Weblog van Annelies Hoornik
  03-06-2007           

Jikiden Reiki dag 4 Okuden met Tadao Yamaguchi

Ook deze laatste dag van de workshop begon met een reiju. Deze inwijding was net als de eerdere inwijdingen erg warm in zijn geheel en prettig om te krijgen. Net als bij de andere reiju's zijn er verschillen te voelen tussen de diverse personen die deze reiju's geven.

 

Daarna hebben we uitleg ontvangen over het ontstaan en geven van een afstandsbehandeling en hoe men het van Dr. Hayashi leerde. Natuurlijk hebben we dit ook geoefend en het was interessant te horen hoe iedereen het ervaren had.

 

Tadao Sensei had nog wat toe te voegen aan de mentale heling van gisteren en die informatie was ook erg interessant. Daarna hebben we nog enige tijd besteed aan oefeningen die je kan doen wanneer je weer thuis bent om de gevoeligheid in je handen te verbeteren. Dit is met name prettig wanneer je nog nieuw bent in het energiewerk en het niet goed kan voelen.

Als laatste tijdens de workshop werd er een ritueel uitgevoerd waarbij er een energie overdracht van de sensei op de student overgebracht werd, er werd een energieveld gecreëerd met behulp van de vuur en water energieën. Daarin kan dan door de handen energie overgedragen worden om de student sensitiever te maken in de handen. Dit was een kort maar mooi ritueel. Dr. Hayashi deed dit 's avonds met de mensen omdat hij de tijd graag benutte om ze buiten de klas uren nog iets extra's mee te geven. Het is niet zeker of hij dat in andere workshops ook deed of alleen bij de Yamaguchi familie.

 

Daarna heeft Tadao sensei ons het certificaat uitgereikt. Het originele in japans geschreven certificaat is door Tadao sensei ingewijd. We hebben ook een certificaat in engels gekregen zodat we weten wat er op het origineel staat. De energie op het origineel is ook duidelijk te voelen.

 

Over de certificaten is nog een leuke annekdote. De familie van Tadao sensei wist de ingewijde certificaten te waarderen en omdat het certificaat van zijn moeder tijdens de oorlog verloren is gegaan heeft hij gezocht en er bij zijn oom nog een gevonden die in goede staat was. De oom wilde het certificaat liever niet weg geven omdat het ingewijd is en heeft het mee gegeven om te copieëren. Tadao sensei is daarna nog verder gaan zoeken in de familie en wat hij hoorde was dat de mensen bij ongemakken het ingewijde certificaat bij zich in de kimono staken om op die manier te helen. De meeste certificaten zijn dus uiteindelijk uit elkaar gevallen door het veelvuldig gebruik.

 

Het was een interessante workshop en ik zal er zeker mee gaan werken in de praktijk om te zien of ik door wil voor het Shihan-kaku en Shihan niveau in de toekomst.

 

Angelo Reiki pagina


Boek een consult bij Annelies of volg een leuke online cursusReacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief