Weblog van Annelies Hoornik
  16-10-2006           

Lichaams beweging

Lichaams beweging is een ideale manier om stress los te laten. Er is een deel van onze hersenen dat nog reageert alsof we Neanderthalers zijn die rondlopen in een berevel met een knuppel op de schouder. Dat deel kent alleen stress van gevaar. Bijvoorbeeld een sabeltand tijger die ineens voor je staat. Als mens wil je dan vechten of vluchten. In beide gevallen is dat een actie en daarna volgt ontspanning. Onze hersenen weten dat het zo is en willen dan ook graag eerst een actie van ons voordat het ons laat ontspannen.

 

Ik merk zelf dat het geweldig werkt om naar de sportschool te gaan en een uurtje bezig te zijn. Het ontspant prima en dan kun je er weer even tegen aan. Zelf raad ik klanten ook aan om anders gewoon te gaan wandelen, te dansen of willekeurige andere activiteit te doen die de hersenen het signaal geven dat het tijd is om te ontspannen.

 

De engelen raden vaak ook aan om naast gezond te eten en genoeg te slapen te zorgen dat je genoeg lichaams beweging krijgt, met name omdat je dan beter ontspant en daardoor meer open staat voor de hulp en raad die ze kunnen geven.


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief