Weblog van Annelies Hoornik
  11-08-2009  10:15:44         

Komkommertijd

In veel bedrijven wordt de zomerperiode ook wel komkommertijd genoemd. Tijd om de komkommer eens onder loep te nemen.

 

Het komkommerseizoen is altijd in de zomer — voor de kwekers hoogtij, maar op andere gebieden is er dan net niets te doen. Omdat die seizoenen samenvallen, wordt komkommertijd meer en meer geassocieerd met het gebrek aan nieuws en activiteiten.

 

Er zijn meerdere varianten op hoe deze kreet ontstaan is, uit diverse landen maar daar ga ik verder maar even niet op in.

 

komkommertijd 

Laten we de komkommer zelf bekijken en wat daar over bekend is:  

 

 

Door het hoge vocht gehalte wordt het ook wel gezien als de groente waar je van afvalt. Het is natuurlijk lekker rauw te eten. Zo, of in een salade. Warm kan ook, alleen dat zie je minder vaak. 

 

De komkommer is een eenjarige klimplant met heel grote bladeren. Aan de stam kunnen vele vruchten groeien. De komkommer behoort tot de familie van de vruchtgroenten. De vorm van de komkommer verraadt trouwens de verwantschap met de augurk en de courgette. Naast de bekende groene komkommer bestaan er ook gele en witte komkommers.

 

Wanneer je gaat kijken naar oude huismiddeltjes dan vind je de komkommer op verschillende plekken terug.

 

Vroeger dacht men dat door de schil van de komkommer op het voorhoofd te leggen je hoofdpijn weg trok.

 

In talismans werd komkommerzaad verwerkt voor betoveringen waar men vruchtbaarder van hoopte te worden, of de zaadjes werden in de slaapkamer gelegd. Ook werd komkommer toegevoegd aan de universele condensor.... een vloeibaar mengsel dat gebruikt werd om magisch werk extra kracht te geven.


Door het hoge vochtgehalte wordt de komkommer ook wel gekoppeld aan het element water en dat is weer gelinked naar emoties.

 

De komkommer wordt ook geassocieerd met de maan en heling.

 

Vanavond maar weer zo'n fijne komkommer in de salade

 

 


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief