Energiewerk


Een boek lezen of toch naar die workshop gaan


Mensen emailen me wel eens met de vraag waarom ze naar een worskhop zouden moeten komen als ze het ook in een boek kunnen lezen. Ze willen dan weten wat de toegevoegde waarde is wanneer ze in de klas komen zitten en meedoen.


Engelencursus nieuwsbrief Energiewerk

Om dit uit te leggen wil ik een voorbeeld aanhalen uit het Handboek Chakra Psychologie van Anodea Judith. Daarin wordt bij de kruinchakra een mooie uitleg gegeven over de lagen van bewustzijn, die heel toepasselijk is op het kijken naar, lezen over en praktiseren van spiritualiteit.


Anodea haalt daar een voorbeeld aan met een rivier. Op het niveau van onze rationele geest beginnen we met op de rivieroever te zitten en het voorbijstromende water te observeren. We krijgen onze kennis door wetenschap en andere logische methoden, maar blijven er verder buiten. We ziten op de oever van de rivier.


- Dit is als het lezen van een boek, en als het kijken naar spiritualiteit in anderen.


Op het fysieke niveau springen we in de rivier en onze waarneming verandert drastisch, want we kijken niet langer meer maar we ervaren. Als we nu een poosje in de rivier zwemmen, omhels je de rivier. We kijken niet langer van buiten naar binnen, maar we bevingen ons in een kracht die groter is dan wijzelf. De rivier neemt ons mee in haar eigen levenskracht.


- Dit is wat er gebeurt wanneer je mee doet aan een workshop, je hoort natuurlijk wat er verteld wordt en vervolgens doe je allerlei oefeningen waardoor je als het ware leert zwemmen in de rivier.


Door je kennis te comberen met je ervaringen versmelt je lichaam en geest. We krijgen uitdagingen, zoals er in een rivier stoomversnellingen en misschien een waterval zijn, die je leren goed te zwemmen en intuïtief bezig te zijn.


-Dit kun je vergelijken met thuis na een workshop de opgedane spirituele kennis en ervaring van de oefeningen blijven gebruiken en dagelijks te praktiseren. Dat maakt dat je uiteindelijk op zielsniveau een verruiming ervaart.


Het is dus zeker de moeite waard om de stap te nemen en workshops te volgen, want dat maakt het gemakkelijker om dit thuis in je dagelijkse leven te integreren waardoor je spirituele versnelt.Kom naar de Tarot verdieping cursus op 29 juni bij Annelies of volg een leuke online cursus