Weblog van Annelies Hoornik
  30-05-2007           

Jikiden Reiki seminar bij Arjava met Tadao Yamaguchi

Afgelopen maandag hebben we vrienden in Duitsland bezocht en daarna ben ik meteen door gegaan naar mijn hotel in Düsseldorf voor een Jikiden Reiki seminar bij Arjava (Frank Petter), gegeven door Tado Yamaguchi.

 

Ik geef al sinds 2002 Reiki workshops en heb diverse japanse technieken seminars bij Arjava gevolgd, Daarnaast heb ik me ook verdiept in het Tibetaanse Reiki bij William Lee Rand en hoewel mijn werk tegenwoordig voor een groot deel uit engelen readings, healings en workshops bestaat ligt er nog steeds interesse bij de Reiki.

 

Wat me door de jaren heen het meest heeft gestoord is alle extra's die tijdens workshops toegevoegd zijn onder het motto dat het de Reiki beter maakt. Ik ben van mening dat Reiki Reiki is en niets anders. De workshops die ik geef zijn altijd gericht geweest op het praktisch doen van Reiki en  wanneer ik tijdens een workshop wat extra's uitleg zorg ik er ook altijd voor dat het duidelijk is wat Reiki is en wat ik extra mee geef omdat het in deze groep specifiek goed uitkomt.

 

Vandaag is het dan zover dat ik de Shoden en Okuden bij Tadao Yamaguchi ga doen. Dit zijn de eerste twee niveau's van het Jikiden Reiki. Jikiden Reiki is de Reiki zoals het rond 1930 door Chujiro Hayashi gegeven werd. Tadao heeft les gehad van zijn moeder Chiyoko Yamaguchi die dit van Dr. Hayashi geleerd heeft. Ook Tadao vond dat er zoveel extra's zijn tegenwoordig en dat er nauwelijks meer een idee was van de essentiële Reiki zoals het ooit eens doorgegeven werd, dat hij besloot om les te gaan geven op de manier zoals Dr. Hayashi dat ook deed.

 

Voor mij dus een ideale gelenheid om ontspanning te combineren met interesse en te zien hoe de oorsprong is. Ik vermoed dat je het lichaam scanned(byosen) dan gewoon je handen neerleggen en laten liggen tot het goed is. Geen handposities of belletjes op cd's. Vanavond zal ik zeker bloggen om te laten weten hoe deze dag geweest is.

 

Angelo Reiki pagina


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief