Weblog van Annelies Hoornik
  06-12-2006  09:33:29         

Een stukje over Engelen en Annelies Hoornik in het boek Engelen in de Kunst van Twan Geurts

Twan Geurts heeft me aan het begin van de zomer geïnterviewd over mijn belevingen met engelen. Het was een leuk en lang gesprek waarin we allerlei engelen zaken besproken hebben. Twan heeft uit de grote hoeveelheid informatie mijn eerste kennismaking met de Aartsengelen genomen en een mini consult dat ik hem gegeven heb net voor hij weer weg moest. Hieronder is het artikel dat in zijn nieuwe boek "Engelen in de Kunst" van Twan is geplaatst over onze ontmoeting.

 


Annelies Hoornik uit Capelle aan den IJssel houdt hier op een zaterdagmiddag in juli een engelenspreekuur. Op haar tafel staat een bloem, er flakkert een geurkaarsje en er ligt een steen die is ingesmeerd met een mix van engelenoliën. In het midden een stapel engelenkaarten. Op de rand een blauw blokje met volgnummers. Tijdens een kennismakingsconsult van tien minuten laat Hoornik de klant drie kaarten trekken. Razendsnel probeert ze de vraag in te schatten waar haar gast mee worstelt. Ze vraagt namens de engelen of deze zich mogen bemoeien met de oplossing: zij gaan namelijk niet zomaar aan de slag, ze willen wel worden uitgenodigd. ‘Soms zie ik ze zo voor me. Nu ook. Blauwe stippen die dansen. Ik ga ze een voor een af en vraag wat ze me kunnen vertellen. Die berichten geef ik door. De klant merkt dat niet.’


Hoornik zag haar eerste engel in 2000. De aartsengel Michaël droeg toen een spijkerbroek, een wit T-shirt en een leren jasje. ‘Een jaar later heb ik hem uitgedaagd. Als je wil dat ik voor je ga werken, moet ik dat onbevangen kunnen doen. Geef me een jaar speling om me voor te bereiden.
Als je serieus bent: fix it.’ De engel heeft haar wens verhoord en zorgde dat ze de tijd en het geld vond om haar eigen engelenbedrijf te starten. Hoornik heeft nu een uitgebreid klantenbestand en een fancy website. Ze leert mensen met hun engelen communiceren en zo hun zieledoel te verwezenlijken. Haar tarief: 60 euro per half uur. Op haar kaartje staat: ‘Angel Therapy Practitioner’.


 

Ik vind de passage in het boek over het algemeen wel goed raken hoe de communicatie tussen mij en de engelen gaat.  Heel "to the point" en duidelijk, dan zijn er geen misverstanden. Dat is hoe engelen werken.  De samenvatting van mijn eerste ontmoeting met de Aartsengel Michaël is redelijk kort door de bocht maar dat maakt niet uit.

 

Het is alleen jammer dat Twan door tijdsdruk alleen maar een mini consult kon ervaren en het niet helemaal naar waarde heeft kunnen inschatten. Hij schrijft dat ik de vraag probeer in te schatten maar dat is juist het laatste wat ik doe. Ik stuur mijn ego (en daarmee mijn mening) een eindje wandelen en geef alleen maar door wat de beschermengelen van de klant en de aartsengelen willen melden. In Amerika noemen ze dat de Angelphone en zo dien ik ook, ik ben de spreekbuis voor de engelen, niets meer.

(Het stukje dat ik hieronder over Twan's nieuwe boek gezet heb, komt hier op terug. We hebben sinds die tijd een prima interview gehad en dit misverstand kunnen opruimen)

 

Als er dan een healing aangeboden wordt door de engelen ben ik ook alleen maar de tool die het kan aanbieden in de vorm die begrijpelijk is voor de ontvanger. Meer niet, geen persoonlijke healing of acties van mijn kant. Mijn persoontje komt er niet aan te pas. De engelen vragen via mij om toestemming om dat te doen wat het beste is op dat moment voor de klant omdat ze de vrije wil van elke mens respecteren en ongevraagd niets voor je kunnen doen.

 

Ik stel me alleen open als kanaal waar de klant en de engelen gebruik van maken. Voor de fancy website gaat alle eer naar Rob die naast zijn baan er elke avond tijd aan besteed om de website up to date en nuttig voor me te maken. Mijn vingers doen het niet meer zo goed op een toetsenbord en ik ben er dagelijks blij mee dat Rob me zo ontlast.


Leuk stukje en ik vind Twan ook een bijzonder aardige man, ik wens hem veel succes in al zijn toekomstige projecten en zijn leven.

 


6 oktober 2008`,  Twan's nieuwe boek Engelen van deze Tijd

 

In 2007 is Twan bij de Dutch Angel Day aanwezig geweest voor zijn nieuwe boek, later hebben we nog een uitgebreid interview gehad en hebben we ook gesproken over zijn inschatting van het mini consult waar hij eerder over schreef. We wilden graag dit misverstand uit de weg ruimen en dat is goed gelukt.

Twan heeft in zijn nieuwe boek aandacht besteed aan de Dutch Angel Day van vorig jaar en een aantal punten uit het interview naar voren gebracht. Ik vind het een erg leuk boek en ben benieuwd wat Twan in de toekomst nog meer zal schrijven over engelen.

 

We zagen elkaar bij de opening van de tentoonstelling "Allemaal Engelen" in het Catharijne Convent waar zijn nieuwe boek "Engelen van deze tijd" gepresenteerd werd. Ik was daar met een aantal studenten om de mensen ook een reading of een healing te bieden. Daar werd trouwens gretig gebruik van gemaakt. Het was zo druk dat ik van de tentoonstelling uiteindelijk zelf niets gezien heb, maar wat ik wel heb kunnen zien en horen is dat het zeker de moeite waard is om er naartoe te gaan en het allemaal te beleven.

 

 

 

 

 

 


Meld je nu aan voor de workshop Aquarius Akasha reading en healing op 21 augustus of kijk bij onze thuis studie cursussen die kan je doen wanneer je wilt, ook tijdens de vakantie!Reacties


29-09-2008    jolanda zekveld   

ik heb je gezien in een programma van de ncrv.

ga zo door, ik geloof dat er engelen zijn.

met vriendelijke groet,

Jolanda Zekveld

29-09-2008    Annelies Hoornik   

Hallo Jolanda,

kan zijn, binnenkort kan je bij de IKON kijken naar wat we afgelopen 7 september gedaan hebben tijdens de Dutch Angel Day. Het programma heet Luc en is op 12 oktober op Nederland 2 om 23:25 te zien.

engelen groetjes
Annelies
Reageer op deze blog.


Naam
Email
Reactie
10 + 20 =  Dit simpele sommetje helpt ons spam in de blog te voorkomen.
 


Terug naar archief