Weblog van Annelies Hoornik
  01-06-2007           

Jikiden Reiki dag 3 Okuden met Tadao Yamaguchi

Dag 3 van de Jikiden Reiki workshop is begonnen met weer een reiju, gedaan door 7 personen, net als de dagen ervoor. Tadao sensei als eerste en dan de Shihan Kaku's(assisten leraar) er achter aan.

 

Direct daarna zijn we er uitgebreid voor gaan zitten om over het volgende symbool te praten en daar de geschiedenis van uitgelegd te krijgen. Na de historische uitleg heeft Tadao Sensei laten zien hoe er mee te werken. We hebben na de lunch dan ook op elkaar geoefend en dat was speciaal om te voelen en te horen hoe het voor iedereen was. Zeker iets om mee aan het werk te gaan.


Daarna hadden we een korte pauze terwijl de tafels opgezet werden voor de "bloedwisselingstechniek" de kreet is niet echt goed vertaald, maar het betekend in ruime zin dat je circulatie gestimuleerd wordt aan het einde van een behandeling. Het is een combinatie van reiki met een symbool, wrijven en kloppen. Wat ik er van kon voelen was duidelijk een flinke stimulans van alle zenuwbanen naast de ruggewervels. Terwijl er nog gewreven en geklopt werd kon ik de banen langs mijn ruggewervels haast voelen branden. Je wordt er zeker wel wakker van.

 

Morgen is het al weer de laatste dag en krijgen we zeker weer interessante nieuwe concepten.

 

Angelo reiki pagina


Boek een consult bij Annelies of volg een leuke online cursusReacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief