Weblog van Annelies Hoornik
  30-05-2007           

Jikiden Reiki dag 1 Shoden met Tadao Yamaguchi

Vanmorgen zijn we dag 1 van het Jikiden Reiki seminar met het Shoden level begonnen. Dit is wat we Reiki 1 noemen. Tadao sensei is begonnen met de achtergrond van Reiki uit te leggen. Dit was een mooie gelegenheid om de legende van de waarheid te scheiden en meer informatie over Usui sensei en Dr. Hayashi te krijgen. Met name over alle wilde verhalen die de ronde doen over hoe Hayashi via wilskracht op spirituele manier zelfmoord gepleegd zou hebben door tegelijkertijd verschillende aders te laten springen. Maar ook over wat Usui sensei eigenlijk op de Kurama berg ging doen.

 

Er werd verteld hoe men tot de term Usui Reiki Ryoho gekomen is en verder werden de leefregels uitgelegd. Shinshin Kaizen Reiki Ryoho; de Usui methode van heling die lichaam en geest verbeterd. Ook hebben we een duidelijke uiteenzetting gehad over de banden met de marine en waarom Reiki in eerste instantie zo'n grote vlucht nam in Japan en later heel besloten en stil werd beoefend.

 

Na de lunch zijn we door Tadao sensei en de Shihan kaku's (assistent masters) allemaal ingewijd, dit is de reiju zoals ze het noemen. Dit was een bijzondere ervaring. Daarna zijn we met zijn allen begonnen met de Reiki Mawashi, ook wel de Reiki stroming genoemd. We zaten in een kring en gaven elkaar Reiki op de schouders. Na ongeveer 10 minuten hebben we één voor één verteld wat we op onze schouders voelen en wat we in onze handen voelden. Deze ervaringen verschilden van persoon tot persoon.

 

Later hebben we nog een hele uiteenzetting gehad hoe Tadao sensei en zijn moeder besloten hebben om het Jikiden Reiki instituut op te richten en les te gaan geven op een manier die de lessen van Dr. Hayashi zo goed mogelijk benaderen.

 

Als laatste hebben we nog aan de tafel gewerkt. Ik was één van de gelukkigen die meteen mochten liggen. Wat ik verwachtte en bevestigd kreeg was dat er niet veel handposities gebruikt werden. Er werd aangegeven wat belangrijke plekken zijn om te behandelen maar daarna werd er alleen maar Reiki gegeven op één plek en verder niet veel gewisseld.

 

Morgen gaan we meer reiju's krijgen en omdat de theorie geweest is zullen we veel meer Reiki doen in de komende dagen. Ik kijk er naar uit en zal morgen weer melden hoe het geweest is.

 

Angelo reiki pagina

 


Boek een consult bij Annelies of volg een leuke online cursusReacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief