdens de hele dag. Dit heeft als voordeel dat je zaken sneller begrijpt, efficiënter handeld en je in het geheel gebalanceerder en lekkerder voelt.

Mediteren, zeker de moeite waard, zelfs als je maar een paar minuten per dag de tijd hebt.

 

 


Boek nu de Helen met engelen cursus op 11 juli, de Derde oog ontwikkelen cursus op 12 juli of leer thuis Manifesteren met Engelen in de online cursus!Reacties


11-02-2009    Gisela Snelders   

Lieve Annelies, zou graag eens personelijk kennis willen maken, maar door mijn kleinen en me man met een milde vorm van vasculaire demente zal er wel nooit iets van komen nu we ook de leeftijd van 69 hebben gehaald ik werk nog wel met engelen , maar door alles zijn ze met me erg rustig geworden, en er waren voor jaren terug door al mijn engelen symbolen dat er misters een a 2 boeken kwamen en nog wel in het engels waar niets van gekomen is want de uitgeverij was het niet eens met me, dus daar ging mijn droom,maar zal wel zo moeten zijn.Maar waarom 2 jaar zitten schrijven ontwerpen, dan zeg ik Engelen waar was dat nu voor.En je kunt er zovelen met helpen maar nogsteeds niet iemand gevonden die voor mij in het net wil schrijver bij een uitgeverij..Liefs Gisela

19-02-2009    hendrik j.oppenhuizen   
Waar kan ik dit kopen

19-02-2009    Annelies   

hallo hendrik,

waar kan je wat kopen?

31-05-2009    Monique   

Beste Annelies. Ik kwam vandaag even langs dit stukje op jouw website. Ik begrijp dat er vaak veel weerstand is tegen meditatie. Ik heb dit bij mezelf vroeger ook ondervonden. We zijn soms zo druk met het vullen van stiltes en ineens denken we stil te moeten zijn. Dat kan angst veroorzaken. Mensen hebben ook vaak een onrealistisch idee van meditatie. Ze veroordelen zichzelf omdat er gedachten omhoog komen, maar niemand kan zonder gedachten zijn. Ze horen bij het leven, ook bij de meditatie. Door oefening kunnen alleen de pauzes tussen de gedachten langer worden. Daarnaast zien veel mensen het ook als een soort saaie taak. Daarom geef ik soms het advies om bewust de afwas te doen. Of bewust naar de bus te lopen. Alleen die handeling doen en niets anders. Dat is in feite een bewegende meditatie en bij een heleboel mensen (vooral vrouwen die toch al veel onrust kunnen hebben van binnen) kan dit een goed begin zijn of misschien helemaal wel veel beter bij hen passen dan zittende meditatie.
Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief