Glastonbury en Stonehenge - 2009

 

Dit jaar was er een tweedaagse Engelen workshop in het oude engelse plaatsje Glastonbury met als één van de hoogtepunten een bezoek aan Stonehenge met inwijding  en waar we een uur lang de alleen waren met de stenen.

 

Glastonbury en Stonehenge blijven ieder jaar weer bijzonder, vooral omdat de energie van het stadje toevoegd aan wat je er doet. Het versterkt alles. De bevolking is grotendeels spiritueel en je vindt er veel new age winkels met boeken over allerlei onderwerpen. Het spirituele aanbod is vele malen groter en afwisselender dan in Nederland en loopt ook vaak op de trends in Nederland uit. Ook is de Wicca gemeenschap erg levendig in Glastonbury.

 

Verder zijn er plaatsen als de duizendjarige eik en de Heilige Doorn die ontstaan is toen Josef van Armitrea zijn staf in de grond stak.

 

Glastonbury Stonehenge bezoek Annelies Hoornik workshop 

Van Glastonbury wordt gezegd dat het de plek is waar vroeger Avalon was, de legende is er zeker nog levend en de sfeer is uniek. De Abbey en de Chalice Well maken ook deel uit van de legendes rond Arthur en de Chalice Well is een heel mooie meditatie tuin. Ik bezoek de tuin elk jaar een paar keer om bij te tanken, te mediteren en gewoon op zo'n schommelbank te zitten en omhoog te kijken naar de St Michaels tower op de Tor. 

 

Georges room workshop Glastonbury en Stonehenge met Annelies Hoornik

Op zondag 17 en maandag 18 mei was de tweedaagse workshop in Glastonbury bij de Isle of Avalong Foundation in de Glastonbury Experience. De Georges room was precies goed voor de groep en we werden door het Blue Note Cafe van drankjes en kleine hapjes voorzien terwijl we daar samen bezig waren.

 

Op zondag hebben we ons gericht op Aartsengel Michael via een visualisatie waar we hem bij zijn toren op de Tor ontmoeten en samen aardgebonden geesten die nog bij ons waren hebben los gelaten in de vortex die daar aanwezig is. Deze vortex heeft als doel zielen te helpen overgaan en omdat het zo uit kwam hebben we ook alle zielen die om karmische redenen nog aanwezig waren mee los gelaten. Een proces dat velen diep raakten.

 

Daarna hebben we het kort over pendelen gehad en is de ene helft bezig gegaan met  het vinden van de Michael ley lijn en de andere groep was het  Labyrint aan het lopen. De groepen hebben na de lunch de rollen omgekeerd. 

 

Voor de groep die binnen met de leylijn bezig was, was er ook extra tijd voor een groeps visualisatie waarin we met name alle op dat moment actief zijn de blokkades en energie ophopingen konden helen.

 

's middags bezig gegaan met  een stukje astraal reizen en hebben op die manier Stonehenge bezocht. Hierdoor konden degenen die nog niet eerder bij Stonehenge geweest waren deze mee maken zoals ze dit tijdens een eerder leven al eens hadden gezien.

Dit was voor sommigen een emotionele zaak, oud zeer kon los gelaten worden. Het viel op dat men de cirkel nog in zijn originele grotere samenstelling kon zien. Voor anderen was het korter geleden en zagen ze Stonehenge zoals het nu is. Tijdens dit astrale bezoek hebben we een oude techniek toegepast en de Geest van de steen uit genodigd.

 

Dit was voor iedereen de steen die hun het meest kon vertellen en oude wijsheid geven. We habben later nog via een luchtfoto van Stonehenge elk onze eigen steen gevonden, zodat we die bij ons echte bezoek enkele uren later nog eens konden voelen en er contact mee maken.

Curry buffet tijdens de Glastonbury Stonehenge workshop met Annelies Hoornik 

 

Na een prettig biologisch diner bij de Hundred Monkeys, een van de beste restaurants van Glastonbury, zijn we per touringcar naar Stonehenge vertrokken voor een bezoek rond zonsondergang in de oude steencirkel.

 glastonbury stonehenge workshop met Annelies Hoornik

We kwamen wat vroeger aan en na een korte wachttijd zodat alle bezoekers weg waren konden we naar binnen.  Het eerste wat velen dachten was dat de stenen zo klein leken. Dat kwam denk ik ook omdat de meesten vele eeuwen terug waren in hun astale bezoek en zelf ook veel kleiner waren toen. Mogelijk dat de stenen in zo'n oud leven ook veel meer respect af dwongen. Ik vind ze nog steeds erg groot en mooi.

 

We hebben als eerste de inwijding gedaan, Aartsengelen Michael, Metatron en Zadkiël hebben de inwijding door gegeven. Ik wist tot op het moment van de inwijiding zelf nog niet hoe het zou gaan verlopen, maar dat werd duidelijk op het moment dat ik begon. Het was een heel mooie, liefdevolle en warme inwijding.

 

Na de inwijding is iedereen op zoek gegaan naar zijn of haar steen om daar even mee te knuffelen en natuurlijk heeft iedereen veel foto's gemaakt en genoten van de speciale energie van de oude stenen en de ondergaande zon. Het was zoals wel vaker op deze vlakte, best fris. Maar daar kan je je gelukkig op kleden. Al met al was het een pittige en bijzondere dag, waarin veel gebeurt was en waarna het voor de meesten goed slapen was.

 

De tweede dag van de workshop op maandag hebben we besteed aan een stukje healing, en het perspectief van waaruit je het beste kan werken. Niet alleen wanneer je met engelen werkt maar in zijn geheel. Het was de dag er voor in korte tijd twee keer naar voren gekomen wat niet en wat wel werkt dat ik vond dat we daar wat extra tijd aan moesten besteden. Dit hebben we gecombineerd met een engelen healing met nieuwe technieken zoals de Hemelse Hand en de Engelenringen. Twee technieken die de engelen me in de aanloop naar het boek hebben laten zien.

 

Verder hebben we gewerkt met Metatron en gewerkt met een stukje automatisch schrift. We hadden een algemene vraag gesteld over het Aquarius tijdperk en deze informatie hebben we met elkaar gedeeld. Verder kon iedereen nog een persoonlijke vraag stellen en het was interessant te zien hoe voor sommigen het automatisch schrift een drempel was en voor anderen het hek van de dam ging en er een stortvloed van informatie van de aartsengel door gegeven mocht worden.

 

Later heben we met Metatron via een visualisatie de Akasha bezocht om meer te weten te komen over onze doelen, hiermee hebben we een engelen wenszegel gemaakt. Daar hebben we energie werk mee gedaan en deze engelen wenszegels zijn later door de deelnemers ergens privé losgelaten aan het universum en de engelen om die in de Akasha gevonden zieledoelen extra te stimuleren.

 

Deze dag was een stuk lichter en heel gezellig. De energie van 2009 speelde duidelijk mee waardoor alles wat moeilijk was of heel mooi extra versterkt werd door de polariserende energie. Glastonbury zelf versterkt alles ook nog eens, dus het waren dagen van uitersten.

Volgend jaar zal de energie een veel lichtere zijn en het zal dan ongetwijfeld een verlichte bijzondere workshop worden.

 

Na de workshop heeft iedereen ook dit jaar een certificaat van deelname ontvangen, deze zijn naar huis gestuurd zodat ze niet twee keer in de bagage mee gedragen hoefden te worden.

We hadden dinsdag middag ook het geluk een paar uur in de Goddess tempel te  kunnen zijn, samen met Georgina, één van de Priesteressen en een lokale beroemdheid. Zij heeft ons verteld hoe de priesteressen de tempel opgericht hebben. Hoe ze te werk gaan en samen hebben we de Godinnen van de 8 seizoenen aan geroepen. Een bijzondere ervaring omdat je de energie kon voelen veranderen.

Daarna heeft ze ons door een meditatie geleid en de energie steeg tot een niveau waardoor de grote gong die in de ruimte staat, spontaan 4 keer geluid produceerde alsof er iemand op stond te slaan. Echt een kippenvel moment. 

 Goddess tempel Glastonbury

 

 James Twyman 

Georgina heeft iederen ook gesmudged en geblessed, waarbij ze voor iedereen een apart bericht van de Godin door mocht geven. Dit was weer zo'n heel speciaal moment en ik ben blij dat we dit hebben kunnen organiseren. 

 

Iedereen is zelf nog gaan winkelen, de Abbey, Tor of 1000 jarige Eik gaan bezoeken en zijn in groepjes bij diverse restaurantjes gaan eten. Na de workshop waren de maaltijden niet meer verzorgd maar kon iedereen zelf kiezen waar ze naar toe wilden om zelf zo te kunnen kiezen tussen vegetarisch, vlees en een aantal internationale keukens.

 

's Avonds was er nog een peace-concert in de Chalice Well waar we met een aantal mensen naartoe zijn geweest. James Twijman speelde en ik ken hem al jaren van zijn online workshops en boeken. Zijn concerten zijn altijd gericht op het verhogen van de energie en hij vraagt mensen ook om mee te zingen en mee te doen met het energie werk.

 

Uiteindelijk won de kou het en ben ik na de pauze naar mijn B&B gegaan om lekker te gaan slapen.

 

 

Woensdag vertrokken er al weer een aantal naar Nederland, en in de dagen die volgden hebben er steeds meer afscheid genomen tot zaterdag de laatsten vertrokken. Ik heb in het weekend erna nog een workshop gegeven op zondag aan een aantal Engelse IET Master Instructors. Zij hadden contact opgenomen om me te vragen wat het is dat ik anders doe dan zij, want ze konden het IET maar niet van de grond krijgen in Engeland.

 

In overleg met deze IET Master-Instructors hebben we besloten dat ik terwijl ik in Glastonbury hen een workshop zou geven met nieuwe IET technieken, een stukje uit de Holistische Praktijk dat niet aan lokatie gebonden is en daarnaast een halve dag over actief manifesteren.

 

Hiermee kunnen ze hun praktijken beter starten en sessies geven die efficienter zijn waardoor klanten graag komen. Dat zal ook het lesgeven van deze IET Master-Instructors activeren.

 

Voor meer foto's van het bezoek aan Glastonbury en Stonehenge van Isabelle Hattink kan je hier verder kijken.....

 

Voor meer fotó's gemaakt door Truke : klik hier...

 

Wil je volgend jaar mee kijk voor de laatste informatie op de stonehenge pagina

 lunch met engelse IET Master Instructors tijdens de Glastonbury workshop met Annelies Hoornik

 

Chalice Well gardens  

 

Hoe de studenten het vonden 

Lieve Annelies, 

 

Het was voor mij de tweede keer dat ik meeging naar Glastonbury en het is mij ook deze keer goed bekomen. De workshops waren heel bijzonder en wel speciaal de visualisaties.De dingen die iedereen zag, voelde en hoorde waren zeer aangrjpend, bij mij was het hoofdzakelijk voelen, maar dat was dan ook heel heftig.

 

Stonehenge is een verhaal apart. IJselijk koud maar desondanks hier en daar warme stenen.

En de bijeenkomst in de Goddess tempel was hartverwarmend.

Kijk nu al uit naar volgend jaar.

 

Groetjes Wil


  

Hallo Annelies,

 

Even een mailtje om je te bedanken voor de ervaring die Glastonbury voor mij is geweest. Wat apart om te merken dat die hele plaats echt zindert van de energie. Ook leuk dat er zoveel spiri-winkeltjes zijn. Ik heb het echt geweldig gevonden.

 

De inwijding in Stone Henge was heel byzonder, ook al was het wel erg koud. En de cursus zoals altijd erg boeiend. Dankzij jouw pendel-les doe ik dat thuis nu ook weer net als het automatisch schrijven; elke dag leg ik engelenkaarten en schrijf de boodschappen erbij nu op in een schriftje.

 

Ik heb alle keren echt lekker gegeten en kwam dus ook kilo's zwaarder terug en dankzij het South Beach dieet gaan die er ook weer af. Ook in een leuke cottage overnacht met erg leuk gezelschap. Fijn om mijn eerste kennismaking met Wicca daar gehad te hebben.

 

Heel fijn ook om met zo'n hele groep gelijkgestemde mensen op stap te zijn en ervaringen te kunnen uitwisselen.

Dus wat mij betreft volgend jaar weer hoor!

 

Liefs  Klazien


 

Eindelijk was het zo ver en mocht ik naar Glastonbury toe. Waarom ik daar heen ging was mij tot op heden onduidelijk. Isis had mij doorgegeven in een meditatie dat ik er naar toe moest gaan. Ik heb haar raad opgevolgd en ik zal wel zien wat het mij allemaal duidelijk gaat maken. Onze bed & breakfast stond ons netjes op te wachten op het vliegveld van Bristol. Zijn energie was duidelijk voelbaar. Ik wist gelijk dat we goed zaten bij hem.

 

's Avonds hadden we een bijeenkomst met de rest die hier in Glastonbury de workshops zouden volgen. De andere dag de workshop en Annelies wachtte ons al op in de zaal. Het was een mooie en indrukwekkende dag. Op deze workshops ga ik voor de rest niet in omdat dit iets van ons is. 's Avonds naar het mooie Stonehenge geweest en we hadden de cirkel voor onszelf. Na de inwijding ging iedereen op zoek naar zijn of haar steen. Ik kan het niet uitleggen, maar ondanks de kou -hadden zelfs een regencape en lamswollen inlegzolen gekocht omdat het heel veel regende en het best koud was - voelde mijn steen zo warm aan. Deze plek was zo magisch, dit was voor mij een hele speciale plek.

 

Maandag hadden we weer cursus en na de cursus zijn we gaan winkelen. Heel de winkelstraat bestaat uit allemaal new-age winkeltjes. Zo ontzettend veel edelstenen en boeken e.d. te koop. Nog steeds had ik het ontzettend naar mijn zin, maar nog steeds wist ik niet waarom ik nu naar Glastonbury moest. Ik had wel veel inzichten gekregen over vorig leven en in dit leven, maar dat ultieme gevoel had ik nog niet ervaren.

 

Dinsdag ochtend zijn we naar de Chalice Well geweest, een ontzettende mooie tuin waar je zeker naar toe moet gaan als je in Glastonbury bent. Hier vind je ook het water met de vrouwelijke energie, die genezend is en naar ijzer smaakt. Buiten de Chalice Well vind je de mannelijke energiebron, die rijk is aan calcium. Na de Chalice Well zijn we de Tor gaan beklimmen. We hebben de makkelijke route genomen omdat we niet zoveel tijd hadden om de Tor als labyrint te lopen. Maar dit duurde ook 45 min. voordat we boven waren. De wind gierde om je oren.  

 St Michael tower op de Glastonbury Tor

 

Ja.... eindelijk om 14.00 uur werden we verwacht in de Goddess Temple, dit was dus waar ik voor naar Glastonbury toe gekomen was. Tranen van ontroering stroomde de hele tijd over mijn wangen. Een gevoel van herkenning, een gevoel van weer één zijn... een gevoel van intense liefde. Hier had Isis mij dus na toe gestuurd, om de kracht en energie weer te voelen (ook al is die energie dagelijks bij mij). Maar weet ook dat dit mijn werk ook is geweest en ik een (hoge) priesteres ben geweest. Was moeilijk om uit de Goddess Temple weg te gaan. Zoveel ging er in mij om, en zoveel werd mij daar duidelijk gemaakt. Mijn dag kon niet meer kapot, was intens gelukkig en denk dat iedereen mij wel zag stralen.

 

's Avonds hadden we een concert van een bekend iemand (nou niet voor ons, maar die man zingt over vrede). Ook Annelies was hier en het was tijd om haar cadeautje te geven. Hahaha ze voelde hem al... het was een miniatuur van de Stonehenge. Iedereen vond de Stonehenge namelijk erg klein, een soort van Madurodam. Het concert was heel mooi, in de pauze heb ik een hele mooie pendel met geneeskrachtig water gekocht met een maansteen erop. Ik had hem die ochtend al zien liggen in de shop en vond hem mooi maar wist niet wat ik ermee moest. Na de Goddess Temple is me dit wel duidelijk geworden. Na de pauze nog een paar nummers gehoord en er was een gastoptreden van iemand van Chalice Well, zij zong een nummer voor een collega die pas overleden was en hart en ziel in Chalice Well had gestort. Daarna waren we echt verkleund door de kou en zijn we weggegaan. We hebben nog een aantal foto's gemaakt en nu kon je de energiebollen echt heel goed voelen. Na zoals gewoonlijk nog een thee met zijn allen op mijn kamer te hebben gedronken en nog even te hebben nagepraat, ben ik in een diepe slaap gevallen.

 

 Glastonbury Abbey

Op de laatste dag, hebben we samen ontbeten en Charlie zijn cadeautje gegeven. We hebben hem met zijn vieren een mooie seleniet gegeven en hem uitgelegd wat hij met deze steen kon doen. Hij was er blij mee en zag ook dat het hem ontroerde. Maar we moesten opschieten, Isabel, Fen en ik hadden nog een aantal dingen die we willen zien, alleen we hadden nog weinig tijd.

 

Eerst zijn we naar de Abbey geweest, bijzonder mooi ook het meertje met de karpers. Daarna zijn we aan onze wandeling begonnen naar de 1000 jarige eik, deze 2 eiken hebben veel indruk op ons gemaakt en dit hadden we niet willen missen. Alleen was het intussen al 12.00 uur en om die tijd zouden we weer bij Charlie zijn om te vertrekken. Isabel heeft Charlie gebeld dat we het niet gingen redden, en die schat kwam ons ophalen.  

 

Ik ben dankbaar dat ik deze reis gemaakt heb, en wil ook Annelies bedanken die deze reis georganiseerd heeft. Dank je wel dat je op mijn pad bent gekomen, je bent een Engel. Thanks to Charlie for his beautiful home with a lot off energy and so much peace. You are an Angel En voor mijn andere Engelen: Fen, Isabel en Karin waarmee ik samen het Haydn House deelde. Wat zijn jullie stuk voor stuk heerlijke, liefdevolle en bijzondere mensen. Heb met jullie een ontzettende mooie tijd gehad Natuurlijk gaat ook mijn dank uit naar mijn andere workshop- genoten Oprechte, liefdevolle en intense dank naar The Goddess Isis, zonder haar aanwijzing was ik niet naar Glastonbury gegaan.

 

With blessings, Sandra


 

In het begin dacht ik niks te hebben met Engeland. We kwamen aan met regen en ik dacht… wat moet ik hier? Er was niks dat me aansprak, ik kon alleen maar denken… stomme Engelsen!

 

De volgende dag hadden we cursus. Vrijwel meteen bij de eerste visualisatie zat ik in een vorige levenservaring. Nu wist ik wat ik hier in Engeland te zoeken had. Het was een naar leven. Emoties die ik niet kende van eenzaamheid overvielen me. Ik kon ze gelukkig goed loslaten na een tijdje. Door deze ervaring kwam ik er achter dat de sluier tussen spiritualiteit en het aardse hier heel dun is. Het was alsof vanaf dat moment al m´n kanalen open stonden en ik heel dicht bij de meest prachtige, maar ook heftige spirituele ervaringen kon komen.

 

De Stongehenge ervoer ik als een ontzettend fijne plek. Veel mensen hadden het er koud. Heel gek genoeg had ik het er lekker warm en voelde me echt veilig tussen de grote stenen. Door de visualisatie die we vooraf hadden gedaan, kon ik direct mijn steen vinden en de mossen die ik in de visualisatie had gezien, waren precies zo.

 

Op de derde dag zijn we met de groep naar de Goddesstempel geweest. Wat een heerlijke energie! Heel vrouwelijk voelde het er. Hier kregen we een smudging, waarbij de emoties hoog opliepen. Persoonlijk voelde ik me heel krachtig, alsof dit mijn ding was en er iets opgeroepen werd. Het is erg vreemd om elke keer weer te ontdekken dat je thuis bent met bepaalde plekken of energieën, het is een soort avontuur op dat gebied. Ik heb er een potje met kruiden gekocht en mooie kaarten van godinnen. Thuis staan ze op mijn altaar en elke keer ruik ik weer aan de kruiden en krijg dan weer zo´n heerlijk vrouwelijk relaxed gevoel, wat ik daar ook kreeg.

 

De laatste dag ben ik met Fen en Sandra naar de Abbey geweest en naar twee duizendjarige eiken. Dit laatste was vooral erg mooi. Zo´n ontzettende kracht kwam er van de eiken af. Ze straalde wijsdom uit. Ik voelde me klein, maar ook welkom. Deze bomen waren gewend om met mensen te communiceren. Op de tweede dag van de cursus hadden we een symbool gemaakt met een wens erin verwerkt, die ik nog steeds wilde loslaten door het te verbranden. Bij de oude eiken was het tijd om de wens los te laten. Na het verbranden heb ik al m´n water wat ik nog had uit de helende bron gegeven als dank aan de bomen. Meer compleet kon het niet zijn. Dit was zo´n mooie afsluiting, ik was er heel dankbaar voor.

 

Glastonbury duurde voor mij 4 dagen, maar met alle belevingen bij elkaar, kan ik gerust zeggen dat het 14 dagen leken. Ik teer nog steeds op de fijne ervaringen daar. Doordat alles zo helder was qua spiritualiteit en ook zo normaal, net zoals tandenpoetsen hier, ben ik me zekerder gaan voelen over wat ik zie, hoor en voel.

 

Dankjewel Glastonbury!

 

 


Mijn Glastonbury-Stonehenge ervaring

 

Op zondag 01-03-2009, volgde ik de workshop “engelen kaart reading verdieping”.

 

In de groep werd er aardig gespeculeerd over de reis naar Stonehenge. Annelies vertelde dat de reis was volgeboekt, dus jammer voor degene die nog mee hadden gewild. Ik had me eigen niet opgegeven, omdat ik dacht dat, dat niet voor mij was bedoeld.

 

De dag verliep voorspoedig, en voor ik weer naar Friesland vertrok, kocht ik nog een nieuw pak orakelkaarten, ditmaal van de Magische Elfen.

Toen ik thuis kwam deed ik ‘s avonds nog een reading voor mijzelf met de nieuwe kaarten natuurlijk. Tot mijn verbazing kreeg ik de kaart  reizen”toegekend, met de tekst: “U gaat binnenkort op reis, misschien naar een spirituele PowerPoint plek zoals Stonehenge.

Deze reis zal je leven op een positieve manier veranderen.

 

Ik was met stomheid geslagen, en dacht: dat kan helemaal niet, Annelies vertelde vandaag nog dat de reis volgeboekt was. Wat een flauwekul, zie je nou wel, dit is onzin!!!!!

 

Ik legde het hele zooitje aan de kant, en was daar verder niet mee bezig.

 

Een paar weken later was ik op de website van Annelies, en keek ook even naar de informatie over Stonehenge. De schrik sloeg me om het hart, want er waren plekken vrij om naar Stonehenge te gaan. Ik dacht: “zou dat voor mij bedoeld zijn??? En kreeg het erg warm. Het enige wat ik niet zo leuk vond, was het vliegen, want ik had een enorme vliegangst.

 

De volgende dag stuurde ik Annelies een mailtje over dit “geval”. Een dag later hadden we telefonisch contact, en ik besloot om mee te gaan.

Voordat ik naar Stonehenge ging, had ik nog een workshop, en zou Annelies proberen te kijken waar mijn vliegangst vandaan kwam. Dit resulteerde dat ik in mijn vorige leven piloot ben geweest in de 2de wereldoorlog, ben neergestort tijdens een bombardement, was niet op slag dood. Vandaar in dit leven heel veel angst.

 

Ik was blij en opgelucht dat ik nu wist waar deze angst in dit leven vandaan kwam. Tijdens een vorige workshop was ook al naar boven gekomen, dat ik eerder al twee keer als heks op aarde heb geleefd, en twee keer op de brandstapel levend was verbrand. Dit paste ook weer in het Glastonbury-Stonehenge verhaal: Engeland-Spiritualiteit-wicca-achtig.

 

Met een pot kruidencapsules van Annelies ging ik op reis, samen met medestudenten, en ik vond de heen-vliegreis echt dood-eng, durfde ook niet naar buiten te kijken. Tijdens het landen hadden we wat turbulentie, dat zelfs de medestudenten het een beetje knepen. We waren veilig geland, en onderweg van Bristol naar Glastonbury, genoot ik van de omgeving, die was erg mooi.

 

Ik heb genoten van de workshops in Glastonbury, van de reis naar Stonehenge, en van het bezoek aan de Goddess-temple. Verder heb ik niets bezocht, ben nergens anders geweest, maar heb wel wat gewandeld. Iets in mij zij dat iets bezoeken o.i.d. nu niet mijn missie was, en heb daarom ook veel gerust, en de dingen tot mij door laten komen.

 

Wat er precies met mij gebeurd is op deze plekken dat weet ik niet, maar alles duidt er op dat ik mijn vorige levens heb mogen afsluiten, en dat er een nieuw leven voor mij begonnen is, zonder deze angsten. Ik weet dat toen ik woensdag weer naar huis toe ging, “zonder capsules” ik totaal geen angst meer had om te vliegen, wat, ik zat bij het raampje in het vliegtuig en leek niet uitgekeken naar beneden. Ik heb zo genoten van deze terug-reis, dat zelfs de medestudenten die mee waren zich wel afvroegen of ik dezelfde Mirjam was van de heenreis, zo’n groot verschil was het. Ik ben daar 5 dagen geweest, maar het leek wel of ik 3 weken weggeweest ben, zoveel indruk heeft dit op mij gehad.

 

Zo zie je maar dat alles heel anders in het leven verloopt, als dat je zelf had gedacht.

 

Ik ben ontzettend blij en dankbaar, dat ik dit heb mogen meemaken, het heeft een ander mens van mij gemaakt.

 

Annelies, ook jij bedankt voor alle hulp die ik mocht ontvangen.

 

De enige foto die ik hierbij toevoeg, is de inwijding die ik kreeg in Stonehenge, want dat heeft zoveel voor mij betekend.

 

 

Mirjam van Uffelen