Glastonbury en Stonehenge - 2008

 

In 2008 heb ik de eerste workshops aan groepen gegeven in Glastonbury met als hoogtepunt een bezoek aan Stonehenge met een inwijding en waar we een uur lang de steencirkel voor onszelf hadden.

 

Mijn jaarlijkse bezoekjes aan Glastonbury en Stonehenge zijn altijd weer bijzonder, daarom had ik na een paar korte bezoeken met Reiki Master studenten - voor hun inwijding, besloten om in het vervolg met groepen te gaan. Op die manier kan iedereen er een mooie ervaring hebben.

 

Overal zijn krachtplekken en leylijnen te vinden in en om Glastonbury en dat merk je er goed. Er is veel te zien en door al die leuke dingen is het me dit jaar voor het eerst gelukt om ook eens iets buiten Glastonbury en Stonehenge te bezoeken zoals de Wokey Hole en Wells, waar een prachtige kathedraal staat.

 

Glastonbury Stonehenge groep 2008 

 

 

Stonehenge bezoek 2008

De Workshops 

Op zondag 18 en maandag 19 mei was de twee daagse workshop in Glastonbury bij de George and Pilgrim. De Hundred Monkeys, en het Galatea hebben voor onze lunch en diner gezorgd.

 

De eerste dag hebben we ons bezig gehouden met het maken van een eigen Engelen Orakel kaartenset, geïnspireerd door onze beschermengelen en de aartsengelen.


's Avonds zijn we met een touringcar naar Stonehenge gereden en daar ontvingen de deelnemers een Reiki of engelen inwijding. De rest van de tijd werd gebruikt om contact met de oude stenen te maken en te genieten van de bijzondere energie in de cirkel en de zonsondergang.

 

Maandag hebben we ons bezig gehouden met een Reiki workshop waarin mensen leerden met Japanse technieken te werken en we dieper in gingen op de waarneming en hoe je de reiki daaraan aanpast.

 

Wat hebben we verder gedaan?

We hebben samen de Chalice Well gardens bezocht en dat is zo'n mooie meditatie tuin. Je blijft er graag even zitten om tot rust te komen. Als companion kan ik daar ook een kamer in de retreat huisjes huren waardoor je dag en nacht toegang hebt tot de tuinen.

De avond van volle maan was er een concert van een lokale zangeres die zichzelf met haar gitaar begeleidde. Veel van onze groep waren aanwezig en met warme koffie en chocomel was het een leuke ervaring.

 

Een aantal hebben samen nog de Tor beklommen om een ritueeltje te doen en dachten daar alleen te zijn, maar tijdens volle maan is het druk op de Tor. Er was een handfasting en er waren veel mensen.

Samen hebben we ook de Goddess tempel bezocht, om even rustig te mediteren en een kaarsje te branden voor onze dierbaren. Het is een plek waar echt iedereen welkom is en ondanks dat we van verschillende geloven met elkaar daar waren, waren we het er over eens dat de ruimte zeer speciaal is. De sfeer is heel sereen en bijzonder. We zijn elkaar daar in de resterende tijd nog regelmatig tegen gekomen.

 Chalice Well gardens