Weblog van Annelies Hoornik
  04-03-2008  13:10:30         

Energie Vortexen

Misschien kijk je naar de titel en vraag je je af wat energie vortexen zijn. Een energie vortex is een draaikolk van energie op de aarde. Ze worden ook wel de chakra's van de aarde genoemd. Er zijn een aantal heel grote en bekende maar ook veel kleine vortexen.


Een vortex vind je op een kruising van ley lijnen. Een ley lijn is een energie baan op de aarde, het is net zoiets als de meridianen in het lichaam. Dit zijn ook energiebanen die chakra's verbinden. De oude reizigers trokken zonder het te weten al over deze energie banen van stad naar stad. De oude romeinen bouwden daar hun wegen overheen.

 

De oude tempels van vergane culturen stonden ook op dit soort kruisingen waar de energie een vortex had.

 

Veel oude wicca en druiden tempels en krachtplaatsen zijn vroeger verwijderd en daar overheen zijn katholieke kerken gebouwd om gebruik te maken van de energie die daar beschikbaar is.

 

 

 

Een vortex kan natuurlijk zijn, dus ontstaan op de aarde door het electromagnetisch veld zelf of door mensen gemaakt worden door regelmatig herhalend energie werk. Een paar voorbeelden zijn het Crystal Grid dat door de Correllians opgezet is, dit is een energie netwerk met op elke energiebaan kruising een kristal die samen met de moeder kristal gebruikt wordt voor heling.

 

Een ander synthetisch net van energiebanen en vortexen is het World Angel Grid dat door de mensen die met IET werken opgezet is. Dit soort grids zijn er om heling en positief energie werk te steunen en in de meeste gevallen zal je op een energie plek alleen maar positieve waarnemingen en ervaringen doen.

 

Er zijn een paar plaatsen waar bijvoorbeeld herhaald ritueel geofferd werd, of waar sterke emoties zijn geweest waar je andere, minder plezierige waarnemingen kan doen. Bijvoorbeeld in de steencirkel bij Avebury staat één steen die direct een aantal onprettige associaties oproept wanneer je deze aanraakt. Zo heb ik ook bij een steencirkel in Ierland een keer wat beelden gezien die minder prettig waren.

 

Laat je echter niet door een enkele kleine kans op zo'n ervaring afschikken om al die mooie energie waar te nemen. De meeste votexen zijn bekend om hun specifieke kwaliteiten en dat is dan ook precies wat je daar zal waarnemen, verder niet.

 

De natuurlijke energiebanen in de vorm van ley lijnen zijn goed te voelen. Tussen bijvoorbeeld Stonehenge en Glastonbury lopen twee specifieke lijnen die de Michael en Mary lijnen genoemd worden. Deze lopen bijvoorbeeld oor de Chalice Well, de Michael Tower of de Abbey. Zowel de Abbey in Glastonbury als Stonehenge zijn gebouwd op kruizingen van grote hoeveelheden ley lijnen, deze plekken zijn dan ook bijzonder krachtig. 

 

Twee van de plekken waar ik jaarlijks naartoe ga is bijvoorbeeld de Glastonbury Tor met daarop de Michael Tower en de Chalice Well gardens. Ik kan de energie in beide erg waarderen. Dichtbij gelegen zijn plaatsen als Wells en Bath waar ook duidelijke  helende vortexen te vinden zijn zoals het romeinse badhuis daar. Oude kerken en kathedralen zijn ook snel te herkennen aan hun energie.

 

Een plek als Lourdes heeft een sterk helende vortex, vandaar ook dat men daar wonderlijke genezingen mee kan maken. Helend werk op dit soor kracht plekken heeft veel sterkere resultaten.

Een plaats als Sedona Arizona waar heel duidelijke vortexen zijn te vinden die de spirituele groei versterken worden ook door veel mensen bezocht omdat men er graag wil mediteren om zo sneller inzichten te krijgen.

 

Bekende andere plekken waar votexen te vinden zijn, zijn onder andere Machu Pichu, Uluru, de Bermuda driehoek en onder andere Paaseiland.

 

Het zal je naar aanleiding van de ley lijnen die dit onderling allemaal verbinden niet verbazen dat er ook een aantal van deze vortexen direct met elkaar verbonden zijn. De grote piramide van Gizeh bijvoorbeeld is gelinkt aan de vulkaan Kilauea op Hawaii die bekend staat als de Godin Pele.

 

 

Er zijn meer van dit soor grote vortexen die onderling naar elkaar verbinden. Waar men nu door het verkrijgen van oude informatie van denkt dat ze waarschijnlijk door de oervolken gebruikt werden om poorten te openen naar andere dimenties en astraal te reizen.

 

Dit zou ook verklaren waarom volkeren die elkaar over de hele wereld nooit ontmoet hebben wel dezelfde basis hadden voor hun spirituele praktijken.

 

Dit komt tot uiting in de onderliggende gedachten bij helingen en rituelen, maar ook is het te herkennen in bouwwerken die wereldwijd de zelfde vormen kregen.

 

Het is interessant om daar eens voor jezelf verder naar te kijken, heb je bij jezelf een kracht plek in de buurt? Je kan ze herkennen aan bijvoorbeeld een oude kerk, hunebedden en andere specifiek energieke plekken. Ga eens op bezoek bij deze plekken en voel. Zet je open voor de informatie en de energie. Net als chakra in het lichaam zijn deze vortices van groot belang voor de balans op deze aarde en het is zeker interessant om je eens op een verloren middag in te verdiepen, er is op internet genoeg over te vinden.

 

Ik verheug me er op in mei weer op een aantal van deze speciale plaatsen in Engeland te bezoeken en er ook weer energie werk te doen. Later dit jaar zal ik de kans krijgen om op Hawaii madam Pele te ontmoeten en hopelijk diverse krachtplaatsen in haar omgeving.

 

 

 


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties


05-04-2008    Marieke   

Harstikke goed, dat ik dit vind, is precies wat ik zocht, kan nu de plaatsen verder onder de loep nemen... Bedankt !! Groetjes Marieke

10-08-2011    Anne   

Bedankt voor deze uitleg!

Blessings Anne
Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief