Engelen van Heldervoelendheid


Wat me momenteel opvalt is dat veel meer mensen zich bewust worden van hun gevoeligheid. Dit in de vorm van het kunnen aanvoelen van wat er bij anderen speelt, maar ook ongemerkt beïnvloed worden door de mensen om ons heen en door situaties die zich verder van ons af afspelen maar ons wel beïnvloeden.


De kaart ging er ook al over. Ongemerkt worden we allemaal gevoeliger, mensen die al merkten dat ze gevoelig zijn voor indrukken uit de omgeving zullen nu mogelijk merken dat ze meer last hebben van chemicaliën in hun omgeving. Parfums die ons overal en nergens tegemoet komen, maar ook chemicaliën in ons eten en bepaalde soorten voedsel en drank valt gewoon niet langer goed meer.


Dat heeft als reden dat je ziel bezig is je lichaam te zuiveren zodat je beter de ingevingen die de engelen en de Bron je bieden op kunt vangen. Je lichaam reageert daarmee alsof het allergisch is voor zaken en vraagt je zo om het gebruik daarvan te stoppen.


Op die manier kun je veel gemakkelijker met de engelen communiceren en zul je ook merken dat bij contact met anderen je heel eenvoudig aan kunt voelen wat er bij de ander speelt. Dat laatste kan voor en nadelen hebben. Persoonlijk ben ik er voor om goed je eigen energiewerk te doen zodat je minder gevoelig bent voor energieën van anderen, zeker omdat het onopvallend kan gebeuren maar ook omdat het je kan verwarren. Je zou kunnen denken dat je jezelf zo voelt. Wanneer je als therapeut werkt kan het nuttig zijn om bij een consult te voelen wat er gaande is in het lichaam van de klant. Dan is het wel nuttig, maar dan komt deze persoon ook voor hulp bij je. Ongevraagd invoelen wat er bij anderen gaande is, is net als bij een vreemde naar binnen lopen en direct in de keukenkastjes gaan staan kijken. Dat doen we normaal ook niet.

Engelen van Heldervoelendheid
 

Een voorbeeld van wat me pas overkwam geeft een idee van hoe dit ook voor vreemde situaties kan zorgen. Ik had vrijdag een bijzonder drukke dag, veel emails en ik was ook bezig met andere dingen. Ook probeer ik altijd om mensen via email een antwoord te geven als het maar enigzins kan. Ik had net naar het extra nieuws gekeken en de diagnose en prognose over Prins Friso gehoord.


Naast het normale horen, kreeg ik als hoog sensitief persoon ook alle energie mee die aan dit bericht verbonden was. Ik kon de onmacht van de arts voelen, het verdriet dat zich bij iedereen rondom deze situatie heerst en de klap van de slechte prognose. Als resultaat van dit bericht was ik energetisch behoorlijk aangslagen.


Omdat ik nog veel te doen had ben ik daarna direct weer aan het werk gegaan, maar had niet even de tijd genomen om bij mezelf te checken of ik hier energetisch door beïnvloed werd. Er stond een email met een verzoek waar ik van dacht, zal ik deze beantwoorden of eerst al die andere zaken afronden? Omdat ik deze persoon graag wilde laten weten dat ik niet aan het verzoek kon voldoen maar wel wilde helpen heb ik toch meteen de email beantwoord en het uitgelegd en de opties die me te binnen schoten en waarvan ik dacht dat ze deze persoon verder zouden helpen erbij gezet. De respons was een email van iemand die bij het openen alleen maar energie gevoeld had en de tekst niet meer helemaal kon zien zoals deze bedoeld was. Ik heb daar later over nagedacht en besefte toen, dat het aangeslagen gevoel dat ik had, na het nieuws, mee gezonden was met de email. Deze werd aan de andere kant ook weer zo opgevangen terwijl het feitelijk compleet los stond van mijn bedoeling. Zo zie je dat een email al veel oppakt en mee stuurt naar de ontvanger. Hoe jij je voelt, de emoties die je hebt en de energie die bij je is - of dat nu van jezelf of van een ander is -  gaat mee met zo'n bericht en kan dus voor een compleet verkeerde indruk zorgen.


De engelen van Heldervoelendheid zeggen daar over dat een paar jaar gelden al zo'n 80% van de mensen heldervoelend was en zo'n 20% hoog sensitief. Er is momenteel een grote verschuiving gaande voor die 80%, ze worden nu hoog sensitief en zullen dus veel vaker ervaren dat er ongemerkt energieën binnen komen van anderen. Het is dus zaak alert te blijven en te weten wanneer energie niet van jezelf is. Wanneer je merkt dat je humeur ineens omgeslagen is, je emoties ineens heel anders, denk dan even na over met wie je in contact bent geweest. Heb je iemand gesproken, ook al was het maar kort? Vraag Aartsengel Michael om de koorden tussen jou en die persoon dan te snijden en Aartsengel Rafaël om helend licht door de restanten van die koorden te sturen. Zo wordt die negatieve lading tussen jullie weg gehaald en word je niet langer beïnvloed door andermans gevoelens.


Wat ook zal gebeuren is dat je als mens gevoeliger wordt voor licht, geluid en geur. Doordat alle zintuiger zich op subtiel niveau sterker ontwikkelen zal het in het dagelijks leven ook allemaal meer binnenkomen. Dit betekent dat je het geluid van de TV bijvoorbeeld veel harder hoort dan anderen in je omgeving. Of dat het licht dat je eerder wel prettig vond ineens veel meer binnenkomt bij je, soms kan dat hinderlijk zijn op de ogen. Ook geur zal sterker binnen gaan komen. Parfum waar je eerst gek op was zal ineens gaan ruiken naar wat het echt is, chemicaliën, sommige mensen kunnen het zelfs proeven en zullen op zoek gaan naar meer natuurlijke manieren om een aangenaam geurtje bij zich te dragen.


Ik vind het heel apart om dit te zien in een tijd waarin de geurtjes juist helemaal in zijn, zowel als parfums in zo ongeveer alles wat we in ons dagelijkse leven gebruiken, in wasmiddelen, zelfs voor vaatwassers en alle geurapparaten die nu aangeboden worden om de woning te verfrissen. Bij mij komt er al jaren geen parfum meer in huis. De laatste jaren is ruik ik zoveel sterker dat ik wel eens bij een workshop iemand heb moeten vragen om het parfum dat ze net in de pauze lekker op had staan sprayen er weer af kon halen. Mijn hele neus en keel sloegen er van dicht, dat is natuurlijk erg onhandig tijdens het lesgeven. Gelukkig wilde ze dat best doen. 

 

Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus