Glastonbury en Stonehenge - 2011

De workshop was dit keer gepland in mei. Het weer was redelijk en tijdens ons bezoek aan Stonehenge was het even wat regen en verder mooi.

  

Zelf ga ik altijd wat vroeger naar Glastonbury zodat ik ter plekke nog alles eens langs kan gaan en overleggen zodat alles optimaal in orde is voor de workshop. Dit jaar was ik ik er op donderdag zodat ik alles voor kon bereiden. Ik moest nog wat boodschappen doen, omdat de Goddess Hall geen catering biedt.

 

De avond voor de workshop kon ik er al in om alles in te richten zoals ik het fijn vond, en dat was heel prettig. Dat gaf me meteen de kans om de engelen uit te nodigen en er voor te zorgen dat de energie precies goed is. 

 

Ik had dit keer ook een eigen appartementje waardoor ik minder gebonden was aan de restaurantjes. Ze maken alles zoals je het wilt hoor, maar voor het ontbijt ben ik toch het liefst gewoon rustig alleen in plaats van in een lokaal zaakje te moeten gaan zitten. Dus ik heb genoten van de rust van een eigen keuken en woonkamertje.

 

Ook heb ik nog de tijd gehad om te mediteren in de Glastonbury Abbey. Er heerst daar een heel fijne energie waar je heerlijk kunt ontspannen.

 Glastonbury Abbey

 

 

glastonbury stonehenge workshop met Annelies Hoornik

Zondag ochtend zijn we begonnen met de Engelen workshop in de Goddess Hall. Deze engelen workshop stond in het teken van de Ziel en 2012. Het hele weekend hebben we daar in alle vormen en maten mee gewerkt. De engelenchakra is geopend. De mensen die er bij waren hebben een mangaancalciet gekregen die helpt de werking van de engelenchakra te versterken waardoor de communicatie met de engelen weer gemakkelijker gaat.

 

De Engelen hadden aangegeven dat ze met Angelhugs te willen werken en dat was ook heel bijzonder, omdat je als mens even aan de kant stapt om een engel binnen te laten zodat deze een ander een energie overdracht kan geven. Het is een heel bijzondere energie die dan overneemt en aan het werk gaat.

 

Voor we er goed en wel erg in hadden was het al weer tijd voor de lunch, die heel goed verzorgd was door Hawthorns. Het was een warm en koud lunch buffet, waarbij aan alle dieetwensen van de gasten was voldaan.

 

 

 

 

 

 

Uit ervaring weet ik dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt, dus ik heb geprobeerd om tijdens de lunch wat extra ruimte te geven zodat men ook nog even naar de winkeltjes kon om daar te snuffelen. Je moet het echt gezien hebben om het volledig te kunnen waarderen. Het is echt fantastisch, een new age winkel Walhalla.

 

's Middags zijn we aan de slag gegaan met met de diverse zieledelen en dat was heel bijzonder om te ervaren. Het openen van het pad via de diverse hogere chakra's gaf een prachtige energie, zoals ik ze zelden gezien en ervaren heb.

 

We hebben nog een kort astraal bezoek gebracht aan Stonehenge voordat we bij de Hundred Monkeys een erg lekker diner kregen. Daarna was het tijd voor de bus naar Stonehenge.

 

De touringcar was zoals altijd op tijd bij de parkeerplaats van de Glastonbury Abbey en we zijn op pad gegaan naar Stonehenge. Onderweg bleek er een omleiding te zijn waardoor we uiteindelijk wat later arriveerden dan gepland. Dat was qua tijd wel jammer, maar uiteindelijk bleek het voor ons bezoek ook weer precies goed te zijn. Zo kan het toch altijd weer draaien dat alles klopt.

 

Na de inwijding hadden we nog wat tijd om met de stenen door te brengen en te genieten van de ondergaande zon. Natuurlijk is het ook het moment voor foto's vanuit de steencirkel. Want die kun je anders alleen vanaf de buitenkant maken. 

 

De terugrit verliep zoals wel vaker, vooral in stilte. Men is moe na een lange dag en geniet wat na en kijkt uit naar een goede nachtrust.

 Hundred Monkeys restaurant

 

Maandag was weer een dag waarop we veel mooi engelenwerk gedaan hebben. Het is moeilijk te omschrijven omdat het vooral heel intuïtief was, men was er wel blij mee, want de energie werd alleen maar sterker.  Ook nu was de lunch weer bij Hawthorns en net als vorig jaar was het een curry buffet, zij staan er om bekend dat ze daar heel goed in zijn. Simon heeft er ook prijzen mee gewonnen. Het was weer erg lekker. Het keukenpersoneel had hun best gedaan om het aan onze smaakpapillen aan te passen en het "mild" te maken. Voor engelse maatstaven was het dat ook, voor ons Nederlanders was het nog best pittig hier en daar.

 

 

Goddess Temple bezoektijdens de Glastonbury Stonehenge workshop met Annelies Hoornik 

Voor de dinsdag middag was er nog een bezoek aan de Goddess Temple gepland, waar ik zelf niet bij kon zijn. Sandra is zo vriendelijk geweest om de donatie namens Angelo aan Georgina te geven. Deze Hoge Priesteres heeft uitleg gegeven over de Priesteressen en Priesters van Avalon en de tempel. Ze heeft iedereen met een prachtige visualisatie  kennis laten maken met de Lady of Avalon. Ook hier heeft men bijzondere ervaringen gehad.

 

Ik was in training voor het IET Trainerschap en kon helaas niet blijven omdat ik door moest naar België om daar een workshop bij te wonen van Stevan Thayer, zodat ik in de maand erna zelf de IET Master-Instructor workshop kon gaan geven. Aan de ene kant vond ik dat best heel jammer, maar je moet soms keuzes maken en dit kon ik niet afzeggen.

 

Gelukkig was dat een eenmalige onderbreking van het programma. De volgende keer ben ik gewoon zelf weer bij.

 

Na de workshop heeft iedereen ook dit jaar een certificaat van deelname ontvangen, deze zijn naar huis gestuurd zodat ze niet twee keer in de bagage mee gedragen hoefden te worden. Die was over het algemeen toch al flink meer dan op de heenweg, door alle boeken en ander fraais dat men in de leuke winkeltjes gevonden had.

 

 

 

 

 

 

 

Veel mensen zijn zelf naar de Chalice Well gegaan en hebben daar tijd doorgebracht in de mooie meditatie tuin met de rode bron, net buiten de tuinen ligt ook de witte bron. Samen vertegenwoordigen ze het mannelijke en het vrouwelijke. Vanuit de Chalice Well is het even de bocht om en daar kan je direct al omhoog lopen de Glastonbury Tor op. Waar je met mooi weer een fantastisch uitzicht hebt over de hele omgeving.

 

Het is hier dag en nacht druk met mensen die er hun eigen persoonlijke bezoekje brengen, vaak met speciale betekenis. Met name op nachten van volle maan is het er druk, mensen doen daar hun rituelen en handfastings worden er ook gehouden.

 

De Michael tower die boven op de Tor staat is echt een plek waar je even wilt voelen hoe de energie is. Ook hier worden veel mooie foto's gemaakt en zoals je kan zien zijn de orbs hier ook goed te fotograferen. Dat is trouwens in heel Glastonbury wel goed te doen. 

 

Zelf ben ik nog een weekje gebleven om lekker bij te tanken en tijd te nemen voor mijn eigen spirituele groei en de nodige inzichten te verzamelen.

 

Wil je ook mee kijk voor de laatste informatie op de stonehenge pagina

 

 

 

 

 Glastonbury Thor met Orbs