Weblog van Annelies Hoornik
  01-01-2011  05:10:22         

Gelukkig 2011

Het is al weer 2011.

Je zal het vast meer horen... wat gaat zo'n jaar snel. Ook bij ons is er zo veel gebeurd dat het jaar ongemerkt voorbijgevlogen is en ineens is het weer kerst en oud en nieuw.

 

Wij hebben het lekker thuis gevierd en genoten van het vuurwerk boven Rotterdam dat we vanuit onze woning kunnen zien. Wij wachten ook altijd even op Engeland om live het vuurwerk te zien bij de London Eye op BBC 1 en het was dit jaar ook werkelijk weer spectaculair. 

 

De laatste week hoorde je ook veel over goede voornemens in het nieuws. Eerst dat het uit de mode is en vervolgens dat er toch wel veel mensen weer goede voornemens hebben. Tegenwoordig zijn deze voornemens eigenlijk erg gespitst op het loslaten van gewoontes die mensen niet prettig vinden. Ze zijn dus gericht op het loslaten van iets.

 

Van oudsher ligt dit gebruik iets anders. Mensen leefden vroeger veel meer met de natuur en haar cycli mee. Loslaten was iets dat je deed in november. Dan bekeek je het jaar en maakte je een inventaris van hoe dit gegaan was. Had je je doelen bereikt en waren er zaken waarvan je zegt, dat ging niet zo goed. Dat kan ik beter doen. Ook keek je naar je emotionele jaar en wilde je situaties loslaten die je hinderen.


Daarna werd rond Yule, onze hedendaagse kerst samen het weerkeren van het licht gevierd. Ook toen al was het de geboorte van de zoon van God. En voor de wicca's was dit direct ook weer de God (de zon) die door het jaar heen groeide, om zich rond de herfst weer op te offeren voor de mensen. Met de groei van de God, groeit ook de energie die je in je wensen kan steken. Mensen spraken toen dus rond Yule hun intenties uit voor het komend jaar. Gericht op positieve doelen die ze wilden halen.

gelukkig 2011 toegewenst door Annelies Hoornik

 

Misschien wordt het tijd dat we de druk op de ketel rond nieuwjaar voornemens eens verminderen en kiezen voor doelen die we als positief ervaren en niet beginnen over stoppen met roken en afvallen, want dat zijn zaken die voortkomen uit niet afgehandele emoties en ervaringen. Ze dienen ons innerlijk kind en daarom zijn ze zo moeilijk vol te houden.

Probeer het eens... denk aan iets leuks dat je heel graag zou willen doen dit jaar en je intentie is daar ook de energie in te steken die er voor nodig is om het te laten gebeuren. Veel plezier daarmee.

 

Ik wens iedereen een vrolijk, gezond en gelukkig 2011 toe waarin al je wensen waar worden.

 


Boek nu de Aquarius Angels Healing cursus op 22 augustus, leer Tarot kaarten lezen op 29 augustus of leer zelf thuis Mediteren in de online cursus!Reacties


02-01-2011    marcella   

Mooiere woorden kan ik niet verzinnen.
Let the wishes come true in 2011
Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief