Weblog van Annelies Hoornik
  20-10-2006           

Empowerment

Wat me steeds weer opvalt wanneer mensen bij me komen voor een workshop, of dat nou voor Engelen is of voor Reiki, is dat er toch veel mensen al een tijdje bezig zijn met hun spirituele groei en dat ze erg hun best doen om inzicht te krijgen. Wat me daarbij voornamelijk opvalt is dat er in die eerdere workshops veel gezegd is wat ze uit hun kracht haalt.

 

Bij Reiki gaan er veel broodjes aap rond over zaken waar je allemaal geen Reiki op zou mogen geven. Het gaat zelfs al zo ver dat er gezegd wordt dat Reiki geen kwaad kan en alleen maar goed doet voor iedereen omdat het universele energie/onvoorwaardelijke liefde is...... MAAR.... en dan volgt er een lange lijst met regels en voornamelijk situaties waarin je dan geen Reiki mag geven. Dit komt en dan ongeveer op neer dat op het moment dat je echt iets mankeert en het echt nodig hebt, niemand je wil aanraken want stel dat ze iets verkeerd doen. Te zot voor woorden, daar spreekt alleen maar de angst van een Reiki master uit die het zelf niet weet. Veel van dit is uit amerika overgewaaid omdat ze daar bang zijn voor rechtzaken. Reiki masters die daar weer van af komen denken eigenlijk niet verder en nemen dit soort zaken klakkeloos aan en beperken hun Reiki studenten ook weer in hun groei en onbelemmerd ervaren en doorgeven van Reiki.

 

Mijn motto is "in geval van twijfel, geef Reiki". De energie stopt als het niet goed zou zijn of niet nodig is. Feit is dat ik een aantal van deze Reiki no-no's getest heb en dat ze gewoon niet waar zijn.

 

Het zelfde geldt voor Engelen workshops, er zijn zoveel misvattigen omtrend engelen en ook daar blijkt dat er veel spirituele workshops zijn die mensen niet aanmoedigen in hun groei maar alleen maar meer regeltjes en angst scheppen om dingen verkeerd te doen. Terwijl de engelen er zijn om je te helpen. Het is hun taak, ze hebben geen andere betere dingen te doen. We nemen hun tijd niet in beslag, dit kan niet, omdat ze geen ervaring van tijd hebben. Die hebben wij zodat onze hersenen de gebeurtenissen kunnen sorteren. Engelen kunnen ook niet beledigd zijn of andere emoties hebben, want het zijn geen mensen. Het zijn engelen, ze zijn egoloos en bestaan uit onvoorwaardelijke liefde. Daar is geen ruimte voor dit soort ego zaken.

 

Zou het niet geweldig zijn als van alle spirituele workshops de lesgevers zich bezighouden met het aanmoedigen en in hun kracht zetten van mensen. Empoweren zoals het in het amerikaans zo mooi heet. Dat is waar spirituele workshops in mijn visie voor moeten zijn, niet om mensen nog meer te beperken en onzeker te maken. Juist om daaraan te ontsnappen gaat men op zoek naar iemand die ze nieuwe dingen leert waar ze van kunnen groeien. Laten we dat dan ook doen. Laten we "Empoweren".


Boek nu de Helen met engelen cursus op 11 juli, de Derde oog ontwikkelen cursus op 12 juli of leer thuis Manifesteren met Engelen in de online cursus!Reacties

Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief